E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKarttan senede dönüş başlıyor---

Karttan senede dönüş başlıyor

Karttan senede dönüş başlıyor
10 Ekim 2013 - 07:49 borsagundem.com

Vatandaşın taksitli kredi kartı bakiyesi iyice kabarınca Ali Babacan buna neşter vurulacağını açıkladı

Vatandaşın taksitli kredi kartı bakiyesi iyice kabarınca ekonomi yönetimi neşter vurma kararı aldı. Beyaz eşya, elektronik, oto ve mobilyada takside sınır geliyor. Karttan yeniden senet sistemine dönme riski oluşuyor.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, beyaz eşya, elektronik, mobilya ve otomotiv sektöründe kredi kartında takside sınırlama getireceklerini açıkladı. Ekonomi basınıyla sohbet toplantısı gerçekleştiren Babacan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve ilgili kurumların 10 gün içinde gerekli düzenlemeyi yapacaklarını belirtti.
50 milyar TL’ye dayandı
Vatan'da yer alan habere göre, daha önce gıda ve akaryakıtta taksidi kaldırdıklarını hatırlatan Bakan Babacan, “Şimdi bunun kapsamını genişleteceğiz. Buzdolabı mı, otomobil mi bakıyoruz. Vatandaş harcamada disiplinsiz. Daha birincinin taksidi bitmeden ikinci telefonu alıyor. Şimdilik BDDK önümüzdeki 10 günde görüş alacak. Kredi kartlarında taksit miktarıyla aylık maaş arasında bağ kurabiliriz” dedi. Babacan, bu konuda BDDK, Merkez Bankası, Hazine ve ilgili kurumların görüştüklerini ve kısa zamanda sonuç çıkacağını kaydetti.
Kart borçları hakkında da bilgi veren Babacan, 2012’de 38 milyar lira olan taksitlendirilmiş kredi kartı borcunun 27 Eylül itibarıyla 48 milyar liraya yükseldiğini söyledi.
BDDK kararı yürürlükte
Babacan tasarruf tedbirlerini açıklarken, BDDK da cari açığın artmasında en önemli kalemlerden birisi olarak görülen tüketici kredilerinin artış hızını frenlemek için tüketici kredileri ve kredi kartlarının risk ağırlıklarını artırmayı, kartların kullanımına sınırlamalar getirmeyi hedefleyen düzenlemeleri yayımladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin10 Ekim 2013 10:41

    kredikartı tefecileri ne yapıcaklar her gün onlarca msj gönderiyorlar el ilanı bile dağıtan var sen neyapıyorsun diyen yok türkiye hacı baba çifliği