E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKayyum atanan şirketlerde ciro artışı oldu---

Kayyum atanan şirketlerde ciro artışı oldu

Kayyum atanan şirketlerde ciro artışı oldu
17 Ocak 2018 - 12:13 borsagundem.com

TMSF'nin kayyum olarak atandığı şirket sayısı 998, kayyumluk yapılan şirketlerde bir yılda yaklaşık yüzde 30 ciro artışı sağlandı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bugüne kadar kayyum olarak görevlendirildikleri şirket sayısının 998 olduğunu ve kayyumluk yapılan şirketlerde bir yılda yaklaşık yüzde 30 civarında ciro artışı sağlandığını bildirdi. TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, "Bugüne kadar kayyım olarak görevlendirildiğimiz şirket sayısı 998'dir. Görevlendirdiğimiz yönetici sayısı ise 326 olup, bunlardan 83'ü TMSF personelidir...Bir grupta birden fazla şirket var ise aynı yönetim kurulu tüm şirketlere vaziyet etmekte, ancak yöneticiler tek bir şirketten huzur hakkı almaktadır. Kayyımlık yaptığımız şirketlerde bir yılda yaklaşık yüzde 30 civarında ciro artışı sağlanmıştır" denildi. Geçen yıl Temmuz ayındaki darbe girişiminin ardından, hükümet darbe girişiminin arkasında bulunduğunu açıkladığı "FETÖ" ile bağlantısı olduğu şüphesiyle aralarında Boydak Holding, Kaynak Holding, Koza İpek Holding, Dumankaya ve Fi Yapı'nın da olduğu birçok şirkete kayyum olarak atanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ERŞAN /17 Ocak 2018 15:02

    asyab tahtasını kapamasaydınız küçük yaırımcıyı düşün seyddiniz atırımcı para kazanacaktı evlette kazanacakttı acilsın tahta bakın nasıl katlıyor fiaatı. küçük yatırımci

  • ıtri17 Ocak 2018 14:48

    şirketlerin içini boşaltmak için ne var ne yok yandaşlara satılıyor yok pahasına

  • Tarık17 Ocak 2018 14:46

    Ciro artışı enflasyon ve döviz kuru artışından kaynaklı. Karlılık ne durumda önemli olan o. Yoksa ciro herkeste arttı. 1 sene önce 2 lira olan şey şimdi 3 liradan fatura ediliyor diye ciro arttı diye çok iyi yönetiliyor anlamı çıkmaz.

  • borsacı17 Ocak 2018 13:19

    ciro artmışta karlılık artmış mı peki? çok ciro yapıp karı düşürdükten sonra ne işe yarar ki?

  • KOZA IPEK17 Ocak 2018 13:11

    Koza gurubu bilançolarını görebilsek, cironun artıp artmadığını anlayacazda, 2015 eylülden beri, 2 yıldır bu şirketlerin bilançosu açıklanmadı, bu nasıl bir basiretsizliktir. Hani bu firmalar basiretli tüccar gibi yönetilecekti, daha bilanço açıklamayı becerememişler, hangi cirodan bahsediyorlar???