E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKarsusan’da şaşırtan açıklama ve işlemler---

Karsusan’da şaşırtan açıklama ve işlemler

Karsusan’da şaşırtan açıklama ve işlemler
27 Haziran 2014 - 16:12 borsagundem.com

Karsusan'da genel kurul öncesi bir yatırımcı tarafından yapılan açıklama ve işlemler dikkat çekti

Karsusan hisseleriyle ilgili olarak 26/06/2014 tarihinde KAP’ta Karsusan tarafından yayınlanan duyuruda Karsusan yatırımcılarından Ruhsal Cüneyt Saraç’ın ‘’Yönetim Kurulu’nun aldığı genel kurul kararını takdirle karşıladığı’’ yazısı yayınlanmıştı. Karsusan hissedarlarına yaptığı duyuruda ‘’Şirketin seçilecek yeni yönetim kuruluna, yeni dönemde şirketin ve hissedarların menfaatlerini gözetmeleri halinde en güçlü desteği vereceğini’’ açıklayan yatırımcıdan bugün hisse satış açıklaması geldi.

Destek açıklaması ve hisse satışı

Ruhsel Cüneyt Saraç, destek vereceğini açıklamasını gönderdiği gün, yani 26/06/2014 tarihinde Karsusan’da sahibi olduğu paylardan 120.000 adedini 4,85 ile 4,89 TL fiyat aralığından sattı.
Açıklama bugün KAP’ta yayınlanırken Saraç’ın Karsusan hisselerindeki payı da yüzde 5,001’den yüzde 2,55’e düşmüş oldu. Dün itibarıyla 4,78 ile 4,96 TL fiyat aralığında hareket ederek 4,79 TL’den kapanan hisseler bugün itibarıyla 4,71 TL’den işlem görüyor.

İhtarname  ve dava

Karsusan’dan 23/01/2014 tarihinde yapılan açıklamada, Şirket pay sahiplerinden, Ruhsel Cüneyt SARAÇ, Hakan, Ali Güngör YILMAZ, Nazlı TOZLU ve Ali Ekber ÇİÇEK tarafından 17 Ocak 2014 Cuma günü şirkete ulaşan ihtarnamede özetle;

Karsusan’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtip, mevcut yönetim kurulunu yetersizlik ve basiretsizlikle itham ederek  "İslam Kalkınma Bankası dışındaki üyelerinin tümünün azli ve yerlerine yenilerinin seçimi" ve 20 Aralık 2013 tarihli genel kurulda kabul edilen "tahsisli bedelli sermaye artırımı kararından dönülmesinin görüşülüp" genel kurul onayına sunulmasını talep ve ihtar etmişlerdi.

Ayrıca İhtar edenler tarafından 20 Aralık 2013 tarihli genel kurulun iptali istemi ile Trabzon Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)