E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKayyum kararları AİHM yolunda---

Kayyum kararları AİHM yolunda

Kayyum kararları AİHM yolunda
30 Ağustos 2019 - 08:56 borsagundem.com

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alın arak yerlerine kayyum atanması üzrine protestolar devam ederken eşbaşkanlar süreci AİHM'e götürecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Diyarbakır, Van ve Mardin’de HDP’li büyükşehir belediye eşbaşkanlarını görevden alıp, yerlerine kayyım atamasının ardından başlayan protestolar sürüyor. 

Protestolarda eylemcilerle polis arasında kimi zaman çatışmalar yaşanırken, gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi HDP Meclis Grubu Sözcüsü Halime Bayram, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Öte yandan, Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre; görevden alınan eşbaşkanlar, hukuk düzleminde süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceklerini açıkladı. 

Görevden alınan eşbaşkanlar tarafından Ankara'da yapılan toplantıda AB üyesi ülkeler ile İsviçre ve Norveç büyükelçilikleri temsilcileri ile bir araya gelindi.

Burada yapılan açıklamada, eşbaşkanların görüşmede kayyım konusunu, seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesi bakımından AİHM’ye taşıyacaklarını açıkladıkları bildirildi.

Toplantıda ayrıca, AB Delegasyonu’nun da, süreci yakından takip ettiğini vurguladığı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF MÜFTÜOĞLU30 Ağustos 2019 15:44

    artık kanunlar bu ülkenin bütünlüğü ve varlığını korumak üzere olmalı.ne imiş milletvekili imiş ne imiş dokunulmazlıkları varmış.hdp milletvekilleri ülkemize kürdistan diyor hakimler ve adalet hiç bir şey yapamıyor.chp nin milletvekilleri de bunları destekliyor.artık kanunlar çıkarılmalıdır.yazık değil mi orada şehit olan çocuklarımıza.asıl teröristlerin başları ve destekcileri nerede olurlarsa olsunlar yargılanmalıdırlar.

  • Dürüst vatandaş30 Ağustos 2019 19:12

    En başta APO dan destek isteyen iktidarı, TRT yöneticilerini atlamışsın Yusuf efendi.

  • KILIÇ30 Ağustos 2019 09:37

     PKK İLLETİ ALIŞMIŞ EVLATLARINI BİLE ELLERİNDEN ALIP DAGLARDA KAYA KOVUKLARINDA TECAVÜZ ETMEYİ MESLEK EDİNMİŞLER BU HAYİNLERİN KÖKÜNÜ KURUTACAK ÇÖZÜMLER GECİKMEKSİZİN DEVREYE ALINMALI .

  • Çok komik30 Ağustos 2019 19:16

    PKK, YPG devlet kurmak üzere, sen neden bahsediyorsun.