E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKararsız seçmen sayısında büyük artış---

Kararsız seçmen sayısında büyük artış

Kararsız seçmen sayısında büyük artış
09 Aralık 2019 - 13:42 borsagundem.com

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Konda'nın kasım ayı anketinde 'alarm işareti veren bir nokta' olduğunu belirterek, "Kararsızlarla oy vermeyeceğini beyan edenlerin oranı yüzde 33’e ulaşıyor" dedi

Hürriyet yazarı Selvi, bugünkü 'Anketler ne diyor, kararsızlar partisi kaçıncı sıraya yükseldi?' başlıklı yazısında AK Parti MYK toplantısında Konda'nın kasım ayı anketi hakkında bilgi verildiğini aktardı.

Yeni partilerin kurulduğu süreçte kararsızların oranının yüzde 33'e yükseldiğine dikkat çeken Selvi, "Kararsızların kararı, seçimlerin kaderini de belirleyecek gibi gözüküyor" dedi.

Selvi'nin yazısı şöyle:

'Ankette alarm işareti veren bir nokta var'

"AK Parti MKYK toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Konda’nın kasım ayı anketi hakkında bilgi veriyor. Konda’nın anket değerlendirmesinde iki tespiti yer alıyor.

1- AK Parti iktidar çoğunluğuna ancak MHP ile oluşturduğu ittifakla ulaşabiliyor.

2- CHP bir türlü iktidar değişimini sağlayacak oy artışı ivmesini yakalayamıyor.

Ankette bir de alarm işareti veren bir nokta var. Kararsızlarla oy vermeyeceğini beyan edenlerin oranı yüzde 33’e ulaşıyor. Kararsızlar dağıtıldığında ise AK Parti yüzde 40, CHP yüzde 23.1, HDP 13.6, MHP 12.9, İYİ Parti 9.0, diğer 1.4 çıkıyor. Bu durumda cumhur ittifakı yüzde 52.9’a ulaşırken, millet ittifakı diğer partilerle birlikte 47.1 oluyor.

'Kararsızların kararı, seçimlerin kaderini de belirleyecek'

GENAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş’la da konuştum. '24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimine benzer bir tablo oluştu' dedi.

En son ekim ayında bir anket yapmışlar. Buna göre AK Parti yüzde 40, CHP yüzde 26, MHP yüzde 11.5, HDP yüzde 11, İYİ Parti yüzde 7.5 çıkıyor. Saadet Partisi’ni de içine aldığınızda ‘diğer’ yüzde 4 çıkıyor.

GENAR anketinde de iktidar bloku yüzde 51.5 çıkıyor. Bu sonuçlar iyi ama yanıltıcı olmasın. Çünkü kararsızlar partisi yüzde 33’le ikinci çıkıyor. Yeni partilerin kuruluş sürecinde kararsızların oranının bu denli yükselmesi neye işaret ediyor?

Kararsızların kararı, seçimlerin kaderini de belirleyecek gibi gözüküyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA ÇİFTCİ09 Aralık 2019 23:02

    bir 30940950 seninin Türkiye si bir de şimdi kini düşünün.

  • Murat konca09 Aralık 2019 20:23

    Çoğunluğu akp lidir yüzde seksen

  • bir yorum.09 Aralık 2019 18:30

    Oy vermesende gelip birisi seni yönetecek. Önemli olan doğru yere oy vermek. Bir zamanlar akp doğru görünüyordu kararsızlardan ciddi oy aldı. Ancak akp kendine çok güvendi şimdi mhp olmadan oy çoğunluğu sağlıyamıyor. akp kendini iyi yönde yenileyemedi. Toplumun nabzını tutamadı.Yeni kurulacak partilerde de bana göre hayat yok.Onlar sanırım akp nin oylarını bölecek. Chp ye gelince maalesef anti demokratik bir parti oldu.İnsanlar ona sadece Atatürk ün partisi diye oy veriyor.Yoksa Atatürk olmasa chp bu kadroyla % 5 bile alamaz. Valla kararsızlar bu ülkenin yükü sizin omuzlarınızda ona göre aklı selimle iyi insanları seçin.

  • Bika09 Aralık 2019 18:17

    Kararsız seçmen yoktur, anketleri ciddiye almayan ya da muhatap olmak istemeyen seçmen vardır.

  • erol g.09 Aralık 2019 16:33

    2023 YILINDA MİLLİ OTOMOBİL MİLLİ UÇAK 2028 VEYA 2029 VEYA 2030 YILINDA SERİ ÜRETİMİNE BAŞLANACAKMIŞ NEDEN KARARSIZ OLSUNLAR! ASGARİ ÜCRET KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNDEN 736 TL EKSİK UYGULANIYOR ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞTIRANLAR NEDEN KARARSIZ OLSUNLAR ? YILBAŞI SAHNE ALACAK SANATÇILARDAN TARKAN 800 BİN TL KİMİSİ 600 BİN KİMİSİ 500 BİN TL ALACAKLARMIŞ NEDEN KARARSIZ OLSUNLAR ? DİMİ YANİ

  • gece gece10 Aralık 2019 00:47

    ulem güleceğim yoktu ne güzel yazmışşsın

  • Sfr09 Aralık 2019 15:09

    Kararsızlar bi çay simide bakar.

  • ...09 Aralık 2019 14:58

    o kararsız olanlarında çocu, evlatı, torunu, okullusu, kpss hazırlananı yada devlet birimlerinde görevli kişileri var.. o bakımdan kararsızım diyor. kararları zaten çoktan verildi. etrafımda bir abımız var. çoluk çocuk devlette belediyede diye konuşlmuyorum yoksa çokdan kararımı veridm ben diyor.. yanı adamın tc no al tel al adını soy adını al adrs al anket yap.. ben lkararsızım diyecek tabi. hukuksuzlukların oldugu yerde adalet ve  hak olmaz. gule gule... yardı ve hukuk tam adalet olursa.. ekonomi ve maaşlar geçim sıkıntısı biyterse hukumet oy alır. yoksa camı yaptım, koptu yaptım, asfalt doktum. vb. vb. boş... 5 kat zam yapıpda ben bunları yaptım demek saçma bir siyasi yatırım olur

  • Halkın görmediğini mi sanıyorlar09 Aralık 2019 14:34

    Şİmdi bir bakalım iktidarı muhalefeti ile milletvekilleri kendi işlerine gelen herşeyi yasalaştırıyor. Örneğin zehir yasası, geçiş üstünlüğü, kıyak sağlık ödemesi vb. Burada hiç biri halkı düşünmüyor daima güçlüden ve ranttan ve kendi bekalarından yanalar. Şimdi tek adam rejimi bu meclis yapısı ile kıyaslanınca daha mı iyi sizce bir şey değişirmi. Ataturkün meclisi ile günümüzün meclisi arasında en ufak bir benzerlik bile yok

  • Ahmak group sizi 09 Aralık 2019 14:26

    Bunlara oy verenin aklına şaşarım zaten...