E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKayıp 3 yabancıyla ilgili flaş gelişme---

Kayıp 3 yabancıyla ilgili flaş gelişme

Kayıp 3 yabancıyla ilgili flaş gelişme
18 Ocak 2015 - 23:51 borsagundem.com

Antalya Kemer'deki doğa yürüyüşünde kaybolan bir İngiliz ve 3 Hollanda vatandaşını arama çalışmaları sürerken 112 hattına ilginç bir telefon geldi

Kemer ilçesinde Likya Yolu yürüyüşü sırasında kaybolan kaybolan bir İngiliz ve iki Hollanda vatandaşını arama çalışmaları sırasında bir kişinin 112 çağrı merkezini arayarak "Arama helikopterini gördük ama o bizi görmedi" bilgisi verdiği belirtildi.

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göynük Mahallesi Likya Yolu'nda doğa yürüyüşü yapan bir İngiliz ve iki Hollanda vatandaşının arama çalışmaları sırasında, saat 11.38'de 112 Acil Çağrı Servisi'ni arayan bir kişinin "Arama helikopteri gördük ama o bizi görmedi" şeklinde bilgi verdiğini, bilgi verenin kaybolanlardan biri olduğunu düşündüklerini söyledi.

Telefon eden şahıs ile daha önce kaybolduklarını 112 Acil Çağrı Servisi'ne bildirim yapan kişinin aynı ses tonuna sahip olduğunu belirten Cevheroğlu, "Bu nedenle kaybolan turistlerin sağ olduklarını düşünüyoruz. Helikopter, bildirim yapılmadan 10 dakika önce geçtiği koordinatlarda yeniden arama yaptı. Antalya Valisi Muammer Türker'in talimatıyla ikinci helikopter de arama çalışmalarına katıldı" diye konuştu.

Cevheroğlu, arazide arama yapan İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesinin arama kurtarma ekiplerinin de belirlenen koordinatlara yönlendirildiğini aktararak, çok ciddi bir şekilde arama alanını daralttıklarını ifade etti.

Arama çalışmaları 24 saat devam ediyor

Arazinin çok dik, çalılık ve kayalık bir alan olduğuna dikkati çeken Cevheroğlu, toprak olan kısımların da Antalya'ya yağan yağmur nedeniyle yumuşamış durumda olduğunu hatırlattı.

Cevheroğlu, çalışmaların hiçbir şekilde durmadığının altını çizerek, "Günün ışımasıyla arama çalışmalarına katılan sayısını artırıyor, gece de azaltıyoruz. Ancak, arama çalışmaları sürekli devam ediyor. Gençleri bulana kadar çalışmalar devam edecek" dedi.

Vali Türker'in talebiyle 31 kişilik Jandarma Özel Arama Kurtarma Timinin de Antalya'ya geldiğini belirten Cevheroğlu, bunların da yarın sabahtan itibaren çalışmalara katılacaklarını söyledi.

Likya Yolu'na dikkat

Cevheroğlu, Hollanda ve İngiliz Konsoloslukları ile sürekli iletişim halinde olduklarını ifade ederek, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ile Dış İşleri Bakanlığı'nın da kendileri vasıtasıyla konuyu takip ettiğini belirtti.

Dünyanın en uzun ve zor yollarından biri olan Likya Yolu'nda yürümek isteyenlerin profesyonel destek almasının şart olduğunu vurgulayan Cevheroğlu, yerli ve yabancı tüm turist ve vatandaşların buna dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)