E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiKARSN: Spekülatif hareketler---

KARSN: Spekülatif hareketler

KARSN: Spekülatif hareketler
02 Mart 2020 - 10:29 borsagundem.com

Haber ve söylentiler sonrası yükselişe geçen Karsan hisseleri haftanın ilk gününde en çok kazandıran hisseler arasına girdi

Karsan Otomotiv (KARSN) ABD’de ihale kazandığı yönündeki haberlerin etkisiyle güne hızlı yükselişle başladı. Saat 10.25 itibarıyla yüzde 15 prim yapan hisseler 1.92 lira oldu. Gün içerisinde hisseler 1b94 lirayı da gördü.

İhale haberlerinden sonra şirket KAP’a şu açıklamayı gönderdi, “Bu açıklama, sermaye Piyasası Kurulu'nun, II-15.1 "Özel Durumlar Tebliği"nin, "Haber ve söylentilerin doğrulanması" başlığını taşıyan 9'uncu maddesi hükümleri kapsamında yapılmaktadır. Bugün bazı basın - yayın organlarında, Şirketimizin de katılımcısı olduğu "ABD Posta Servisi Yeni Nesil Dağıtım Aracı İhalesi"nde Şirketimizin, ihalenin kazananlarından biri olduğu söylentilerine ilişkin haberler çıktığı görülmüştür. İlgili ihale sürecinde Şirketimizce, 30 Aralık 2019 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda, ihale mercii tarafından Şirketimizin 2020 yılının ilk çeyreği sonuna kadar üretim için fiyat teklifi vermek üzere davet edildiği duyurulmuş olup, konu hakkında bunun dışında ihale mercii tarafından yapılmış herhangi resmi bir bildirim bulunmamaktadır. İhale mercii tarafından Şirketimize resmi bir bildirim yapılması halinde, gerekli açıklama derhal Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanacaktır. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.”

Yani şirket haberleri doğrulamadı ancak spekülatif beklentiler hisseye yükseliş olarak yansıyor.

Bu arada geçmişte de Karsan ile ilgili benzer ihale haberleri gündeme gelmiş ancak şirket bunların hiçbirini kazanamamıştı. Yatırımcıların kesin bir açıklama gelene kadar temkinli duruşunu korumaları öneriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 11,30
En Yüksek: 11,47
En Düşük: 11,17
Değişim 1,07 %
FK: 88,13
PD / DD: 4,38
İşlem Hacmi 135.343.468
Toplam Adet: 12.005.557
Ağırlıklı Ort.: 11,53
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)