E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKatar'da holigan alarmı! 1300 kişiye yasak---

Katar'da holigan alarmı! 1300 kişiye yasak

Katar'da holigan alarmı! 1300 kişiye yasak
11 Ekim 2022 - 16:47 borsagundem.com

Yaklaşan 2022 Dünya Kupası için Katar'da kaçınılması gereken olaylar için yeni bir adım daha atıldı. İngiltere 1300 kişiye seyahat engeli koydu.

Kısa süre önce Endonezya'da bir futbol maçında 131 kişinin öldüğü korkunç bir olay yaşandı. Daha sonra Arjantin'de çıkan sorunlar bir kişinin daha ölümüne neden oldu. Yaklaşan 2022 Dünya Kupası için Katar'da kaçınılması gereken olaylar için yeni bir adım daha atıldı.

Şiddet geçmişi olanlara izin verilmeyecek

FIFA'nın Katar'daki 2022 Dünya Kupası organizasyon komitesi, şiddet önlemlerini artırıyor. Buna göre, bazı İngiliz holiganlarının ev sahibi ülkeye seyahat etmemesi ve Ada'da kalabilmeleri için pasaportlarını teslim etmeleri gerekecek.

Sporda şiddet, dünyanın en önemli turnuvası için de endişe verici ve bu nedenle Birleşik Krallık şimdiden harekete geçti. İngiltere, turnuvayı can sıkıcı olaylardan korumak adına futbol maçlarında şiddet geçmişi olan 1300 taraftarın Katar'a seyahatine izin vermeyeceklerini duyurdu. 

''Sert yaklaşımı destekliyoruz''

Yüzlerce taraftarın sabıka kayıtları ve dosyaları incelendi ve bazı taraftarlar 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na, tüm giderlerini karşılamış olsalar bile,  gidemeyecek. İçişleri Bakanı Suella Braverman, "Yasaları çiğneyen bir azınlığın davranışlarının, heyecan verici bu organizasyonu karartmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Katar'a giden İngiliz taraftarlardan ılımlı davranış bekleyen bakan, "Burada şiddet ve istismara müsamaha gösterilmiyor ve bu canice davranışa Dünya Kupası'nda da müsamaha gösterilmeyecek. Bu yüzden bu sert yaklaşımı destekliyoruz" dedi.

Bu arada B Grubu'nda yer alan Galler ve İngiltere 29 Kasım'da karşı karşıya gelecek. 

Chelsea Heung-min Son'a ırkçı tacizde bulunan taraftarın kombinesi iptal etti

 

Irkçı paylaşım yapan İngiliz taraftara hapis cezası

 

Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu taraftarlar Marmaray'da kavga etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)