E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKashkari: ABD ekonomisindeki en büyük sorun Trump'ın politikaları---

Kashkari: ABD ekonomisindeki en büyük sorun Trump'ın politikaları

Kashkari: ABD ekonomisindeki en büyük sorun Trump'ın politikaları
19 Ağustos 2019 - 08:48 borsagundem.com

Yüksek faizin ekonominin en büyük sorunu olduğu iddialarına karşı çıkan Fed Minneapolis Başkanı Kashkari, Trump'ın Çin ile ticaret savaşını yoğunmaştırmasının etkisi ile ekonomiye yönelik endişelerin büyüdüğünü savundu

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in ekonomide bir yavaşlamaya karşı konulmasını hedefleyen agresif tedbirler almasına ve faizleri indirmesineihtiyaç duyulmasının büyük olasılık olduğunu söyledi.

Kashkari yaptığı açıklamada, Fed'in faiz artırma konusunda son yıllarda çok ileriyşe gitmiş olabileceğini de ifade etti. Ancak Kashkari, yüksek faizlerin ekonominin en büyük problemi olduğu görüşlerine karşıçıktı ve Trump'ın Çin ile ticaret savaşını yoğunmaştırmasının etkisi ile ekonomiye yönelik endişelerin büyüdüğünü savundu.

Kashkari, "Konuştuğum işletmelerden çok azı işlerin yavaşlamasının nedeni olarak Fed'i ve faiz politikasını işaret ediyor. Çok daha fazla işletme, Trump'un ticaret politikasına ve global belirsizliği odaklanmış durumda" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)