E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKart ücretlerine düzenleme geliyor---

Kart ücretlerine düzenleme geliyor

Kart ücretlerine düzenleme geliyor
06 Ağustos 2013 - 08:40 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi kartı üyelik ücretlerinin önümüzdeki dönemde ele alınacağını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle:
Hükumetin memur zamları konusunda uzlaşma yolunda olduğunu belirten Babacan, eğer uzlaşma sağlanırsa bayram başlamadan anlaşmaya varılacağını söyledi. Babacan, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Faruk (Çelik) Bey'in şöyle bir niyeti var; 'Hakem heyetine falan gitmeden masada çözelim, hatta bayrama girerken anlaşıp imzalayıp bitirelim' diyor. Biz de destek veriyoruz kendisine. Keşke anlaşma olsa diyoruz.
Enflasyonun üstünde, herkesi mutlu edecek bir rakam belirlendi diye ümit ediyoruz. Biz bugüne kadar hep 'çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedik. Ve bugüne kadarki artışlarda hep enflasyon artı bir miktar üzeri oldu. Bazen biz artışı verdik ama dönem enflasyonu ondan fazla çıktı. Fazla çıktığı dönemlerde o farkı verdik. Mesela bu yılın ilk 6 ayında 1 puan fazla çıktı, farkı ayrıca bütün çalışanlarımıza ödedik. Böyle bir durum olursa biz farkı ödeyeceğiz diyoruz."
Enflasyondaki son durumu değerlendiren Babacan, Enflasyondaki geçici iniş ve çıkışların normal olduğunu belirtti. Enflasyonun sürekli kontrol altında tutulması gerektiğini vurguladı. Babacan sözlerine şu şekilde devam etti: "2002'de enflasyon yüzde 30'du. 2014'te yüzde 5 olarak hedefliyoruz."
TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in sokak olaylarının, eylemlerin ülke ekonomisini ne yönde etkilediği sorusuna da Babacan şu şekilde cevap verdi:
"Mayıs ayının sonunda bizdeki iç harketlilikle dünyada küresel hareketliliğinin olduğu dönem üst üste çakıştı. Göstergelerdeki değişikliğin ne kadarı içerden ne kadarı dışardan oldu bunu ayrıştırmak zorlaştı. Piyasalardaki bu hareketliliğin Türkiye’ye özel olmadığını görüyoruz. Benzer birçok gelişmekte olan ülkede aynı şeylerin olduğunu görüyoruz. Aynı tarihlerde benzer piyasalarda aynı hareketler oluştu. Pek çok ülkede borsada düşüşler yaşandı faizler yükseldi. Dolara karşı pek çok ülkenin para birimi değer kaybetti. Türk Lirası da yüzde 4,6 değer kaybetti. Türkiye, döviz kurları açısında nisbeten daha az değer kaybeden ülkeler arasında. Borsa açısından ise Türkiye yüzde 20 değer kaybetti. Diğer ülkeler açısından daha fazla değer kaybetti."
Gezi olaylarının ardından "Türkiye ekonomisi kötüye gitsin" diyen bir kesimin varlığından söz eden Babacan, "biz halkımızın sağ duyusuna güveniyoruz" dedi ve şöyle ekledi:
"Halkımız ne olup bittiğini gerçeği görüyor. 'Bu AK Parti iktidarından bir şekilde kurtulmamız lazım, bunun yolu memleketin batması ekonomini batması ise yeter ki bunlardan kurtulalım' diyen bir malesef hastalıklı düşünce yapısı var bazı kesimlerde. Biz de bunun farkındayız. Alışveriş yapmayın tüketim dursun, yoksa gidecekleri yok' diyorlar. Böyle hastalıklı bir düşünce var. Demokrasilerde herkesin farklı fikirleri, farklı öneriler olabilir. Mümkün olduğunca bunların hepsi dikkate alınır, politikalar bunlara göre uyarlanabilir. Bunun bilinci ile hareket edeceğiz arada iletişim kopukluğu olabilir, dönem dönem irtibat kopuklukları olabilir. Ya da yeterince çaba harcayıp dikkatimizden kaçan yeterince dinlemek eksikliği gösteren toplum kesimleri varsa bunları hızla kapatmak için büyük gayret içindeyiz. Bu işte yasadışı örgütler var güvenlik konusunda taviz vermemiz sözkonusu değil."
Avrupa Birliği için bir fasıl daha açmayı başardık
"AB’de 28 ülkenin uymaya çalıştığı standartları hedef olarak öngörmüşüz. 3 yıldır fasıl açılmıyordu, bir fasıl daha açtık. Hatta bazı ülkeler engel olmaya çalıştı. 27 ülkenin konsensusuyla bir fasıl daha açtık. Demek ki Türkiye’nin AB süreci devam ediyor."
Kredi kartı ücretleri konusunda düzenleme yapılacak
"Biz istiyoruz ki serbest rekabette fiyatlar oluşsun, bankalar faizleri rekabet içinde belirlesin. Ama bazen bu rekabet şartları iyi çalışmayabilir. Bazen düzenleme gerekebiliyor .Biz ne yaptık tüketici koruma yasasına bankacılıkla ilgili maddeler koyduk. BDDK'ya tavan belirleme yetkisini verdik. Meclis açılır açılmaz, BDDK yetki alacak ve "Şu konulardan ücret alabilirsiniz" deyip tavan belirleyecek. Bir hizmetin makul karşılığı olmalı. Hapsolmuş müşteri durumundan istifade eden bazı bankalar olabilir düzenlemeyi BDDK'ya yapacak. Abartmamak, ölçüyü kaçırmamak gerek."
Gündemimizde erken emeklilikle ilgili bir çalışma yok
Babacan erken emeklilik konusundaise  şu şekilde açıklama yaptı:
"Türkiye defalarca aynı hatayı yaşadı ve hala da bedelini ödüyoruz. Sosyal güvenlikte emeklilik yaşını düşüren hiçbir ülke yok. 2008'den itibaren kademe kademe artış var. Şu anda giren için tavan 65 yaş. Sisteme bugün girenler için ileriye doğru emeklilik yaşı var. Bu reformlar ile çocuklarımız ve torunlarımızın sosyal güvenliğini dizayn etmeliyiz."
Ergenekon davası kararlarıyla ilgili de konuşan Ali Babacan "Demokratikleşme süreci bitti diyemeyiz, daha çok işler yapmamız lazım" dedi. Ardından da sözlerini şöyle tamamladı:
"İzlenilmesi gereken bir konu ama bütün olan bitenlerin Türkiye'deki demokrasinin, demokratik kurumların daha da güçlendirilmesi konusunda hepimizin alması gereken mesajlar var. Bu demoktarikleşme süreci bitti, bu kadar diyemeyiz. Daha çok işler yapmamız lazım ki o kültür Türkiye'de yerleşsin, herkesin eylemlerine yansısın."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Masal Anlatmış06 Ağustos 2013 11:25

    Kredi kartı ve diğer kredi komisyonları konusunda size inanmıyoruz. Siz nasıl bir Hükümetsiniz ya? Bu kaçıncı çıkan haberiniz? Tek bir adım atmıyorsunuz. Akp'lilerin hepsi Hatip. Sadece konuşuyorsunuz, icraat yapın boş konuşmayın.

  • Sizin Eseriniz Bakan06 Ağustos 2013 11:17

    Son 10 yılda kredi kartlarında yaşanan bu rezillik ve kepazelik Akp'nin Eseridir. Halkı bankalara yıllarca sömürttünüz. Bilerek tek bir önlem bile almadınız. Şimdi de çıkmış hangi yüzle Halka konuşabiliyorsunuz? Bankalara sizin vasıtanızla ödediğimiz tüm komisyonlar Haram Zıkkım olsun.Halk helal etmiyor.

  • baturayersin06 Ağustos 2013 08:50

    AKP ACİZLİĞİ MİLETTLE BANKALARI BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYORLAR ORTAYA BİRŞEY ATIYORLAR ONDAN ONDAN SORNA YOK ŞÖYLE BÖYLE SEN NASIL DEVLETSİN BİR YASA BİLE ÇIKARAMADIN HEP AYNI SENERYO İNASNLARLA OYNUYORSUNUZ YOLA DEVAM SİZİNDE SUYUNUZ ISINDI MERAK ETMEYİN