E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKazakistan'da OHAL ilan edildi: Tokayev, Rusya'dan yardım istedi---

Kazakistan'da OHAL ilan edildi: Tokayev, Rusya'dan yardım istedi

Kazakistan'da OHAL ilan edildi: Tokayev, Rusya'dan yardım istedi
05 Ocak 2022 - 23:06 borsagundem.com

Kazakistan'da ülke genelinde süren protestolar nedeniyle OHAL ilan edildi, Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev ise protestoların bastırılması için Rusya ve müttefik ülkelerden yardım talebinde bulunduğunu açıkladı

Kazakistan'da akaryakıt zamlarının ardından başlayan protestolar giderek şiddetlenirken, ülkenin önemli kentlerinde belediye binaları göstericiler tarafından ele geçirildi. Protestolar bastırılmaya çalışılırken, ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiği bildirildi.

Sputnik'in haberine göre; çok sayıda gösterici, Almatı belediyesi binasını ele geçirme girişiminde bulunurken güvenlik güçleri, öfkeli kalabalığa göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile müdahale etti.

TOKAYEV, RUSYA VE MÜTTEFİK ÜLKELERDEN YARDIM İSTEDİ

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 'ülkeye dışarıdan gelen teröristlerin liderlik ettiği' protestoların bastırılması için Rusya ve müttefik ülkelerden yardım istediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tokayev, "Bugün Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü devlet başkanlarından Kazakistan'daki terör tehdidinin yenilmesi için yardım istedim" dedi. Televizyondan yayınlanan konuşmada Tokayev, 'dışarıda eğitilen terör çetelerinin protestolara öncülük ettiğini' söyledi.

Rusya'nın öncülüğünde kurulan Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün üyeleri Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Belarus ve Ermenistan.
 
Ülkede yapılan protestolarda en az 8 güvenlik görevlisinin öldüğü ve 317 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kazakistan'da protestolar sürüyor: Ülkede internet kesildi

Kazakistan'da halk sokağa döküldü, hükümet istifa etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tatar06 Ocak 2022 10:11

    Kırıpto gibi bir saçmalıgı dünya geneline musallat ettiler dünyayı sanal kumar haneye dönüştürdüler elektirigin yüzde 50 sini bu saçmalıga harcıyoruz dünyayı biraz daha ısıtıyoruz

  • Ali 05 Ocak 2022 23:49

    Bizde yüzde 125 elektrik zammına gülüp geçtik