E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKayıp uçakla ilgili flaş gelişme---

Kayıp uçakla ilgili flaş gelişme

Kayıp uçakla ilgili flaş gelişme
15 Mart 2014 - 10:26 borsagundem.com

Malezya Başbakanı Najib Razak yaptığı açıklamada, kayıp Malezya uçağının sisteminin 'kasten devredışı bırakıldığını' söyledi

Dünya havacılık tarihinin en gizemli olayıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Malezya Başbakanı Najib Razak, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e doğru gitmek üzere havalanan ancak taşıdığı 239 kişiyle birlikte kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağının sisteminin 'kasten devre dışı bırakıldığı iddia edildi.

'ÇİN'E DOĞRU 7 SAAT UÇTU' 

Başbakan Najib, kayıp uçakla ilgili açıklamalarda bulunmak üzere basın mensuplarının karşısına çıktı. Razar, araştırmacıların, uçağın iletişim sisteminin 'kasten' devre dışı bırakıldığına inandığını söyledi. Uçağın Çin'e doğru 7 saat boyunca havada seyahat ettiği iddia edildi.

ARAMA KORİDORLARI OLUŞTURULACAK 

Bir haftadır kayıp olan uçakla ilgili 2 arama koridoru oluşturulacağını söyleyen Najib, Tayland'dan başlayıp Kazakistan ve Türkmenistan sınırına uzanan 'Kuzey koridoru' ile Endonezya'dan başlayıp Hint Okyanusu'na ulaşan 'güney koridoru'nu anlattı.

'KAZA DEĞİL KASITLI' 

Bugün yapılan açıklamalar, Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının ortadan kaybolmasının 'kaza sonucu' olmadığını ortaya koyar nitelikte. Dolayısıyla bundan sonra yapılan incelemeler, uçağın kim tarafından ve hangi gerekçeyle kaçırıldığı ya da düşürüldüğü üzerine yoğunlaşacak ve genişletilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)