E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKartal'da CHP'nin oyları 400 daha arttı---

Kartal'da CHP'nin oyları 400 daha arttı

Kartal'da CHP'nin oyları 400 daha arttı
02 Nisan 2014 - 13:15 borsagundem.com

İstanbul Kartal'da, Ak Parti'nin yaptığı başvuru sonuçsuz kaldı ve CHP oylarını 400 daha arttırdı

İstanbul Kartal'da AK Parti, CHP'nin Kartal'da seçimi kazanmasından sonra 13 bin geçersiz oyun yeniden sayılması ve tutanakların tekrar kayda geçirilmesi için itiraz etmişti. İlçe Seçim Kurulu, tutanakları yeniden inceledi. Yapılan sayımda bu kez CHP'nin oyları yaklaşık 400 daha arttı; CHP ile AK Parti ile arasındaki oy farkı 6 bini buldu.
Kartal'da CHP'nin seçimi kazanmasından sonra Ak Parti 13 bin geçersiz oyun yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. AK Parti'nin itirazından sonra gün boyunca Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünde hareketlilik vardı. CHP'liler ile AK Parti'liler arasında sık sık arbede yaşandı.   
İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin itirazını akşam saatlerinde karara bağladı.

CHP'NİN OYLARI 400 ARTTI

İtiraz edilen 325 sandığa ait tutanakların tekrar kayda geçirilmesiyle CHP'nin oyları yaklaşık 400 adet daha arttı. CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı da 6 bini buldu.

AK PARTİLİ KÜLÜNK: EVLERİNİZE DAĞILIN
      
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünde toplanarak, ilçe seçim kurulunun kararını bekleyen seçmenlerinden, tahriklere kapılmadan evlerine dağılmalarını istedi. Külünk, AK Partililere hitaben yaptığı konuşmada, "Mücadele gücümüzü kaybetmeden, aşkımızdan heyecanımızdan asla ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz. Fakat bu akşam birilerinin istediklerini yapmayacağız. Hepimiz evlerimize şimdi sükunetle döneceğiz. Ben, hepiniz ayrılmadan burayı terk etmeyeceğim" dedi. 
Külünk'ün konuşmasının ardından Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nin önünde toplanan AK Partililer olaysız olarak dağıldı.  
Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nin diğer tarafında bulunan CHP'liler ise İlçe Seçim Kurulu'nun kararını alkışlar ve halaylar eşliğinde kutladı.
Resmi olmayan sonuçlara göre Kartal Belediye Başkanı seçilen Altınok Öz ise kendi taraftarlarına kısa bir konuşma yaparak, "Öyle bir noktaya geldik ki, verdiğiniz kararlara sahip çıktınız. Kartal'da halk iktidar olmaya devam ediyor" dedi.     
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararın hukuka uygun olduğunu belirterek, "Seçim Kanununun 102. maddesi gayet açıktır. 102. maddeyi uygulayan Kurul, hukuku uygulamıştır. Türkiye'de hukukun hala ayakta olduğu, bugün Kartal Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu kararla ortaya çıkmıştır. Son derece saygıdeğer bir karar vermişlerdir. Çok teşekkür ediyorum. Bugün Kartal'da demokrasi kazanmıştır. İlerideki seçimlerde, balkonda inanıyorum ki vatandaşlarımız olacaktır ve demokrasi kazanacaktır" diye konuştu.     
Hamzaçebi'nin açıklaması sırasında CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Müslim Sarı, Kadir Gökmen Öğüt ile sanatçılar Onur Akın ve Sunay Akın da hazır bulundu.      
Gruplar dağılana kadar Çevik Kuvvet polisleri ve zabıta ekipleri, iki grup arasında bekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)