E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaratay’dan kavun-karpuz uyarısı---

Karatay’dan kavun-karpuz uyarısı

Karatay’dan kavun-karpuz uyarısı
24 Ağustos 2019 - 19:52 borsagundem.com

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay kavun ve karpuz ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Margarinler 1950’den sonra Türk milletine arz edildikten sonra kalp hastalıkları, kanser hastalıkları artmıştır çünkü margarinlerde trans yağları vardır.” dedi.

Karatay, yaptığı açıklamada, son zamanlarda “bütün hastalıklar genetik” denilerek yeni bir moda çıktığını belirterek, her hastalığın genetik olmadığını söyledi.

Bazı hastalıkların çevresel olduğunu, yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklandığını belirten Karatay, ancak birçok kişinin bunu bilmediğini kaydetti.

Karatay, bilhassa şekerli içeceklerin ve GDO’lu gıdaların hastalıkları vücutta başlattığını ifade etti.

KAVUN VE KARPUZA DİKKAT!

Evde yapılmış limonlu soğuk çay içilmesi tavsiyesinde bulunan Karatay, şunları kaydetti:

“Şekerli, gazlı içecekler çok tehlikeli. Hepsinin içinde maalesef bilhassa meyveli olanlarda, bromür (kimyasal bileşen) denilen bir zehir var. Bütün vücutta bu hastalıkları başlatan da bromür. Bunun insan vücudunda yeri yok. Kavun, karpuzlar çıkmaya başladığında hastalarımın ürik asitleri yükseliyor. Bu yüzden her şeyin aşırısı zararlı olduğu gibi kavun, karpuz tüketimine de dikkat edilmelidir. Çok bilinenin aksine kırmızı et, yumurta, kuru fasulye veya protein ürik asidi yükseltmez. ‘Yerseniz kurtlu elma yiyin’ diyorum. Kurdu yemeden elmayı yesinler.”

İmmün sistemi hastalıklarının en büyük sebebinin rafine şeker, un ve tuz olduğunu anlatan Karatay, doğal yağların hiçbir zaman hastalık yapmayacağını vurguladı.

TRANS YAĞLAR HASTALIK SEBEBİ

İki türlü yağın hastalık yaptığını belirten Karatay, bu yağlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“Bütün yağları aynı kefeye koymak doğru değil. Onu açıklamaya çalışıyorum. Trigliseritleri insan vücudunda şekerler ve un mamulleri yükseltir. Trigliseritler tehlikelidir. Bir de yapay olarak dışarıdan vücudumuza soktuğumuz trans yağlar var. Margarinler tehlikelidir. Margarinler 1950’den sonra Türk milletine arz edildikten sonra kalp hastalıkları, kanser hastalıkları artmıştır çünkü margarinlerde trans yağları vardır. Ayrıca doğal dediğimiz yağlarla kızartma yaparsak, çok ısıtırsak da orada da trans yağ meydana gelir.”

Kanser, alzaymır, şeker hastalığı gibi birçok rahatsızlığa trans yağların neden olduğunu söyleyen Karatay, “Bunlara dikkat eder ve uzak durursak, vücudumuz kendini toparlar.” dedi.

Uykuya da değinen Canan Karatay, herkesin kendi vücudunu dinlemesi ve vücudunun ihtiyacına göre uyuması gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • edip28 Ağustos 2019 13:02

    seni seviyorum Canan hanım... bilgilendirmelerin muhteşem... ve iyilik dolu harika birisin... kimseye aldırış etme... sen insanların iyi yaşamları için çalışıyorsun... teşekkür ederiz sana... Rabbim sağlık sıjjat ve şifayı hayatından eksik etmesin İnşallah... :) 

  • Emrah25 Ağustos 2019 15:44

    Hay maşallah hocam çok neşelisin  :) bu moralle 100 yaşında sabah sporunu yaparsın  :) 

  • :)25 Ağustos 2019 13:10

    araştırma okumuştum. ABD de makale. Gerçi aahaber izleyenler daha bilgili :D neyse. İsrail tohum üretiyor. attım mesela buğday. bu hibrit tohum, yani sonradan ektin mi hasat yapmaz. anadolu tohumu karpuz ye, çekirdeği etk, yeniden ye, sonsuz hasat verir. Şimdi İsrail hibrit buğday tuhum yapıyor. 1yıl. 2 yıl. 5 yıl. 6 yıl. sonra kullanan ülkede  x vitamini ve x kan değerleri bozuluyor. blerek yapılan bişe bu. o buğdaydaki dna değişimi, insanda bazı değerleri ve vitaminleri vermiyor. sonrasında bunu bilen İsrail firma, o geleceği planlayarak, y ürüni ilaçları, vitamin desteklerini, haplarını, vb. hazırlayıp buğday sattığı ülkeye ilaç satıyor... ama o ilaçda bazı insan dna sına yan etki ediyor, kısırlık, kilo alma, obezite, dengesiz beslenme eğilimi vb. vb. İsrail firmaları hem sonsuz Paranı senden alıyor, hemde seni kendine bağlıyor. Sen x hastalını çözemeden, çözüm üretemeden, israil bildiği için sana çözüm sunup paranı alıyor. 

  • Vatandaş25 Ağustos 2019 10:37

    Hocam hoş diyorsunda seni dinleyen Yok. Bizim bakanların kulakları arızalı bilim adamları hale bir birleriyle çelişkili bir türlü anlayaşamıyorlar. Birinin doğru tesbiti diğeri yanlış diyor ne olacak halımız

  • OTORİTE25 Ağustos 2019 10:22

    ÖNCE TARIM VE SAĞLIK BAKANLIKLARI GÖREVİNİ YAPSIN HORMONLU SEBZE MEYVE YADA ETLE KANSER ARTAR HAL YASASINI CIKARSINLAR TARIMI KÜÇÜMSEMEK İNTİHAR ETMEKTİR

  • :)25 Ağustos 2019 09:27

    Genelde zıkkım yiyorsunuz. zıkkımı öyle yemeyin... kökü ile yiyeceksiniz... zıkkımın kökükunü yiyin... tüm vitamin kökünde :D 

  • Yahu yenge25 Ağustos 2019 01:05

    Bırak bu işleri ahın gitmiş vahın kalmış! Senin dediklerine itibar eden gerçekten var mı? Millet evini zor geçindiriyor entel işlere harcayacak para nerde? Ayrıca baya yaşlanmışsın tövbe et kaza namaz oruç borcun varsa ödemeye gayret et! Ahiret parası lazım insana dünya nasıl olsa geçici!

  • Emrah25 Ağustos 2019 15:54

    Sen kimsin insanları yargılıyorsun yaptığın yanlış asıl günaha sen giriyorsun farkında değilsin.

  • Dayı25 Ağustos 2019 13:32

    Yukardaki vatandaşa cahil dediğine göre sen alimsin herhalde! Benim inancıma göre; öldürende Allah (c.c.) yaşatanda! Kişinin önce kendine fayda vermesi lazım! Kapitalizm denen modern köleliğin o kadar esiri olunmuş ki; yaradılış gayemizi unutmuşuz!

  • : )25 Ağustos 2019 09:23

    cehalet güzel bişi... kadının geçmişine baksa, ağzı açık kalır. kadının türkiye ye getirdiği kalp damar ve amelliyet ve uygulama yöntemini duydun mu desem..hönngg der sussar. ama cehalet oldumu lak lak yazar :D

  • Bika24 Ağustos 2019 22:38

    Canan Karatay fazla kilolu, hergün 8 km yürüyüş yapsın. Karbonhidrat az almış olsa bile fazla yağlı besleniyor gibi. Kamboçya ve Vietnam gibi Asya ülkelerinde pirince dayalı beslenme olmazsa açlık  olur ya da  savaş olur. Asya'da yoksul aileler pilavın yanında  protein olarak fare de yiyiyor.

  • Muzaffer Arıkan24 Ağustos 2019 21:40

    Tüfek icat oldu mertlik bozuldu derler.Kimyasal gübre kullanılmayan hiç bir tarım ürünü yok.Buğdaya  bile verirler gübreyi verirler gübreyi.Renklendiriciler karpuzlar , domatesler kan kırmızısı mübarek , bitkisel hormonlar sayesinde buzdolabında bile büyüyen salatalıklar patlıcanlar.Genetiği oynanmış tarım ürünleri domatesten tut biber salatalık mısır soğan bir çok meyve ve sebzenin genetiği ile oynanmış , tohumsuz meyveler sebzeler ,zehirle besleniyoruz artık , kimyasal maddelerle besleniyoruz.Bir çok üründe kullanılan E koruyucular , gıdayı koruyor bozulmuyor ama insan vücudunu parçalıyor.Sonuç binbir türlü kanser.trans yağlar , kalp krizi hastalıkları , anjio olanların sayısı , baca temizleyicileri gibi bir çok insan anjio oluyor.Lafı uzatmayalım İnsanoğlu canlı canlı  katlediliyor.

  • erol g.24 Ağustos 2019 21:30

    100 YILDAN FAZLA YAŞARSA DEDİKLERİNE İNANIRIM ŞİMDİ 100 YILDAN FAZLA YAŞAMIŞLARIN/YAŞAYANLARIN DEDİKLERİNE/ÖĞÜTLERİNE İNANIYORUM Aslında Kutsal kitaplarda uzun yıllar sağlıklı yaşamak isteyenlere basit/anlaşılır öğütler var Okuyun öğrenin Din görevlilerine sorun öğrenin

  • ....misafir24 Ağustos 2019 21:18

    O kilolar o pazular ne oyle

  • Kaan24 Ağustos 2019 20:44

    Millet ne yiyeceğini şaşırdı zaten, böyle bir ortamda hastalıklar kaçınılmaz son,

  • kemal24 Ağustos 2019 20:35

    Fiyatlardan,haberi,yok,galibaTEREYAG,ZEYTİNYAGI,KAÇ,LİRAoldu

  • erol g.24 Ağustos 2019 20:27

    AÇ UYUNMAZ MİLLET MUAYENE BAŞINA 1000 TL KAZANMIYOR ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN MİLYONLARCA BİREYİMİZ GELİRİNE GÖRE BESLENMEK ZORUNDADIR O zehirli bu zehirli diyerek bu millete hayatı zehir etmeye hiç kimsenin hakkı yok