E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKatar'dan Türk yatırımcılara çağrı---

Katar'dan Türk yatırımcılara çağrı

Katar'dan Türk yatırımcılara çağrı
26 Ekim 2017 - 16:45 borsagundem.com

Katar Finans Merkezi Üst Yöneticisi Al Jaida, Türk iş adamlarını Katar'da yatırım yapmaya davet ederek, "Türk şirketlerinin ülkemize gelmelerini teşvik etmek istiyoruz" ifadesini kullandı

Katar Finans Merkezi Üst Yöneticisi Yousuf Al Jaida ve beraberindeki heyet, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti.

Baran, görüşmede, Katar ile Türkiye arasındaki ticaretin düşük seviyede bulunduğunu belirterek, "Katar ile ticaretimizi artırmanın arayışı içindeyiz. İki ülke arasındaki ticareti nasıl geliştirebiliriz beraber çalışalım. Biz her türlü iş birliğine varız." ifadesini kullandı.

Katar'ın Ortadoğu'ya açılan önemli bir kapı olduğunu bildiren Baran, Türk inşaat firmalarının burada önemli projeler gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Jaida da Türk iş adamlarını Katar'da yatırım yapmaya davet ederek, Türk şirketlerinin ülkelerine gelmelerini teşvik etmek istediklerini kaydetti.

Katar Finans Merkezi olarak yabancıların yüzde 100 kendi sermayeleriyle şirket kurmalarına izin verdiklerini ve yatırımcılara vergi muafiyeti tanıdıklarını belirten Jaida, başta finans sektörü olmak üzere organizasyon firmaları, bankalar, danışmanlık, mühendislik ve mimarlık şirketlerini Katar'a beklediklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)