E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKayıp devam ediyor---

Kayıp devam ediyor

Kayıp devam ediyor
01 Temmuz 2022 - 08:43 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Tahviller düştü, dolar yükseldi ve Asya borsaları, yatırımcıların küresel ekonomik görünüm konusunda giderek daha gergin hale gelmesiyle, ikinci yarıya sallantılı bir başlangıç yaptı.

Dün açıklanan verilere göre, Mayıs ayında ABD tüketici harcamalarının hızında gerileme olduğu gibi Almanya enflasyonunun da geçen ay beklenmedik bir şekilde yavaşladığı görüldü. Bu, oran artış bahislerinde bir miktar gerilemeye neden olurken aynı zamanda ekonomik zayıflık açısından tedirginlikle beraber endişeleri artırdı. Merkez bankaları, 2021'in sonlarına kadar yüksek enflasyonu geçici olarak görmezden geldikten sonra, panik moduna geçerek, fiyat artışını damgalamak için politika sıkılaştırma hızını artırdı.

S&P 500, 1970'den bu yana en kötü performansla ilk yarıyı %11 kayıpla kapattı. Hazine piyasası son altı ayda öyle bir darbe aldı ki Deutsche Bank, performansın iki yüzyıldan fazla bir sürenin en zayıfı olduğunu tahmin ediyor. Büyüme endişeleri petrolün düşmesine sebep oldu. Brent ham petrol vadeli işlemleri varil başına 109.76 dolardan işlem gördü.

FED faiz oranlarını 2023'ün ortalarına doğru fiyatlandırırken piyasalar agresif faiz oranı tahminlerini geri çekti ve son zamanlarda, belirsizlik ABD dolarının gerisinde kaldı.

Dolar, Haziran ayının sonuna kadar geçen üç ay boyunca 2016'dan bu yana en iyi çeyreğini yaşadı.
Euro değer kaybetti. Dolarda güç kazanımı devam ederken, dolar endeksi haftalık %0.7 artışla 104.830'a yükseldi. Haftalık olarak dolar endeksinde güç kazanımı olduğu görüldü.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yatay seyrederken, ticaret Hong Kong'da tatil nedeniyle zayıfladı.

Japonya'da Nikkei %0.7, ABD hisse senedi vadeli işlemleri yaklaşık %0,2 düşüş yaşadı.
Ayın ilk günü her zaman olduğu gibi imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri takip edilecek. Euro Bölgesi tüketici fiyat verileri açıklanacak. İstanbul için açıklanacak enflasyon rakamları da gündemde bulunuyor.

Bakır fiyatlarında düşüş sürüyor

 

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskılar sürüyor

 

Günün önemli şirket haberleri 01/07/2022

 

Altın inişli çıkışlı hareketini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)