E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBenfica: 1- Beşiktaş: 1---

Benfica: 1- Beşiktaş: 1

Benfica: 1- Beşiktaş: 1
13 Eylül 2016 - 21:18 borsagundem.com

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesine deplasmanda Benfica maçıyla başladı. Kartal, 12. dakikada yediği gole 93. dakikada karşılık verdi.

Benfica - Beşiktaş maçı Şampiyonlar Ligi'nde heyecan veren bir mücadeleye sahne oldu.  Avrupa'nın kartal simgeli iki takımı 21.45’te Luz Stadı’nda karşı karşıya geldi. Beşiktaş 6 sezon sonra Şampiyonlar Ligi'nde sahaya çıktı.
Keyifli geçen mücadelede ev sahibi Benfica'nın golünü 12. dakikada Cervi atarken, Beşiktaş'ın golünü 90+3. dakikada Benfica'dan kiralık olarak gelen Talisca kaydetti. Bu sonucun ardından Benfica ve Beşiktaş sahadan 1'er puanla ayrıldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1.dakika Sırp hakem Milorad Mazic maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Benfica başlıyor.

4. dakika İlk atak temsilcimizden geliyor. Benfica ortasahasında kazandığımız serbest vuruş için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma, ortasını ceza alanı sağ tarafına doğru gönderiyor. O noktada Andreas Beck topu kafayla Vincent Aboubakar'ın önüne indiriyor. Aboubakar'da bekletmeden pasını hemen ceza yayındaki Gökhan İnler'e atıyor. Gökhan, topun gelişine sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

12. dakika GOL! Benfica, Franco Cervi'nin golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Defansımızın arkasına uzun atılan topa hareketlenen Eduardo Salvio ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekiyor. Tolga Zengin'in ilk hamlesi yetersiz kalınca altıpasın içinde Franco Cervi, şutunu çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.

17.dakika Ceza sahası dışı sağ çaprazından Ricardo Quaresma serbest vuruş için topun başına geçiyor. Ricardo Quaresma'nın ortası ceza sahası dışındaki Caner Erkin'e geliyor. Caner tek topla pasını Dusko Tosic'e atıyor ama yardımcı hakem ofsayt bayrağını Tosic için kaldırıyor.

24. dakika Sağ kanattan Franco Cervi'den aldığı pasla topla buluşan Nelson Semedo ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmamızda Adriano topu kornere atmayı başarıyor.

31. dakika Duran topları kullanan Ricardo Quaresma bu seferde korner için topun başına geçiyor. Quaresma'nın, ceza sahası içine gönderdiği ortasını savunma dikkatli bir şekilde uzaklaştırıyor.

38.dakika Franco Cervi'nin pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Goncalo Guedes, yerden şutunu çekiyor ancak etkisiz giden bu şutu Tolga Zengin rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

43. dakika Ricardo Quaresma'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda altıpasın önüne gelen ortayı Benfica savunması uzaklaştırıyor.

45. dakika Hakem Milorad Mazic ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve ilk yarı 1-0, Benfica lehine sonuçlanıyor.

46. dakika Sırp hakem Milorad Mazic ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya temsilcimiz Beşiktaş başlıyor.

53. dakika Orta alandaki kısa paslaşmalarımız sonucunda ceza yayının hemen sağında topla buluşan Anderson Talisca pasını solundaki Adriano Correia'ya atıyor. Adriano, topun gelişine sağ ayağıyla plase bir vuruş yapıyor ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

61. dakika Ricardo Quaresma pasını ceza yayının sol tarafındaki Anderson Talisca'ya çıkarıyor. Talisca, topun gelişine yerden şutunu çekiyor ancak kaleci Ederson De Moraes zorlanmadan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

66. dakika Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Caner, ortasını ön direğe doğru yapıyor. O noktada oyuna sonradan giren Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

74. dakika Beşiktaş çok net bir gol pozisyonundan yararlanamıyor ! Havadan uzun atılan topu ceza alanı sol tarafında iyi kontrol eden Vincent Aboubakar topu hemen altıpas önündeki Cenk Tosun'a bırakıyor. Cenk, müsait pozisyonda yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

79. dakika Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak top çok şiddetli bir şekilde Alex Grimaldo'nun suratına çarpıyor ve Grimaldo kısa süreli bir baygınlık geçiriyor.

85. dakika Ceza alanımızın hemen önünde Ricardo Quaresma'dan topu kapan Goncalo Guedes, bir anda Tolga ile karşı karşıya kalıyor. Guedes, penaltı noktasının hemen sağından şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin ayaklarıyla topu kornere atmayıbaşarıyor.

90+3. dakika GOOOOOOOOLLLLLLL!! Beşiktaş, Anderson Talisca ile maçta durumu 1-1'e getiriyor. Ceza yayının hemen gerisinden kazandığımız serbest vuruşta topun başına Anderson Talisca geçiyor. Talisca'nın, sol ayağıyla çektiği mükemmel şut direğin dibinden ağlarla buluşuyor.

90+4. dakika Mazic maçı bitiren düdüğü çalıyor. Benfica ve Beşiktaş sahadan 1'er puanla ayrılıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Benfica: Ederson, Nelson Semedo, Lisandro, Lindelöf, Grimaldo, Fejsa, Andre Horta, Cervi, Salvio, Pizzi, Gonçalo Guedes
Beşiktaş: Tolga, Beck ,Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Quaresma, Oğuzhan, Adriano, Aboubakar

QUARESMA, BAŞKAN'A BALIK ISMARLADI

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Quaresma, Başkan Fikret Orman, Asbaşkan Umut Güner, yönetici Emre Kocadağ, Hakan Kalkavan ve Candaş Tolga'ya,  Lizbon'da doğduğu yerdeki ünlü balıkçı restaurantında davet verdi. Başkan Fikret Orman ve yönetimine mutlaka Portekiz'de gidilecekler arasında yer alan balıkçıda davet veren Quaresma kampta olduğu için gelemedi ama telefonla rezervasyon yaptırarak jest yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)