E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKatmerciler karını yüzde 103 artırdı---

Katmerciler karını yüzde 103 artırdı

Katmerciler karını yüzde 103 artırdı
10 Mart 2016 - 12:35 borsagundem.com

Katmerciler kuruluşunun 30'uncu yılında şirket tarihinin en iyi mali sonuçlarını açıkladı

Türkiye araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler Araç Üstü Ekipman (KATMR), 2015 yılı mali sonuçlarını açıkladı. 1985 yılında kurulan ve 30’uncu yılını geride bırakan şirket, tarihinin en iyi mali performansını ortaya koyarken kendi zirvesini daha yukarılara taşıdı. Son derece başarılı ve güçlü bir bilanço açıklayan şirket, sürdürülebilir büyüme hedefine uygun olarak sağlıklı ve kârlı büyüme trendini devam ettirdi.
Hemen tüm bilanço kalemlerinde çok ciddi artışlar elde eden şirket, konsolide gelirlerini yüzde 83 artışla 170 milyon liradan 310,6 milyon liraya yükseltti. Şirketin net kârı yüzde 103 artışla 9,1 milyon liradan 18,6 milyon liraya çıktı. Esas faaliyet kârında yüzde 153’lük artış elde eden şirket, 18 milyon lira olan faaliyet kârını 45,8 milyon liraya taşıdı. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) ise yüzde 147 artışla 19,1 milyon liradan 47,3 milyon liraya yükseldi.
Şirketin aktif toplamı da 212 milyon liradan 228,7 milyon lira seviyesine çıkarken, özvarlıkları da yüzde 44,5 oranında artarak 43,4 milyon liradan 62,7 milyon liraya yükseldi.
Katmerciler’in 2015 yılında kâr marjlarında da belirgin bir gelişme yaşandı. Bir önceki yıla göre brüt kâr marjı yüzde 20’den yüzde 24’e, FAVÖK marjı yüze 11’den yüzde 15’e, net kâr marjı ise yüzde 5,4’ten yüzde 6’ya çıktı. Sektörünün en büyük ihracatçısı olarak ihracatçı kimliğini devam ettiren şirket 2015 yılında 43 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken TL bazında ihracat gelirleri yüzde 5,5 artarak 115,7 milyon lira oldu.
Katmerciler mali sonuçlarında en dikkat çeken noktalardan birisi de döviz açık pozisyonundaki çarpıcı düşüş oldu. Şirketin 2014 yılında 28,5 milyon lira karşılığı olan döviz açık pozisyonu 2015 yılında 4,3 milyon liraya geriledi.

Katmerci: Zirveyi yukarı taşıdık, çıtayı yükselttik, öncelikli hedefimiz savunma sanayi

2015 yılı mali sonuçlarını değerlendiren Katmerciler İcra Kurulu Başkanı Mehmet Katmerci, kuruluşunun 30’uncu yılında şirket tarihinin en iyi mali sonuçlarını açıkladıklarını belirterek, “Bu sonuçlarla çıtamızı yükselttik, kendi zirvemizi daha yukarı taşıdık” dedi.

Kârlılık başta olmak üzere tüm bilanço kalemlerinde ciddi artışlar elde ettiklerini vurgulayan Katmerci, yatırımcı ve hissedarların beklentilerinin üzerinde bir başarı yakalamış olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Sürdürülebilirliği temel iş felsefesi olarak kabul ettiklerinin altını çizen Katmerci, “Her açıdan sağlam ve güçlü bir bilanço açıkladık. Her zaman söylediğimiz gibi, geniş ürün gamımızla, en hızlı, en iyi, en kaliteli üretimi yapan bir şirket olarak ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet gücümüzü daha da artırıyoruz. Şimdi hedef, yeni yatırımların da katkısıyla bu çıtayı daha yükseğe taşımak” şeklinde konuştu. Mehmet Katmerci, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Katmerciler, 50’ye yakın ülkeye ihracat yapan, sektörünün ihracat lideri ve en geniş ürün gamına sahip şirketi. Yeni hedefimiz doğrultusunda üretimde otomasyonu artırıcı yatırımlara devam ediyoruz. Tamamen yerli üretim yapan bir şirket olarak, sektörümüzün en güçlü Ar-Ge merkezini kurmuş durumdayız. Ar-Ge merkezimiz yeni ürün geliştirmede önemli rol oynayarak şirketimizin rekabet gücünü daha da artıracak. Şirketimiz için büyüme ve kârlılıkta yeni bir kulvar olma özelliği taşıyan savunma sanayine yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Ağırlıklı olarak bu sektöre üretim yapmak üzere Ankara’da inşası devam etmekte olan ve tamamı özkaynaklardan finanse edilen yeni fabrikamızın kuruluş çalışmaları tamamlanmak üzere. Katma değeri yüksek ürünlerimiz için Avrupa’da pazar araştırmalarımız devam ediyor. Özetle, yere sağlam basıyor ama hızlı ilerliyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,38
En Yüksek: 2,47
En Düşük: 2,37
Değişim -0,42 %
FK: 13,25
PD / DD: 1,02
İşlem Hacmi 80.545.397
Toplam Adet: 33.979.473
Ağırlıklı Ort.: 2,39
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)