E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKarayılan’ı besleyen İran rahatsız oldu---

Karayılan’ı besleyen İran rahatsız oldu

Karayılan’ı besleyen İran rahatsız oldu
19 Şubat 2021 - 13:33 borsagundem.com

Terör örgütü PKK’ya karşı kesin bir tavır sergilemeyen İran yönetimi, Türkiye’nin haklı mücadelesinden rahatsız olduğunu açıkladı.

Türkiye'den giden askerler yaz aylarında İran sınırına yakın Kandil'de sınırdan 15 kilometre derine ilerleyerek 10'dan fazla kontrol noktası oluşturdu ve artık operasyonlar sonrası çekilmeyeceğinin, belli bir süre için bile olsa kalıcı olacağının mesajını verdi. 13 şehit verdikten sonra Türk askerinin daha derinlere ilerleme kararı İran yönetimini rahatsız etti. Zaman zaman basına yansıyan bilgilere göre 13 şehidimiz için vur emrini veren Karayılan, korkusundan İran topraklarında saklanıyor. İran yönetiminin buna müsaade etmesi ise zaman zaman siyasileri karşı karşıya getiriyor.

TÜRKİYE OPERASYONLARI GENİŞLETİYOR

Türkiye'nin geçen yılın bahar aylarından itibaren Irak'ın kuzeyinde düzenlediği askeri harekâtların alanı gittikçe genişledi ve Türk ordusu Irak topraklarında daha derine inerek varlık göstermeye başladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) insansız hava araçları ve hava bombardımanları ile varlığını Sincar'a kadar genişletmişken 10 Şubat gecesi Gara bölgesinde başlayan operasyonda da sınırdan 35 kilometre kadar güneye ilerledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Salı günü AKP'nin Trabzon il kongresine yaptığı konuşmada "Gara düştü, Allah'ın izniyle iş bitti. Bir daha benzer saldırılara uğramamak için güvenli hale getirdiğimiz yerlerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalacağız" dedi.

Yaklaşık 65 kilometre güneyde, Irak'ın IŞİD öncesi en büyük şehirlerinden biri olan ve şu an Irak ordusu ile İran destekli Haşdi Şabi milislerinin bulunduğu Musul var.

Yaz aylarında Türkiye'nin ilerleyişiyle birlikte İran'ın desteklediği, Irak'taki merkezi hükümete bağlı bazı güçler de bölgeye girmiş ve İran sınırında konuşlanmıştı. Böylelikle Peşmerge ve Türk askerinin yanı sıra İran da desteklediği güçler üzerinden bölgede varlık göstermeye başladı.

PKK'lı Karayılan'dan Gara itirafı

 

TBMM'de Gara bilgilendirmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.