E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKatar 1 milyar dolar fidye ödedi---

Katar 1 milyar dolar fidye ödedi

Katar 1 milyar dolar fidye ödedi
06 Haziran 2017 - 11:45 borsagundem.com

Katar'ın, Irak'ta avlandıkları sırada kaçırılan kraliyet ailesi üyelerinin serbest bırakılması için terörist gruplara yaklaşık 1 milyar dolar fidye ödediği iddia edildi

İngiliz gazetesi Financial Times (FT), Katar, Irak'ın güneyinde terörist gruplar tarafından kaçırılan 26 kraliyet ailesi üyesi ile Suriye'deki cihatçılar tarafından esir alınan 50 militanın serbest bırakılması için nisan ayında 1 milyar dolara kadar fidye ödediğini yazdı. FT'nin haberinde, Katar'ın yaptığı iddia edilen bu ödemelerin Körfez ülkelerini öfkelendirdiği ifade edildi. FT, Katar'ın 1 milyar dolar fidye ödediği yönündeki bilginin bölgedeki hükümet yetkilileri tarafından verildiğini yazdı.

'EL KAİDE BAĞLANTILI GRUBA ÖDENDİ' İDDİASI

FT'nin militan gruplarının komutanları ve hükümet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, söz konusu fidye, Suriye ve Irak'ta güvenlik güçlerine karşı savaşan El Kaide bağlantılı bir gruba ödendi. Esirlerin serbest bırakılması için yapılan anlaşmaya dahil olan kişilerin gazeteye verdiği bilgiye göre, Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesinin sebeplerinden biri, bu anlaşma oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Neden olmasın06 Haziran 2017 21:36

    Amerika Fetö yü Katar'a göndersin.Biz de Katar Fetö cu diye Petrol ve doğalgaz kuyularına el koyalım.Sonra Katar a da akepe li bir kayyum atarız.Olur biter.

  • Haberci06 Haziran 2017 19:00

    Kraliyet ailesi Irak'ta balık avlıyorlardı sanırım.

  • ahmet engin 06 Haziran 2017 16:44

    hatta ödemeyi türkis liras ile yapmak istemişler ama terröristler lira konvertibil değil diye reddetmiş. sonrasında sayın öztürk yılmaz ın musul konsolosluk tecrübelerinden istifade ile cehape bir manevra yapmış da kraliyet ailesi kurtarılabilmiş. çok şükür... bu ne ya...