E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKazdağları projesinin müdürü ile yolları ayırdılar---

Kazdağları projesinin müdürü ile yolları ayırdılar

Kazdağları projesinin müdürü ile yolları ayırdılar
08 Temmuz 2020 - 17:12 borsagundem.com

Çanakkale'nin Kazdağları bölgesinde altın arama faaliyeti yürüten Kanadalı şirket Alamos Gold'un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketi, Proje Müdürü Çağın Şen ile yollarının ayrıldığını duyurdu

Kazdağları’nda yüz binlerce ağacı kesmesiyle gündeme gelen Kanadalı şirket Alamos Gold’un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketinde önemli bir görev değişikliği yaşandı. Proje Müdürü Çağın Şen ile şirket yollarını ayırdı.

ÜLKE MÜDÜRÜ KANADA’YA ÇEKİLMİŞTİ
Değişikliğin görevden alma ya da istifa olup olmadığı henüz netlik kazanmazken, kamuoyundan ağaç kesimine gelen tepkiler üzerine böyle bir durumun yaşandığı öğrenildi. Ayrıca Doğu Biga Madencilik şirketi, Türkiye müdürü Metin Demir'i geçtiğimiz günlerde şirketin Kanada’daki merkezinde görevlendirmişti.

FAALİYETLERİ DURDURMUŞTU
Öte yandan, TBMM'de 2020 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Kazdağları'na ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şirketin ruhsatının yenilenmesi sürecinin durdurulduğunu açıklamıştı.

Şirket, yaklaşık 200 bin ağaç kestikleri Kirazlı projesinin 13 Ekim’de dolan inşaat ruhsatının Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nce yenilenmediği için madencilik faaliyetlerini ertelediklerini açıklamıştı.
(Mehmet Andaç /Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K209 Temmuz 2020 09:45

    ağacı kestiren yabancı izin veren türk kesen türk al size doyasıya vatansevelik...............

  • bilader09 Temmuz 2020 08:34

    oradan cikacak olan altin ile 200 bin agac satin alamazsiniz. 200 bin agacin kerestesi zaten yatirim maliyetini karsilasmistir. ayrica ruhsat iptali beni iskillendirdi. bu bir ustune konma operasyonu gibi. yabanciya ver kessin bicsin kufuru yesin. sonra ruhsat iptal et sirin gorun. iki yil sonra uzerine kendin sahsi villani dik. altin cikaran villa.

  • r08 Temmuz 2020 23:31

    ee, ordan altın çıktı diyelim... ne yapacaksınız? gavur firmaya yarısı, diğer yasızi sislere... ağaç diken yok, siyanur sulara karışacak milelt hasta olacak. siyanurlu balıklar egece karadenzide yakalanıp afiyetle yenecek. millet hasta olacak. hastane masrafı devlete kalacak... devlet zaten aldığı altın payınıda, HANGİ BETON YIĞINI İNŞAAT PROJESİNE GÖMECEK ? ki yap işlet devretle yapılan o tapınak gibi taş projelerinde vadesi 20 yıl olacak 2 taksit ödenecek sonra millete zam zam zam yapılıp saçma betonların masrafı çıakrtılacak. tarım ölecek. köylü aç, toprak ölmüş, millet hasta , böyle saçma sapan proje olmaz. kaz dağları oldu, KELAYNAK dağları, yola yola bitki örtüsü kalmadı, keltepe oldu oralar. miktok zehir yayan siyanur tepesi oldu

  • haramzadeler08 Temmuz 2020 22:11

    200 bin ağaç yuh allahsızlar nasıl kıydınız nasıl kıydırdınız .allah belanızı versin hepinizin....

  • Mucise Reis ;)08 Temmuz 2020 19:22

    Ağaçları kesince yasal... yangın çıkınca vah vah tuh tuh x hektar orman yandı ama rusyadn kiralık uçaklar sondurdu.... 2 yüzlüler.

  • Yorum08 Temmuz 2020 19:13

    Bu kadar agacı keserken hiç mi vicdanınız sızlamadı bide yabancı şirket çağırmışsınız türkiyede bu altını çıkaracak firma yokmuydu bu kestiğiniz ağaçların yerine agaç diktinizmi diktiyseniz nereye diktiniz veya dikiyorsunuz bu memlekette hiçmi denetleyen iniz yok herşey serbest mi bu kadar bakın fransada auplata diye bir altın çıkarma firması var Fransa guyanasında 3 adet ruhsatlı altın çıkarma sahası var bunlardan birinde sırf bölge ağaçlık orman olduğu için tüm teknolojik aletleri götürdüler agaçlara zarar vermemek adına ama toplumun tepkisini çekmemek için bir başlamadılar ibret alın ayrıca guyanada

  • yeter08 Temmuz 2020 17:35

    mahvedecekler doğayı yine

  • Kamil08 Temmuz 2020 17:29

    Müdürle işimiz yok , alamotu gönderin. Kaz Dağlarını kurtarın. Yetti verdikleri hasar

  • Yılmaz08 Temmuz 2020 17:26

    Güzelim el değmemiş cenneti cehenneme çevirtmişsiniz bir kaç kuruşa helal olsun