E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKardemir hisseleri neden yükseliyor---

Kardemir hisseleri neden yükseliyor

Kardemir hisseleri neden yükseliyor
16 Mayıs 2017 - 14:18 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin ziyaretinde gündeme getirdiği altyapı projeleri birçok şirketi umutlandırdı

BORSAGUNDEM.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Pekin Olimpiyat Merkezindeki Çin Ulusal Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "Kuşak ve Yol Forumu"nun açılış törenindeki konuşmasına, "Yeni İpek Yolu' olarak da adlandırılan bu girişimi Asya'yı, Avrupa'yı, Afrika'yı ve hatta Güney Amerika'yı birbirine bağlama hedefiyle geleceğe damga vuracağına inanıyorum" diyerek başlaması Türk sanayicilerini umutlandırdı. Kardemir hisseleri de bu beklentinin etkisiyle yükselişini sürdürdü. Açıklamaların etkisiyle pazartesi günü 1.60 lira seviyesinden açılan Kardemir A ve B hisseleri bugün saat 14.09 itibarıyla yüzde 13 yükselerek 1.95 lira oldu. Sert yükselişin ardından ‘Devre Kesicisi Uygulaması’ ile işlemlere ara verildi. Açılıştan sonra da yükselmeye devam eden hisseler borsanın en fazla prim yapan hisseleri oldu.

ÖNEMLİ ALTYAPI PROJELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin’de yaptığı açıklamada Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin birkaç ayda faaliyete geçmesiyle Orta Koridor'un önemli bir ayağının tamamlanmış olacağına dikkati çekti.
Gümrükler arası işbirliğine yönelik geliştirdikleri Kervansaray Projesi'nin, ticaretin ve hizmetlerin hızlı bir şekilde akmasını temin etmeyi amaçladığını anlatan Erdoğan, Zonguldak Filyos, İzmir Çandarlı ve Mersin limanlarının inşaasının da projenin deniz ayağını oluşturan önemli çalışmalar arasında yer aldığını kaydetti.
Türkiye'yi bir uçtan diğer uca kat eden Edirne-Kars Hızlı Tren Demiryolu projesinin, yine Türkiye tarafından ortaya konulan önemli bir proje olduğunu belirten Erdoğan, bu tarihi projeyi, Çinlilerle birlikte gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

BÜYÜK ORTAK SATIŞ YAPTI

Bu arada, dün şirketin en büyük ortaklarından Yolbulan Ailesi mensubu Murat Yolbulan 1.70-1.74 lira aralığından 166 bin 540 adet hisse sattı. Satış sonrası Murat Yolbulan’ın şirketteki payı yüzde 0.049 sınırına gerilerken Yolbulan Ailesi’nin payı yüzde 7.707 olarak açıklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 17,84
En Yüksek: 18,05
En Düşük: 17,73
Değişim 0,62 %
FK: 19,69
PD / DD: 1,74
İşlem Hacmi 12.207.179
Toplam Adet: 681.681
Ağırlıklı Ort.: 17,92
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)