E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKazancı Holding'in paylarını satın aldı---

Kazancı Holding'in paylarını satın aldı

Kazancı Holding'in paylarını satın aldı
28 Ekim 2011 - 14:13 borsagundem.com

Aksa Enerji, Aksa Göynük Enerji Üretim'de Kazancı Holding'in sahip olduğu yüzde 99,993 oranındaki hisseyi devraldı

Aksa Enerji Üretim A.Ş, Aksa Göynük Enerji Üretim A.Ş'de Kazancı Holding'in sahip olduğu yüzde 99,993 oranındaki hisseyi devraldı.
Aksa Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan özel durum açıklamasında, şirket yönetim kurulunun 28 Ekim 2011 tarihinde Aksa Göynük Enerji Üretim A.Ş'de ana ortağı Kazancı Holding A.Ş'nin sahip olduğu yüzde 99,993 oranındaki hisseyi devralma kararı aldığı, hisse devrinin gerçekleştiği kaydedildi.
Aksa Göynük Enerji Üretim A.Ş'nin, Türkiye Kömür İşletmeleri ile Bolu-Göynük havzasındaki kömürün kullanılmasına yönelik redevans (lisans hakkı) anlaşması, Aksa Enerji Üretim A.Ş'nin de kullanılan bu kömürün 270 megavat gücünde bir kömür santralinde değerlendirilmesine yönelik lisansı bulunduğu belirtildi.
Şirketin satın alma sonrasında Enerji Piyasası Denetleme Kurumuna (EPDK) gerekli başvuruları yaparak Aksa Enerji Üretim A.Ş. üzerinde bulunan söz konusu enerji üretim lisansının Aksa Göynük Enerji Üretim A.Ş'ye devredilmesi ile ilgili işlemlere başlayacağı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
''2013 yılında faaliyete geçmesi hedeflenen 135 megavatlı birinci faz üretim santralinden yılda yaklaşık 1 milyar kilovatsaat enerji üretimi planlamaktadır. Birinci faz için planlanan yatırım miktarı 145 milyon avro seviyesinde olup, bu yatırımın yaklaşık 90 milyon avroluk kısmının Avrupa Exim bankaları tarafından ihracat sigortası desteğiyle uzun vadeli finanse edilmesi için gerekli görüşmelerde son aşamaya gelinmiştir. Yerli linyit kaynağı ile çalışacak olan üretim santralinde kullanılacak en son teknoloji ve ana ekipmanlar Avrupalı üreticilerden temin edilecek olup, santral çevre koşullarına tam uyumlu çalışacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 37,64
En Yüksek: 38,52
En Düşük: 37,46
Değişim 0,43 %
FK: 10,90
PD / DD: 1,97
İşlem Hacmi 173.548.105
Toplam Adet: 4.565.246
Ağırlıklı Ort.: 38,01
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)