E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKasapoğlu: 10 bine yakın vatandaşımız şu anda yurtlarda---

Kasapoğlu: 10 bine yakın vatandaşımız şu anda yurtlarda

Kasapoğlu: 10 bine yakın vatandaşımız şu anda yurtlarda
15 Mart 2020 - 14:44 borsagundem.com

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu yaptığı açıklamada, umreden dönen yaklaşık 10 bin vatandaşın Ankara ve Konya'daki yurtlarda karantina amacıyla misafir edildiğini açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu, umreden dönen yaklaşık 10 bin vatandaşın Ankara ve Konya'daki yurtlarda karantina amacıyla misafir edildiğini açıkladı.

Bakan Kasapoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

Dünyanın hiçbir ülkesinde devletimizin sahip olduğu bu yurt imkanı yok.

Sahip olduğumuz bu imkanlar hamdolsun ki nitelikli karantina koşulları içini iyi bir imkan.

Gerek yurt binaları gerek yurt müştemilatlarının acil durumlarda tahsis edilebileceğini gerek bilim kurulu gerekse sağlık bakanlığı ile de görüştük.

Korona virüs ciddi bir salgın. Bununla mücadele zaruri kararları acil bir şekilde almayı gerektiriyor.

Dün gece bu yönde bir ihtiyaç söz konusu oldu.

Başta Ankara’daki ve Konya’daki yurtlarımız olmak üzere müsait olan yurtlarımıza bu misafirlerimizi alma çalışmasını başlattık.

Yurtta kalmayıp ücretini vermiş olan öğrencilerimizi ücretini yarın itibarıyla geri ödemeye başlayacağız.

Gençlerimizin duyarlılığı ve özverileri tüm dünyaya örnek olacak şekilde.

Uygulama sona erince en hijyenik şekilde gençlerimize teslim edeceğiz yurtlarını. İnşallah bu süreci de en iyi şekilde atlatacağız.

Koca: Hep birlikte tavizsiz olalım

Kalın: Rehavet ve panik yok, tedbir var

Bakanlık açıkladı: Umreden dönenler karantinaya

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )15 Mart 2020 18:09

    hastalık bu. taaa geçmişte. hz. x araştırın diye isim vermıyorum. kdüşman kuran yapraklarını kılıçlarına takmış. saldırmış . muslumanlar kurana kılıç kalkmaz diye savaş meydanında şehit düşmüş. ölmüş. yanı islam akıl mantık dını. boyle bir gunde hac ziyaretinin kimseye faydasıda olmaz. orada bın kısı hasta olsa ulkemızde 1 mılyon insan hasta olur. akıl var mantık var. ülkemizde çınlı olup ateşede tapsa , hıntlı olup ıneğede tapsa, başka dınden olup gidip ulkesıdnede tapsa.. 2 ay dursun be kardeşim.. din min bi dur evınde okut be kardeşim. hastaolsan devletı oyalıcan, mıllete bulaştırsan bür sürü kişiği üzecen aülatacak... otur evınde yahu

  • Kamikaza15 Mart 2020 17:59

    Bence o kadar kişiyi aynı yerde tutmak daha tehlikeli hasta olan olmayana bulaştırır

  • Haha15 Mart 2020 17:12

    Korkmayin ya onlar zemzem icmislerdir :))

  • Mina16 Mart 2020 04:13

    Dini değerleri hafifemi aliyon dalga mi geciyon Allah ın suyu bütün sular da zemzem in ayrı değeri var inancımızda cennet ten gelen şu diye çok bilim insanı var bu suyu araştıran ne demişler bi bak öyle tassak geçer gibi konuşma imansız iman etseydin zaten böle demezdin.

  • Tabi ya15 Mart 2020 16:59

    Ama hepsi isyanda

  • kral15 Mart 2020 16:46

    Tövbe tövbe siz önlem alarak ALLAH C.C şirk mi koşuyorsunuz yoksa hastalık umreden dönenelerinde bu ülkede yaşayanlarında fıtratlarında var siz nasıl olurda önlem alırsınız yoksa unuttunuzmu soma faciasını ALLAH inanan madenin sahibi hiç önlem almadı ve ölenler fıtratlarını yaşadı eyyyy gafiller önlem alarak ALLAH C .C şirk koşmaktan hiç mi korkmazsınız

  • Mehmet15 Mart 2020 14:58

    Bu virüs 65 yaş üstü insanları öldürmek için tasarlanmış... Bu teori şu an ortalıkta geziyor. Nineler dedeler kayinvalide ler yaşasın diye sizi sorumluluk almaya davet ediyorum. Bir vatandaşıniz olarak. Ha ben mi 52 yaşındayım.

  • gnçlk15 Mart 2020 14:49

    Arkadaşlar herkes dikkatli olmalı. bu virüs sizin yaşamınıza tehdit olmayabilir. Yaşınız itibari yada bağışıklık sisteminiz süper olabilir. Kendinize saygınız yokda olabilir. Ama bu virüsü siz taşıyarak vede toplu alanlarda yayarak bazı kişilerin hayatını yok edebilirsiniz. o bakımdan, Mikrop sizlere bulaşsa bile, desenfekte edin. Dikkat edin. kurallara uyun. mikrop sizde olsa bile, tehdit olmadan atlatsanız bile, önlemlerinizle, virüsü yaymaz, hastalara, yaşlılara, çocuklara, hamilelere, kalp,  vb. sorunlu kişilere bulaştırmamış olursunuz. Çinde, bir çok kişi virüsü aldı, hepsi ölümcül hava olmadı. Ama virüslü gezen bazı kişiler, başka yaşlı insanların, farklı hastalık yaşayan insanların hastalığı kapmasını sağladı. Taşıcıyı olarak siz başkalarının hayatını tehlikeye atabilirsiniz. Sabırla ve elinizdeki imkanlarla mücadeleye destek olmalısınız.