E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiKardaki düşüşe rağmen al tavsiyesi sürüyor---

Kardaki düşüşe rağmen al tavsiyesi sürüyor

Kardaki düşüşe rağmen al tavsiyesi sürüyor
09 Ağustos 2021 - 12:03 borsagundem.com

Türkiye Sigorta için, Deniz Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım tavsiyesini 'al' olarak korurken, İş Yatırım da sonuçların piyasa tarafından olumlu karşılanacağını düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye Sigorta (#TURSG) 2021 yılı 2. çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirketin net karı 2021 yılı ilk yarısında bir önceki döneme göre yüzde 4, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11 oranında azaldı. Beklentilerin altında alan kar 305 milyon TL olarak gerçekleşti. Borsagundem.com tarafından derlenen kurum analizlerinde şirketlerin bilanço sonuçlarına göre hissede pozitif görüşlerini sürdürdüğü görüldü.

Deniz Yatırım, Türkiye Sigorta için "al" tavsiyesini korudu, hedef fiyatını 7,60 TL olarak açıkladı. Değerlendirmede şöyle denildi:

"Türkiye Sigorta 2Ç21 finansallarında 305 milyon TL net kar açıkladı. Beklentimiz ise 355 milyon TL idi. Şirketin açıkladığı net kar bir önceki döneme göre %4, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %11 oranında daralmıştır.

Şirket 2.16 milyar TL prim üretimin ardından bu dönem 467 milyon TL operasyonel gelir elde etmiştir. Karşılık giderlerinin oldukça düşük seviyede kalması sayesinde operasyonel marjı bir önceki dönemde %10,5’den %21,7’ye yükselmiştir. Prim üretimi bir önceki döneme göre %34 daralmasa idi operasyonel kar çok daha yüksek bir seviyede gerçekleşebilirdi. Finansal gelirler ise bir önceki dönemdeki temettü geliri hariç tutulduğunda yatay bir performans sergilemiştir.

Vergi öncesi kar bir önceki döneme göre %4 oranında daralmasına rağmen vergi giderlerinin yüksek seyrine bağlı olarak açıklanan net kar çeyreksel bazda %7 kadar daralmıştır.

Ekonomik aktivitedeki hızlanma, finansal enstrümanların getirilerinin mevcut seyrini koruyabileceği ve hasar oranının da ilk yarıya kıyasla biraz daha düşük olabileceği varsayımları altında ikinci yarıda yılın ilk yarısına paralel bir karlılık bekliyoruz. 2021 yılında şirketin karını 1,222 milyon TL ile 2020 yılına göre %6 kadar daha yukarıda öngörüyoruz. Öz sermaye karlılığı beklentimiz ise %31,3 düzeyindedir.

Türkiye Sigorta için AL olan önerimizi koruyoruz. Hedef fiyatımız ise 7.60 TL’dir. %35 uzun vadeli öz sermaye karlılığı, %22 sermaye maliyeti ile Türkiye Sigorta için hedef fiyatımız hisse başı 7.60 TL’dir. Hisse başı 0.12 TL temettü de eklendiğinde toplam %60 civarında bir getiri olabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle de hisse için AL olan önerimizi koruyoruz."

Yapı Kredi Yatırım, Türkiye Sigorta için hedef fiyatını 6,20 TL'den 6,50 TL'ye güncellerken, tavsiyesini 'al' olarak korudu.

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"TURSG - 2Ç21 Finansal Sonuçlar: Güçlü teknik karlılık sayesinde beklentimizin üzerinde sonuçlar

2Ç21 Sonuçları

Türkiye Sigorta'nın net karı 2Ç21'de 305 milyon TL seviyesinde gerçekleşti (YKY beklentisi: 290 milyon TL ve piyasa beklentisi bulunmuyor). Net kar bu çeyrekte çeyreklik %7 düşüş gösterirken,  yıllık %15 düşüş kaydetti. 2Ç21 özkaynak karlılığı (son 12-ay) %30 seviyesinde gerçekleşti (2020: %39). Sonuçların beklentimizin sınırlı üzerinde olmasında güçlü teknik kar gelişimi etkili oldu. Net yatırım gelirleri ise beklentimizin bir miktar altında gelişti. Ayrıca şüpheli alacak karşılıklarındaki artışta karlılığı sınırlı olumsuz etkiledi.

Özet Görüşümüz

Türkiye Sigorta'nın 2Ç21 net karı bizim beklentimizin %5 üzerinde gerçekleşti. Sonuçları hisse için sınırlı olumlu olarak değerlendiriyoruz. Türkiye Sigorta için AL tavsiyemizi koruyoruz ve 12 aylık hedef fiyatımızı 6.50TL/pay olarak güncelliyoruz. Hedef fiyatımız %35 getiri potansiyeline işaret etmektedir. Türkiye Sigorta güncel 2021 tahminlerimize göre 1.3x F/DD ve 4.9x F/K oranları ile işlem görmektedir. Şirket'in 2021'de net karının %2 daralmasını tahmin ediyoruz ve özkaynak karlılığının %29 seviyesine gerilemesini öngörüyoruz (2020: %39). Özkaynak maliyetini %23 (risksiz getiri oranı %17, hisse primi %6, beta 1x) olarak kullanıyoruz. 2021 net karından %12 temettü verimliliği tahmin ediyoruz."

İş Yatırım, Türkiye Sigorta 2. çeyrek finansal sonuç değerlendirmesinde sonuçların piyasa tarafından olumlu karşılanacağını düşünüyor.

Kurum tarafından hazırlanan analiz şu şekilde:

"Türkiye Sigorta ikinci çeyrekte TL 305 mn. solo net kar açıkladı.

Açıklanan kar rakamı geçen yıla göre %15 düşüş gösterirken (ki bunda yüksek bir baz etkisi bulunuyor), çeyrek bazda ise ilk çeyrekte temettü geliri olduğu için %8 gerilemiş durumda. Şirket için ortalama bir tahmin bulunmamakla beraber biz Türkiye Sigorta için ikinci çeyrekte TL 306mn net kar tahmin ediyorduk. Teknik taraf beklentilerimize göre daha iyi bir performans gösterirken temettü hariç yatırım gelirlerindeki artışta şirketin yüksek faiz ortamından tam anlamıyla yararlanmaya başladığını gösteriyor. Yüksek diğer karşılık giderleri karın daha da yükselmesini engellemiş gözüküyor. Zor bir ortamda yüksek teknik karını sürdürülmesi son derece olumlu.

Türkiye Sigorta, aratan hasar frekanslarına rağmen yüksek teknik karlılık görünümünü korumayı başardı. Şirket için öngördüğümüz tahminlere göre 2021 tahmini kara göre Türkiye Sigorta 4.2x gibi son derece cazip bir F/K oranından işlem görmeye devam ediyor. İkinci yarıyılda prim üretim artış hızının ivmeleneceğini öngörüyoruz. Yüksek yatırım gelirleriyle de desteklenecek böyle bir gelir tabanı yüksek net karlılık anlamını taşıyor. Sonuçların piyasa tarafından olumlu karşılanacağını düşünüyoruz."

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ikinci çeyrek bilançoları

Türkiye Sigorta ve Yükselen Çelik sorusu

Atilla Benli, Türkiye Sigorta’da kârın neden düştüğünü açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 49,86
En Yüksek: 50,65
En Düşük: 49,60
Değişim 0,61 %
FK: 9,41
PD / DD: 3,75
İşlem Hacmi 21.339.738
Toplam Adet: 425.913
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)