E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKavala için ilk duruşmada 'devam' denildi---

Kavala için ilk duruşmada 'devam' denildi

Kavala için ilk duruşmada 'devam' denildi
08 Ekim 2021 - 17:16 borsagundem.com

Gezi Parkı ve Çarşı davasının birleşmesi sonrasındaki ilk duruşmada Osman Kavala’nın tutukluğunun devamına karar verildi

Yargıtay ile İstinaf Mahkemesi’nin bozmasından sonra birleştirilen ‘Gezi Parkı’ ile ‘Çarşı’ davaları bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görüldü.

‘ÇARŞI’ AYRILMA TALEP ETTİ

Duruşma, kimlik tespiti ve sanık avukatlarının itirazlarıyla başladı. ‘Çarşı' davası avukatları, birleştirme kararının hukuka aykırı olduğunu savundu. Avukatların bir kısmı, bozma kararlarının siyasi olduğunu savunarak, dosyaların ayrılmasını talep etti.

AVUKAT AYRILMA TALEP ETTİ

Osman Kavala’nın avukatı Köksal Bayraktar, birleştirme kararına bulunduğu beyanda, “Müvekkilim açısından dosyaların ayrılmasını talep ediyorum. Hem ‘Çarşı’ hem diğer davada şahıs ve olay yönünden hiçbir bağlantı yoktur. İki dava birbirinden tamamen ayrıdır. Müvekkilim için 52 kişinin yargılanacağı birbirinden farklı üç olayla yargılamaya gidiliyor. Bu hem hukuksuzdur hem de işkencedir” dedi.

SAVCI, TALEPLERİN REDDEDİLMESİNİ İSTEDİ

Duruşma savcısı avukatların, dosyaların ayrılması taleplerinin reddedilmesine karar verilmesini istedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, Osman Kavala’nın, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, suçun vasıf ve mahiyeti ile, yargılamanın geldiği aşamayı göz önünde bulundurarak, Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Savunma yapmayan bazı sanıklar ve avukatlarının savunmalarını yapmaları için süre veren mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

‘Gezi Parkı' davası ile ‘Çarşı' davaları, görüldükleri farklı mahkemelerce karara bağlanmışlardı. İstinaf Mahkemesi, ‘Gezi’ davasını, Yargıtay da ‘Çarşı’ davasını bozmuştu. Yargıtay bozma ilamında, iki dava arasında hukuki bağlantı olduğunu kaydetmiş ve davaların birleştirilmesi gerektiğini belirtmişti. Böylece, ‘Gezi' davası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki ‘Çarşı' davasıyla birleştirildi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :