E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiKardemir için yeni tavsiye!---

Kardemir için yeni tavsiye!

Kardemir için yeni tavsiye!
14 Haziran 2016 - 16:47 borsagundem.com

Ak Yatırım, Kardemir için tavsiyesini 'NÖTR'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltti

Ak Yatırım ( www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, Kardemir için hedef fiyatı 1,75TL olarak koruduklarını bildirdi.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Beklentiler iyileşiyor değerleme cazip
Kardemir hisseleri için performans beklentimizi “Nötr”den “Endeksin Üzerinde Getiri”ye yükseltiyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız olan 1,75 TL %38 yükselme potansiyeline işaret ediyor. Hedef
fiyatımızı, çelik fiyatlarında yılbaşından bu yana yaşanan hızlı yükseliş sonrasında güçlü temel görünüme bağlı olarak Nisan ayındaki raporumuzda revize etmiştik.

Satış fiyatlarındaki artış 2Ç ve 3Ç sonuçlarının güçlü olacağına işaret ediyor. Yılbaşından bu yana inşaat çeliği fiyatları TL bazında %42 artışla ton başına ortalama 1.109 TL seviyesine ulaştı.

(Kardemir’in toplam gelirlerinin %33’ü). Gelirlerin %32’si civarında olan kütük demir fiyatları aynı dönemde %52 artışla ortalama 459 dolar/ton seviyesine, gelirlerin %8’ini oluşturan profil satış
fiyatları ise yılbaşından bu yana %42 artışla ortalama 439 euro/ton seviyesine ulaştı. Fiyat artışlarının ağırlıklı olarak Mart ve Nisan aylarında olması 2Ç ve 3Ç sonuçlarının güçlü gelebileceğini gösteriyor. Hammadde tarafında, demir cevheri fiyatları yılbaşından bu yana %12 artışla 49 dolar/ton, kok kömürü fiyatları ise %14 artışla 90 dolar/ton seviyesine yükseldi. Hammadde maliyetleri Kardemir’in toplam maliyetleri içerisinde yaklaşık %70’lik bir paya sahiptir. Satış fiyatlarında yılbaşından bu yana yaşanan hızlı artışın Kardemir için çeyreksel bazda marj genişlemesi sağlayacağını düşünüyoruz.

Tahminler. 2016 yılında inşaat çeliği satış fiyatının ortalama 394 dolar/ton olmasını bekliyoruz (2015: 418 dolar/ton). Bununla birlikte, 2016 yılında satış fiyatlarındaki yükselişin hammadde fiyatlarındaki artıştan daha hızlı olmasına bağlı olarak Kardemir’de ton başına FAVÖK’ün 2015 yılındaki 42 dolar/tondan 59 dolar/tona yükseleceğini tahmin ediyoruz.

Fiyat dinamikleri Çin’in desteğiyle olumlu eğilimde. Global çelik üretim ve tüketiminin yarısına yakın bölümünün karşılandığı Çin, çelikte fiyat dinamiklerini ve trendlerini belirlemektedir. Yavaşlayan iç talebe bağlı olarak Çinli üreticilerin ihracata yönelmesi 2015 yılında dünya çelik fiyatlarında hızlı gerilemeye yol açmıştı. 1Ç16’da Çin hükümetinin desteğiyle hızlı bir toparlanma gerçekleşirken, bu eğilim Çinli spekülatörlerin faaliyetleri ile oldukça belirginleşti.

Nihayetinde spekülatif faaliyetler yine Çin hükümetinin müdahalesiyle durduruldu. Çin’de 2Y16’da çelik fiyatlarının yükselişini destekleyecek 3 önemli faktör olduğunu düşünüyoruz. 1) Çin çelik
üreticilerinin düşük stok seviyeleri 2) Çin hükümetinin aşırı kapasiteyi sınırlama beklentisi 3) çelik talebinde iyileşme. Bu faktörlere bağlı olarak, 2Y16’da çelik fiyatlarındaki olumlu trendin sürmesini ve bunun Kardemir’e olumlu yansımasını bekliyoruz. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)