E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKazandıracak 5 Buffett hissesi---

Kazandıracak 5 Buffett hissesi

Kazandıracak 5 Buffett hissesi
28 Haziran 2021 - 12:22 borsagundem.com

Warren Buffett’ın tercih ettiği hisseler borsa yatırımcıları için büyük bir öneme sahip. Motley Fool’un haberinde Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in portföyünde bulunan 5 hisse derleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett hisse alıp sattığında Wall Street ve perakende yatırımcılar dikkat kesilirler. Bunun sebebi Omaha Kahini olarak da bilinen ünlü yatırımcının aşılması zor bir rekor geçmişi bulunmasıdır. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 1960’ların ortasında Berkshire Hathaway’in başına geçtiğinden beri Buffett’ın şirketi yıllık ortalama %20 getiri sağladı. Bu oran şirketin A sınıfı hisselerinin %2.800,000 ortalama getiri sağladığı anlamına geliyor.

Warren Buffett da tam anlamıyla mükemmel olmasa da onun ve yatırım ekibinin rekabet avantajı olan cazip değerlemelerdeki hisse senetlerini seçmekte güçlü bir yeteneği olduğu aşikâr. Montley Fool’un haberinde Buffett’ın portföyünde bulunan 5 kâr getirmesi muhtemel hisse senedine dikkat çekiliyor.

Amazon

Berhshire Hathaway’in en agresif şekilde satın alması beklenen hisse senetlerinden birisi Amazon. Ancak bu hissenin alınmasında Buffett’ın yatırım ekibinden Todd Combs ve Ted Weschler’ın önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Amazon e-ticaret alanında dünyanın en büyük şirketi olarak öne çıkıyor. E-Marketer’ın Nisan ayındaki raporunda şirketin ABD’de internet üzerinden harcanan her 1 doların 0,40 dolarını etkili bir şekilde kontrol ettiğini belirtiyor. Dev e-ticaret şirketi ayrıca sahip olduğu popülariteyi kullanarak Prime programına 200 milyondan fazla abone sağladı. Amazon, Prime ödemeleri üzerinden elde ettiği geliri fiyatlarda rekabet avantajı yaratmak için kullanıyor. Bununla birlikte şirketin Prime üyeleri de yıl boyunca Prime üyesi olmayan müşterilerden daha avantajlı fiyatlara ulaşıyor.

Dev şirketin bulut altyapı hizmeti Amazon Web Services(AWS) de şirketin en çok gelir sağlayan işletme alanlarından birine dönüştü. Bulut altyapısıyla ilişkili işletme marjları Amazon'un perakende ve reklamcılıktan elde ettiği net gelirlerden önemli ölçüde daha yüksek olduğundan, AWS'nin büyümesi işletme nakit akışında bir artışa yol açtı. Yatırımcılar eğer Amazon hisse senetlerine son on yılda olduğu gibi ilgi göstermeye devam ederse 2025 yılına kadar Amazon’un hisse başına 10 bin dolara ulaşabileceği belirtiliyor.

Bristol Myers Squibb

ABD’de ilaç şirketlerinin hisseleri çoğunlukla para makinesi olarak görülür. Bu şirketler arasında hiçbir hisse Bristol Myers Squibb kadar değerlemeler açısından cazip değil.

Şirketin cazip olması için en önemli nedenlerden birisi sektördeki başka hiçbir hissenin bu kadar organik büyüme potansiyeli olmaması. Eliquis Pfizer ile birlikte 2021'de satışların 10 milyar doları aşması beklenen dünyanın önde gelen oral antikoagülanını geliştiriyor. Bu arada, geçen yıl 7 milyar dolarlık satış elde eden kanser immünoterapisi ‘Opdivo’ için düzinelerce ek klinik çalışma devam ediyor. Bu çalışmalar Opdivo'nun fiyat etiketini genişletmek ve fiyatlandırma gücünü pompalamak için birçok fırsat sağlıyor.

Bristol Myers Squibb'in bu kadar ilgi çekici bir hisse senedi olmasının bir başka nedeni de Kasım 2019'da kanser ve immünoloji şirketi Celgene'i satın almasıdır. Celgene'i satın alarak şirket satış rekorları kıran multipl miyelom ilacı Revlimid'i cephanesine kattı. Revlimid, daha fazla kurumdan onay alması, daha uzun kullanım süresi ve fiyatlandırma gücünün rol oynamasıyla yıllık satışlarını on yıldan uzun bir süredir çift haneli bir yüzdeyle sürdürülebilir bir şekilde büyüttü. Geçen yıl 12 milyar dolarlık satış rakamına ulaşan bu kilit nitelikteki ilaç, 2026'nın başına kadar piyasadaki bir genel rekabet ortamına karşı korunuyor. Bu da Bristol Myers'ın en az beş yıl daha yüksek getiri sağlayacağı anlamına geliyor.

Mastercard

Dev ödeme sistemleri şirketi Mastercard’ın hisseleri pandemi sonrasın dönemdeki ekonomik toparlanma süreci için en mantıklı seçimlerden biri gibi gözüküyor. Mastercard tüketici ve işletmeci harcamalarındaki artıştan yararlanmanın en güvenli yöntemlerinden biri olarak değerlendirilebilir.

Mastercard ABD borsalarındaki en ucuz hisse senetlerinden birisi değil. Hisse geleceğe yönelik getirilerde 36 kat fiyat kazanç oranı gösteriyor. Ancak Motley Fools’un haberine göre hissenin sağlayacağı faydalar yanında rakamlar sadece istatistikten ibaret. Ekonomik daralmalar ve durgunluklar kaçınılmaz olsa da bu türbülans süreci de kısa süreli olma eğiliminde. Ekonomik genişleme süreci ise karşılaştırma yapıldığında çok daha uzun sürme eğilimi gösteriyor. Mastercard hisseleri yatırımcılara uzun bir süre devam edecek bir ekonomik genişlemeden ve harcamalardaki artıştan fayda sağlama fırsatı sunuyor. Bunun yanında dünyanın en çok tüketen ülkesi olan ABD’de Mastercard’ın en yoğun kredi kartı ağı olan ikinci şirket olması da diğer bir avantaj olarak gözüküyor.

Mastercard’In ödemelerde kolaylık sağlayan bir şirket olarak yoğunlaşması yatırımcılarının geceleri daha rahat bir uyku çekmesine olanak sağlıyor. Zira şirketin bazı emsalleri kredi verme gibi bazı olanaklar üzerinden faiz getirisi sağlasa da Mastercard bir banka hizmeti sunmayı reddetti. Bu durum şirketin resesyon dönemlerinde daha güvenilir olmasını sağlıyor. Çoğu finans hissesi krediler veya kredi kayıplarını karşılamak için sermaye ayırmak zorunda kalırken Mastercard’ın böyle bir zorunluluğu bulunmuyor. Bu da ödeme sistemleri şirketinin çoğu finans hissesinden daha hızlı bir şekilde resesyondan kurtulmasına olanak sağlıyor.

Teva

Şirketlerin geri dönüşleriyle, marka değerine ve muadil ilaçlara ilgisi olan yatırımcılar Teva İlaç Sanayii (Teva Pharmaceutical Industries) hisselerini 2021’in ikinci yarısında satın alabilir. Tıpkı Amazon hisseleri gibi söz konusu hisse de Berkshire Hathaway’in portföyüne Buffett tarafından değil, Combs ya da Weschler tarafından getirildi.

Teva şirketinin üstesinden gelmesi gereken birçok engelin olduğu görülse de geri dönüş için CEO’luk görevine Kare Schultz’un getirilmesi şirket için yatırımcıların heyecanını artırıyor. Schultz dört yıldan az bir süre önce dümene geçmesinden bu yana şirketin 10 milyar dolardan fazla net borcunun silinmesine yardımcı oldu. Başarılı CEO şirketin yıllık giderlerinin 3 milyar dolardan fazla azaltılmasını sağladı. Schultz’un Teva’nın bilanço defterini geliştirmesi hala yapması gereken çok şey var. Ancak yine de şirket 2016-2017’de olduğundan çok daha sağlam bir zeminde oturuyor.

Schultz ayrıca Teva'nın opioid krizindeki rolünü hedef alan bir dizi dava için uzlaşma sağlama potansiyeline de sahip. Davanın minimum miktar nakit harcamayla çözülebilmesi sağlanabilirse Teva’nın hisse senedi değerlemeleri de yükselebilir. Şirketin 2021’deki öngörülen bilançosunun sadece 4 katlık fiyat kazanç oranı sağlaması sağlık sektörü üzerinden alınabilecek en ucuz hisse olduğunu gösteriyor.

Bank of America

Son olarak, Bank of America hisseleri 2021'in ikinci yarısı için güvenle satın alınabilecek bir şirket görünümüne sahiptir.

Son on yılın büyük bir bölümünde, ABD Merkez Bankası (FED) faiz oranlarını tarihi düşük seviyelerde veya yakınında tuttu. Bu durum da bankalar için faiz geliri açısından daha az anlamına geliyor. Ancak FED’in son yaptığı açıklamalar, faiz oranlarının 2023'te, daha önce tahmin edilenden bir yıl önce yükselmeye başlayabileceğini gösteriyor.

Bank of America merkez bankası faiz oranlarına en duyarlı banka olarak öne çıkıyor. İlk çeyrek yatırımcı sunumuna göre BofA, faiz oranı getiri eğrisinde 100 baz puanlık bir kaymayla 8,3 milyar dolar net faiz geliri elde edecekti. Bu açıklama Bank of America’nın 2023-2024’ten itibaren kârını göz kamaştırıcı bir şekilde yükselteceği anlamına geliyor.

Aynı zamanda BofA, maliyetlerini kontrol etmek ve işletme verimliliğini artırmak konusunda olağanüstü bir iş çıkardı. Dijitalleşmeye yönelik yatırımlar, şirketin bazı şubelerini konsolide etmesine olanak sağlayan daha yüksek profilli mobil uygulamalara ve dijital bankacılık kullanımına neden oldu. Bankanın hisseleri 13 yılın en yüksek seviyesinde olsa bile Bank of America bunun çok daha fazlasına ulaşabilir.

Milyoner yatırımcıların tek çaresi risk almak

 

Bitcoin ile ilgili iki farklı tahmin

 

Buffett’tan 500 milyon dolarlık finans yatırımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali29 Haziran 2021 11:11

    Ayen al köşe olursun Buffet!

  • Yünsa mıııııııı28 Haziran 2021 22:44

    Buffet amca gözünden kaçtıysa bak Avrupada alanında bir numara hisse YÜNSA yaklaşık  3 doları görmüş şimdilere 1,3 dolar civarında.Bir süzme speği varki anlatamam........Şirket ha bre elaman alıyor,yatırım yapıyor.Güçlü ortağı var  sahibini saymıyom onu Spek parmağında oynatıyor gibi...............Bence düşün derim.Speği geçersen hisse 20-25-30 doları görürse şaşırmam......Bi düşün beeeeeee

  • Rakı28 Haziran 2021 12:50

    BUFFET SATTIGI HAVACILIK HISSELERİNİ TEKRAR ALIR BAKAR DALGASINA