E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKarsusan'da kavga büyüyor---

Karsusan'da kavga büyüyor

Karsusan'da kavga büyüyor
30 Ocak 2014 - 18:36 borsagundem.com

Atlantis Yatırım Holding Karsusan'da yapılacak tahsisli sermaye artışı konusunda açıklamalarda bulundu

Bir süredir yönetim krizi yaşanan Karsusan'da, şimdide ortaklar arasında tahsisli sermaye artırımı nedeniyle gerilim yaşanıyor. Karsusan hisseleriyle ilgili olarak, Atlantis Yatırım Holding tarafından yapılan KAP açıklaması krizin boyutunu iyice ortaya çıkarı. İşte Atlantis Yatırım Holding tarafından KAP'a yapılan o açıklama:

" İştirakimiz Karsusan Karadeniz Su Ürünleri Sanayii A.Ş.'ne  grup şirketlerimiz olarak nakden koyduğumuz fon tutarımızın 9.085.000 TL olduğu Karsusan  tarafından 22.10.2014 17:17:34 tarihinde yapılan bildirim ile kamuya ilan etmişti. İşletme sermayesi ve yatırım harcamalarında kullanılmak üzere söz konusu tarihten bugüne kadar sağladığımız ilave nakit fonların tutarı  1.716.000 TL artışla 10.801.000 TL'na ulaşmıştır."

Şirket yönetimi olarak 20 Aralık 2103 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısı öncesindeki 12.12.2013 13:24:24 tarihli KAP bildiriminde, gerek genel kurul öncesi gerek genel kurul sonrasındaki duruşumuzu özetlemiştik. Buna bağlı olarak ta sahip olduğumuz payları  satmıştık. Sonrasında ise grubumuzun da diğer halka açık paylarına sahip ortaklarını  düşünmemiz gerektiğini çok kere ifade etmiştik. Gelinen noktada sözü edilen nakit kaynakları sağlayan ve Şirket için tarihi bir anlaşmayı imzalayan grubumuz,  adi hortumcu olarak anılmaya başlamıştır. Tahsisli bedelli sermaye artırım kararının  altında bambaşka senaryolar üretilmiştir.

Sonuç olarak SPK şikayetlerinden,  açılan mahkemeler ve uzayan süreçten dolayı  yaşanan belirsizlikler, grubumuzu yeni kararlar almaya yöneltmiştir. Buna göre:

1- Bu tarihten itibaren iştirakimize herhangi bir nakdi fon sağlamamızın söz konusu olmayacağı,

2- SPK dan beklenen tahsisli sermaye artırımı izninin her halükarda 2013 yılı olağan genel kurul toplantısına kadar yetişmemesi halinde bu genel kurul toplantı gündemine, Şirketin mevcut ödenmiş sermayesinin % 306 oranında  bedelli  artırılarak 15.000.000 TL'na yükseltilmesi maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının  eklenmesi için Karsusan yönetim kuruluna toplantı çağrısı  yapılmasına ,

3- Bu maddenin genel kurulca onaylanmaması halinde yasal yollardan alacağın
   takibi işlemlerine başlanmasına karar verilmiştir.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trendy31 Ocak 2014 12:08

    Dedikodularin biri bin para.Karlidag haddini bilecek, Insallah ona inananlara ve diger hisse sahiplerine bir zarar gelmez.