E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKazakistan'dan Rusya ile askeri iş birliği anlaşması---

Kazakistan'dan Rusya ile askeri iş birliği anlaşması

Kazakistan'dan Rusya ile askeri iş birliği anlaşması
17 Şubat 2022 - 14:27 borsagundem.com

Kazakistan parlamentosunun üst kanadı senatodan milletvekilleri, Rusya ile askeri iş birliğine anlaşmasının onaylanmasına yönelik taslağı kabul etti.


Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve dönemin Kazakistan Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev’in 2020 yılında imzaladığı iş birliği anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa taslağı vekiller tarafından kabul edildi.

Sputnik'in haberine göre anlaşma ile iki ülkenin güvenliğini sağlamak ve bölgesel güvenlikle ilgili tehdit ve tehlikelerle mücadele için birliklerin nasıl kullanılacağının ortaklaşa planlanması yönünde iş birliğinin yanı sıra taraflar arasında askeri anlamda etkileşimde bulunulması tahmin ediliyor. Anlaşma ayrıca harekat ve muharebe hazırlığı, barış gücü görevi, askeri eğitim gibi alanlarda iş birliğini mümkün hale getiriyor.

Parlamentonun kabul ettiği belge, imzalaması için devlet başkanına gönderildi. Şoygu ve Yermekbaev, 16 Ekim 2020 tarihinde başkent Nursultan’da 28 Mart 1994 tarihli benzer bir anlaşmanın yerine yeni anlaşmayı imzalamıştı.

Kazakistan yabancı iş gücü çekme kotasını düşürdü

'Ocak olayları, Kazakistan’daki durumu kökten değiştirdi'

FSB Başkanı: Rusya’ya ağır yaptırımlar mali istikrar için tehdit

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)