E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKazdağları'na iki tünel açılıyor---

Kazdağları'na iki tünel açılıyor

Kazdağları'na iki tünel açılıyor
10 Ekim 2022 - 08:26 borsagundem.com

Kazdağları'nda yapımı tamamlanan ''Assos'' ve ''Troya'' tünelleri 35 dakikalık yolu 7 dakikaya indiriyor. Tüneller yarın hizmete açılacak.

Çanakkale-İzmir kara yolunda, Ayvacık ilçesi ile Küçükkuyu beldesi arasında bulunan Kazdağları rampalarının altından geçen bin 700 metre uzunluğundaki "Assos" ve 4 bin 17 metre uzunluğundaki "Troya" tünelleri tamamlandı. Yapımı tamamlanan bu iki tünel sayesinde 35 dakika süren yol artık 7 dakika sürecek. Bununla birlikte bölgenin ekonomi, turizm ve lojistiğine büyük katkı sağlanacak. Karbon salınımını da yıllık 3 bin 65 ton azaltacak olan Assos ve Troya; 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı olacak.

Cumhurbaşkanı telekonferansla katılacak
"Assos" ve "Troya", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle katılacağı törenle açılacak. Projede 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı, toplam uzunluğu 5 bin 710 metre olan 2 çift tüp tünel bulunmakta. Yolun fiziki ve geometrik standartlarını yükselten proje ile güzergahtaki trafik güvenliği ve sürüş konforu artacak.

12,1 kilometrelik mevcut yol, yol ve tünellerin trafiğe açılmasıyla, 2,5 kilometre kısalarak 9,6 kilometreye düşecek ve süre 28 dakika da kısalacak. Böylece zamandan 71,3 milyon, akaryakıttan 7,8 milyon olmak üzere yıllık toplam 79,1 milyon lira tasarruf sağlanacak. 

Erdoğan: İstanbul-İzmir karayolunu bu yıl sonunda hizmete açacağız

 

Taşımada karayolunun payı düşecek

 

Tunceli-Erzincan karayolu ulaşıma açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)