E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKarsan'ın itirazına mahkemeden ret---

Karsan'ın itirazına mahkemeden ret

Karsan'ın itirazına mahkemeden ret
17 Haziran 2014 - 18:04 borsagundem.com

Ankara 11. İdare Mahkemesi, SPK tarafından tesis edilen idari işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin itirazı redddetti

Karsan'nın Ankara 11. İdare Mahkemesi'ne yaptığı, SPK tarafından tesis edilen idari işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin itiraz Mahkeme tarafından reddedildi. Karsan kararın temyiz edilmesi kararı aldı.

Karsan'dan KAP'a yapılan açıklama şöyle:

''Şirketimizin 28.02.2014 tarihli Özel Durum Açıklamasında özetle, 31.01.2014 tarihli Özel Durum Açıklamasına yer verilerek, SPK'nın, 2014/02 sayılı Haftalık Bülteninde yayımlanan kararına ilişkin olarak, SPK kararının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve İdari İşlem'in iptaline ilişkin Şirketimiz tarafından iptal davası açılmasına ve ilgili mahkemece verilecek karar neticesine göre, Şirketimizce işlem tesis edilmesine Yönetim Kurulumuzca oybirliği ile karar verildiği ve karara uygun olarak iptal davası açıldığı hususu kamuyla paylaşılmıştı. 

Ankara 11. İdare Mahkemesi nezdinde idari işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla açılan davada Mahkemece yapılan ilk incelemede, SPK tarafından tesis edilen işlemin kesin ve yürütülmesi zorunlu bir işlem olmadığı sonucuna varılarak; 

"Dava konusu işlemin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin kısmı açısından; idari faaliyet dışında, adli aşamaya geçilmeyi sağlamaya yönelik, ceza yargılamasına ilişkin ilgili merciye bildirim niteliğinde bir karar olduğundan idari davaya konu olabilecek bir idari işlem niteliğinde bulunmadığı, "

"Dava konusu işlemin örtülü olarak Karsan A.Ş.'den, Heksagon A.Ş'ye aktarıldığı iddia edilen tutarın iade edilmesi konusunda her iki şirketin de uyarılmasına ve bu konuda yasal yollara başvurabilecekleri konusunda Karsan A.Ş.'nin ortaklarının bilgilendirilmesi için konunun Karsan A.Ş.'nin genel kurulunda gündeme alınmasının istenilmesine ilişkin kısmı açısından; gerek 2499 sayılı ve gerekse 6362 sayılı Kanunda, Sermaye Piyasası Kurulunun, Yasaya tabi anonim ortaklıkların sermayenin azalmasına veya kaybına yol açan işlemler konusunda ilgililerin tedbir almasını veya işlem yapmasını istemeye yönelik kararlarına ilgililerin uymaması durumunda SPK'ya re'sen yaptırım uygulama yetkisinin verilmemiş olması, yalnızca ilgili mercilere intikal ettirme yetkisinin verilmiş bulunması nedeniyle bu işlemlerin hukuk alanında değişiklik yaratan idari davaya konu edilebilecek kesin ve yürütülmesi zorunlu idari işlem olarak kabulüne olanak bulunmadığı "  

"Her iki şirket arasında 2013 yılında gerçekleştirilen işlemlerin incelemeye alınmasına, bu konuyu kendi mevzuatları açısından değerlendirmeleri için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'na bilgi verilmesine, 6362 sayılı Kanun'un 115. maddesi uyarınca yapılacak işlemler de dikkate alınmak üzere denetleme raporu ve eklerinin bir örneğinin Hukuk İşleri Dairesi'ne gönderilmesine ve inceleme sonuçları hakkında Ortaklıklar Finansmanı Dairesi'ne bilgi verilmesine ilişkin kısımları açısından; söz konusu işlemlerin tamamı, davacıların hukukunu doğrudan etkilemeyen, onların hak ve yükümlülüklerinde doğrudan değişiklik yapmayan, idarenin iç işleyişine ilişkin işlemler oldukları ve kesin ve yürütülebilir nitelikteki işlem niteliğinde bulunmadığı " gerekçeleri ile davanın esasına girilmeksizin usulden reddine karar verilmiştir. 

Söz konusu davanın esastan incelenmesi gerektiği gerekçesi ile, Ankara 11. İdare Mahkemesi tarafından verilen usulden red kararının Şirketimiz tarafından temyiz edilmesine Yönetim Kurulumuzca oybirliği ile karar verildiğini kamuoyu ve yatırımcılarımızın dikkatine sunarız.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,59
En Yüksek: 14,90
En Düşük: 14,32
Değişim 0,48 %
FK: 20,63
PD / DD: 2,50
İşlem Hacmi 800.230.301
Toplam Adet: 54.829.522
Ağırlıklı Ort.: 14,60
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)