E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKatarlı 5 holding yatırıma başladı---

Katarlı 5 holding yatırıma başladı

Katarlı 5 holding yatırıma başladı
02 Eylül 2018 - 09:54 borsagundem.com

Katar devletinin 15 milyar dolarlık hamlesinin ardından ülkenin özel sektörü de rotayı Türkiye’ye çevirdi. Ülkenin 5 önemli holdingi ilk etapta 300 milyon dolar için düğmeye bastı.

Dış politikada diz çökmediği için ekonomik olarak kur sopası ile abluka altına alınmaya çalışılan, "dünya beşten büyüktür" prensibi ile milli gelirinin yüzde 0.37'sini insani yardım için ayırarak 'dünyanın en cömert ülkesi" haline gelen Türkiye, bu hamlelerinin karşılığını da almaya başladı. Geçen yıl uygulanan ambargo ile zor duruma düşen Katar'a yardım eden Türkiye, ABD'nin son dönemde kendisine yaptığı saldırıya karşı bu ülkenin yönetiminin ardından iş dünyasının da desteğini yanına aldı.

POTANSİYEL 50 MİLYAR DOLAR
Türkiye'nin Körfez'deki en yakın dostlarından olan Katar'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 15 milyar dolarlık yatırım kararının ardından, bu ülkenin işadamları da bireysel yatırımlar için yönünü Türkiye'ye çevirdi. Katarlı Qatar Holding, Essa, Nora Raşit Al Doosori, Al Sumeiti ve Raşit El Kubeysi'nin yatırımlarını yöneten Royal Link şirketinin Genel Müdürü Ahmet Hüseyin Ahmet Hasan, Katar'da yatırımcılarla ilgilenecek bir ofisin kurulması durumunda, özel sektörden gelecek yatırımın 50 milyar dolara ulaşabileceğini söyledi.

BÜYÜK İLGİ

Hasan, Katarlılar'ın Türkiye'ye yatırım yapmaya 'çok istekli' olduklarını belirtti. Hasan, "Danışmanlığını yaptığım beş büyük şirketin sahibi olan şeyhler ve patronlar, enerjiden tarım ve gayrimenkule kadar her alanda Türkiye'ye yatırım yapmayı istiyor. Türkiye'nin her tarafında araştırma yapıyoruz. İlk satın almaya ise duvar kağıdı fabrikasıyla Adana'da başladık. Ayrıca kuruyemiş üretimi için devasa bir arazi alındı. Şimdi de villalardan oluşan bir site almak için görüşmeler yapıyoruz" dedi. Hasan, söz konusu isimlerin ilk etapta 300 milyon dolarlık yatırım yapacağını söyledi.

BİNLERCE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Türkiye'nin Katar'a sağladığı desteğin bölgede büyük sempati topladığını ve ABD'ye karşı verilen mücadele ile zirve yaptığını söyleyen TTR Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tataroğlu da, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin direktifi üzerine, Katarlı şirketlerin Türk ortak aradığını söyledi. Tataroğlu, "Katar sanayileşme hamlesi başlattı. Yatırımcılar, Türkiye'de ortaklık yapacak şirketlerle görüşüyor. Yakında devasa ortaklıkları olacak. Binlerce kişiye istihdam sağlayacak büyük yatırımlar geliyor" dedi.

MİLYAR DOLARLIK CİROLU DEVLER

Qatar Holding LLC: Daha çok endüstriyel araziler alarak fabrika yatırımı yapıyor. Enerji, tarım ve sanayi yatırımları var.

Raşit El Kubeysi: Katar'ın en büyük işadamlarından. Yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor. Türkiye'den tarımsal araziler alıp fabrika açmak istiyor.

Essa: Katar'ın önde gelen elektrik inşaat ve mühendislik şirketlerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

Noora Rashid Al-Dosari: Türkiye'de tarım arazileri projesi bulunuyor. Manisa'da 110 bin metrekare taram arazisi var.

Al-sumaity: Manisa'da 43 bin metrekarelik arazisi var. Tarım alanında projeleri bulunuyor. (Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu03 Eylül 2018 01:38

    Zenginin gönlü olasıya, fakirin canı çıkarmış.

  • gokhan temiz02 Eylül 2018 23:28

    bence gelmese daha iyi ilerde cok daha kotu olacak turkiye bunlar lale devri ne oldu araba projesine ne oldu tank motoruna ne bir cok teknoloji park kuruldu hala bir sey icat edeni goremedik torunlar bize cok beddua edecek cunku bizlerin borcunun hesabini onlardan soracaklar muhendis mezun etmekle olmuyor b

  • kerim02 Eylül 2018 22:47

    Hizli pars girisi icin bunlsra tablo satmak lazim unlu unsuz ressamlarin tablolarini satalim

  • reis02 Eylül 2018 19:58

    dilenciye döndük dünya bizi kıskanıyordan ne olursan gel yeterki para getir moduna geçtik.adıda dık duruş nasıl duruşsa.

  • rene02 Eylül 2018 19:16

    kıçı kırık holdingler bile mal kapma peşinde vah ülkem vah.

  • Ww02 Eylül 2018 14:56

    Batan geminin mallari

  • Burhan koç 02 Eylül 2018 14:26

    Orta vade bu hisseler mutlaka AKBANK YKB nurolgyo fener izdemir çelik

  • yunus02 Eylül 2018 13:40

    Sanki düğmeye basıp uçağa atlayıp yarın parayı getireceklermiş gibi algı var. Bunların gelmesi yatırımları yapması en az 5 yıl sürer. 5 yıl sonra politika değişir gelmezler. Bunların ağa babaları amerika da ingiltere de. Onlardan izinsiz bir şey yapmazlar.

  • IHLAS HOLDINGE KAYYUM ATAYIN02 Eylül 2018 13:37

    Nedense tarim arazisi aliyorlar...

  • Jıkos dumi02 Eylül 2018 13:20

    bizde de binlerce firma var bu dediklerini yapan..nükleer enerji santralleri yapılıyor, hes ler yapılıyor, Türk akımı enerji projeleri, inşaat desen elini sallasan inşaat firması...teknoloji getirebiliyorsanız gelin..Türk inşaat firmaları zaten gelişmiş...gelsin bilgisayar parçası fabrikası açsın, otomotiv açsın, uçak fabrikası, motor fabrikası, telefon vs. Vs. Yoksa kuruyemiş, inşaat, duvar kağıdı vs zaten bu ülkede bunları yapan çok...fikirleri buysa bi faydası yok istersen 500 milyar dolar getir..bilgisayarı telefonu motoru vs yine dışardan alacaksan ne anlamı kaldı yatırımın.

  • tolga02 Eylül 2018 12:11

    Turkiye'ye 5 milyon hizli ureyen Suriyeli arabin getirilmesinden sonra: memlekette kriz cikartip banka enerji, gida, ulasim, uretim sirketleri basta olmak uzere tum sirket, gayrimenkul ve menkul , velhasil herseyi, olmus essek fiyatindan araplara aldirmak,Turkiye'nin basina bir de arap sorunu cikartmak icin planli uygulanan bir proje mi acaba sorusu uyandiriyor insanin kafasinda.

  • İhlas finans a kayyum02 Eylül 2018 12:08

    Sermaye nerde kelepir gördü miü oraya üşüşür ..ah partiye göre yatırım bir gün satıp çıkar yine dımdızlak kalırsın

  • Salih 02 Eylül 2018 11:48

    Bana bunlar pek güzel gelmedi nedense

  • Türkoğlutürk 02 Eylül 2018 11:19

    Yani beleşe toprak kapattıpımız yeter, birazda şirket kapatalım

  • Haydee02 Eylül 2018 11:17

    Yatırımmı...bedavaya satın almamı...