E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiKaynak bulmaya çalışıyor---

Kaynak bulmaya çalışıyor

Kaynak bulmaya çalışıyor
29 Mayıs 2020 - 08:47 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler…

SORU- Yeşil Yapı’nın fiyatı neden bu kadar düşük? Faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Tolga Uygur

CEVAP- Bir hissenin fiyatı nominal değerinin altına iniyorsa burada ciddi bir sorun olduğu göz ardı edilmemeli. Zira normal şartlarda bir hissenin fiyatının nominal değerinin altında inmesi beklenmemeli. Şüphesiz kimi zaman piyasadaki olağan dışı gelişmelere bağlı olarak hisseler yaşanan dalgalanmaya bağlı nominal değerinin altına kayabilir. Ancak böylesi bir durumda şartlar normale döndüğünde hissenin değerinin de yükseldiği görülür. Öte yandan yaşanan mali sıkıntılardan kaynaklı nominal değerinin altına inişlerde ise tekrar fiyatın yukarı yönelmesi zorlaşacaktır. Söz konusu durum Yeşil Yapı için de geçerlidir. Şirketin son beş yılda satışları sürekli gerilerken 2019 faaliyet döneminde durma noktasına geldi. Gelirdeki hızlı düşüş firmanın kârına da olumsuz yönde yansıdı ve şirket son dört yıldır zarar açıklamaktan kurtulamamakta. Mali sorunlarını aşmada zorlanan firma, borçlarını yeniden yapılandırabilmek ve ek kaynak bulabilmek için girişimlerde bulunduğunu belirtmekte. Bu kapsamda Vakıfbank’a olan borçlarını 18 ayı ödemesiz olmak üzere beş yıla yaydığını, Halkbank ile görüşmelerin ise devam ettiğini duyurdu. Firma, halihazırda Innovia 4 Projesi’ni bitirebilmek için fon arayışında olduğunu önümüzdeki üç ay ile bir yıllık süre içerisinde inşaatın devam edebilmesi için gereken fonun elde edilebileceği öngördüğünü belirtmekte. Bununla birlikte duran inşaat çalışmalarının henüz başlamadığını not etmek gerekiyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 177,2 milyon TL seviyesinde. Gelir yaratamaması halinde firmanın 2020 faaliyet döneminde de zarar açıklaması kaçınılmaz gözüküyor. Gelir yaratabilen ve kârını büyüten firmaların tercih edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süleyman Böke129 Mayıs 2020 12:26

    Gip te işıem gören şirketlere uygulanan alım satım zaman uygulaması neden diğer şirketlere göre farklı madam Gip e kore olan şirket kendini nasıl geliştirecek Bence bu uygulama. Mantıklı değil