E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKarışık gelen bilançolar ---

Karışık gelen bilançolar

Karışık gelen bilançolar
25 Ocak 2023 - 08:14 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'ABD borsaları ise Fed gündeminden bağımsız olarak haftaya güçlü bir yükselişle başlamasına rağmen karışık gelen bilançolar nedeni ile kaydettiği yükselişi korumakta zorlandı' denildi.

Son günlerde hızla ayrışan Fed – ECB söylemleri nedeniyle piyasa oldukça hareketli. Fed tarafında daha yumuşak söylemlerle birlikte faizin 25 baz puan artırılması konuşuluyorken ECB tarafında 50 baz puanlık faiz artışı tartışılıyor. Enflasyonun yükselmeye başladığı dönemlerde FED daha sıkı ve erken önemler alarak sonuçlarını almaya başlamasından sonra daha az agresif olmaya başladı. Fakat ECB tarafında daha yumuşak başlayan faiz-enflasyon süreci ECB’yi 2023 yılında daha şahin davranmaya itiyor.

Avrupa borsalarında günün genelinde satıcılı seyir etkili olsa da ECB üyesi Simkus’un Şubat ayı toplantısında 50 baz puan faiz artışına devam etmesinin gerektiğini ve ECB’nin faiz artırım hızını yavaşlatmaması gerektiğini belirtmesinin ardından kayıplarını hızla telafi edip günü yatay pozitif tamamladı.

ABD borsaları ise Fed gündeminden bağımsız olarak haftaya güçlü bir yükselişle başlamasına rağmen  karışık gelen bilançolar nedeni ile kaydettiği yükselişi korumakta zorlandı. Sonrasında ise ABD borsalarının negatif başlamasının ardından gelen veriler piyasanın imdadına yetişti. İmalat PMI verisinin 46,2 seviyesinden 46 seviyesine çıkması beklenirken, beklentilerin üzerinde gelerek 46,8 olarak açıklandı. Fakat PMI verisi her ne kadar beklentilerden iyi açıklanmış olsa da,  ABD’de üst üste 7. ayda da 50 seviyesinin altında gerçekleşmiş olması daralmaya işaret etti.

Asya tarafında Çin piyasaları bu hafta boyunca kapalı olacak . Ayrıca Hong Kong, Güney Kore, Tayvan, Malezya, Singapur piyasaları da kapalı olacak. Asyada tek açık olan taraf olan Japonya’da ise imalat sektörü PMI endeksi Ocak ayında beklentinin altında geldi. Ancak bileşik PMI bir önceki aya göre toparlandı. Asya tarafında açık olan piyasalar genelde pozitif seyrediyor.

Brent petrol’de küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişeler nedeniyle bir önceki gün yaşanan düşüşün ardından, KOVID-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle birlikte en büyük ithalatçı Çin’de talep toparlanması umutlarının destek sağlamasıyla sabah saatleriyle birlikte toparlandı. Brent ham petrolü vadeli işlemleri, bir önceki seansta %2,3 düştükten sonra bu sabah itibariyle %0,7 yükselerek 86,72 dolara ulaştı. ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli işlemleri ise  ABD ham petrol stoklarındaki açıklanan artışın ardından  %1,8 düşerek varil başına 80,59 $’a ulaştı.

Bugün ise yurt içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim, hizmet ve perakende güven endeksleri takip edilecek.

JPMorgan'dan hisse senetleri uyarısı

 

Asya borsaları karışık seyirde

 

Araştırma görevlilerine kadro müjdesi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)