E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKarmez Birleşik Gıda'dan iflas erteleme talebi---

Karmez Birleşik Gıda'dan iflas erteleme talebi

Karmez Birleşik Gıda'dan iflas erteleme talebi
14 Mayıs 2015 - 03:03 borsagundem.com

​Almanya’nın döner kralı olarak anılan Tütüncübaşı kardeşlerin İzmir’de kurdukları gıda şirketi için iflas erteleme başvurusu yapıldı

Karmez Birleşik Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Karmez) İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak iflas erteleme istedi. Hürriyet'teki habere göre Karmez, İzmir Kemalpaşa’da 10 dönüm arazi üzerine kurulu fabrikasında 250 çeşit ürün üretiyor. 1996’da kurulan şirketin önemli ihraç kalemleri arasında döner pidesi ve tortilla yer alıyor. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracatın yanı sıra şirketin ürünleri Türkiye genelinde yüzlerce satış noktasında tüketici ile buluşuyor.

BORCA BATIK KONUMA GELDİ

Ancak bir süre önce mali sıkıntı yaşamaya başlayan ve borca batık konuma gelen şirket için iflas erteleme başvurusu gündeme geldi. Söz konusu dava geçtiğimiz ay İzmir Ticaret Mahkemesi’nde açıldı. 

İLK DURUŞMA 19 HAZİRAN’DA

İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda ilk etapta şirketi alacaklılara karşı korumaya alacak tedbir kararının verilmesi istendi.  Mahkeme ilk duruşma için 19 Haziran’a gün verdi; alacaklı şirket veya finans kurumları için ise çağrıda bulundu.

Karmez Dönerfabrik GmbH’in ürettiği ürünler Almanya’nın yanı sıra birçok Avrupa ülkesine satılmaya başlandı. Günde 50 ton üretim yapılan tesis Avrupa Birliği sertifikası ile kurulan ilk tesis olarak kayıtlara geçti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)