E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKararlar Erdoğan ve Davutoğlu tarafından veriliyor---

Kararlar Erdoğan ve Davutoğlu tarafından veriliyor

Kararlar Erdoğan ve Davutoğlu tarafından veriliyor
09 Eylül 2015 - 10:38 borsagundem.com

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, gerçekleşen terör olaylarına ilişkin değerlendirme yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş terör olaylarına ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, "Bu savaşın başlamasında büyümesinde karar alma sürecinde biz yokuz. Ne karar vericisi olduk ne destekleyicisi olduk. HDP’nin zerre kadar çok şükür kararı yoktur. Karar cumhurbaşkanı ve başbakan tarafından veriliyor" dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamasından satır başları:

Bugün Cizre’ye gideceğiz. Gidiş gerekçelerimizi ifade edeceğim...

"NORMAL BİR SÜREÇTEN GEÇMİYORUZ"

Dün akşam ve önceki akşam Türkiye genelince devlet eliyle ve bir hükümet desteğiyle yaşanan linçlere dair görüşlerimizi paylaşmak isteriz.
Normal bir süreçten geçmiyoruz. Böylesine kaotik bir dönemde ülkemizde de bir kez daha çatışmalı döneme girilmiş olması ve savaş kararıyla birlikte ülkemizin kan gölüne dönmesi çok büyük talihsizliktir.

"BÜTÜN ACILARA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Polis, gerilla, asker, çocuk her gün birini kaybediyoruz. Kaybedilen canların üniformasına bakmadan bütün acılara sahip çıkıyoruz. Acıları ortaklaştırmaya çalışıyoruz. Henüz maalesef sonuç alabilmiş değiliz. Her gün geçen bedenler tabutlarda gönderiliyor.

"KARAR CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN TARAFINDAN VERİLDİ"

Bu savaşın başlamasında büyümesinde karar alma sürecinde biz yokuz. Ne karar vericisi olduk ne destekleyicisi olduk. HDP’nin zerre kadar çok şükür kararı yoktur. Karar cumhurbaşkanı ve başbakan tarafından veriliyor.

"KENDİ ÇOCUKLARIMIZA SARILMAKTAN UTANIYORUZ"

Hiçbir koltuk kalıcı değildir, kalıcı olan insanlıktır. Allah şahittir ki biz kendi çocuklarımıza sarılamıyoruz, öpemiyoruz çünkü o kadar çocuk babasız kaldı ki, kendi çocuklarımıza sarılmaktan utanıyoruz.

"7 HAZİRAN'DAN ÖNCE TERÖR YOKTU AMA SALDIRIYA UĞRUYORDUK"

HDP bu ülkede iç barışı güçlendirmek ve beraberce özgür yaşamı kurmak için bir partidir sadece Kürtlerin partisi değil. Herkesin hakkını eşit derecede savunan bir partidir. Partimiz Türkiye halklarına umut olmuş ve seçimde önemli bir başarıya imza atmıştır. Bizler 7 Haziran seçimlerine gelene kadar, henüz ateşkes devam ediyorken 176 yerde partimize saldırı oldu. 2 gündür partimizi yakıp yıkanlar, terör bahanesiyle bunları yapıyoruz diyenler, sizin alçaklıklarınızı biz seçimden önce de sizleri biliyoruz…
Öldürülen bizdik, mitingleri basılan bizdik… 2 gündür olan şeyler teröre tepki falan değildir…

Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin dağlarda çıkardıkları cenazelerin oy kazandırmadığını gördüler. Sokaklarda faşizm estirerek nerede Kürt varsa, Kürde benzeyen ne varsa diz çökertme operasyonu yapılıyor.

“BUNLAR İSİM İSİM BELİRLENMİŞ VE MAAŞLI İNSANLARDIR”

Protesto amacıyla sokağa çıkanlara biz saygı duyarız, herkesi protesto etme hakları vardır. Bu çerçevede herhangi bir lafımız yoktur. Eleştirileri dinleriz, anlamaya çalışırız. 
Bizim sözlerimiz AKP ve MİT istihbaratı ile yapılmış görevlendirilmiş çeteleredir. Bunlar isim isim belirlenmiş ve maaşlı insanlardır. Tek elden yönetilen saldırı kampanyası devlet eliyle yürütülmüştür. Bize 400 vekil vermezseniz sizin burnunuzdan getiririz demek istiyorlar. Bunu da açık açık söylüyorlar. Bunu da devletin imkanlarıyla yapabilirler. Devlete el koymuş durumdalar.

“KENDİNİZİ HARCATMAYIN” 

Yakıp yıkanlar, insanları dövenler, mevsimlik işçilerin çadırlarını yakanlar linç edenler hepinizin görüntüleri var. İşlediğiniz suçlar 20 yıla tabiidir. Bugün olmaz yarın ama illa hesabını vereceksiniz. Arkasında hükümet desteğini hissedip bu linçleri yapanlar yazık size, kendinizi harcatmayın, harcayacaklar size, hükümet yok arkanızda, iktidardan düştüler…

“BUNLAR GİDİCİLER SİZ ORTADA KALACAKSINIZ” 

Cana gelmesin mala gelsin, HDP binaları kurban olsun…. Bunları yapanlar cebinde bir çay parası bile olmayan insanlar, onlara da üzülüyoruz acıyoruz. Bunlar gidiciler siz ortada kalacaksınız, arkanızda hükümet yok, yargı önünde hesap vereceksiniz… Biz kendimizi feda ederiz diyorsanız yapacak bir şey yok.
1 Kasım’da seçim var, iktidar olamayacaklar, herkes ayağını denk alsın ona göre adım atsınlar… Kendilerine milliyetçi diyenler zaten sokaklarda gereğini yapıyorsunuz.

“LÜTFEN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANDAN BUNUN DELİLİNİ İSTEYİN” 

Erdoğan – Davutoğlu ikilisi partimizi açıkça hedef gösteriyorlar.
Ben bu ülkede inanıyorum ki gururlu, onurlu savcılar hala vardır onlara çağrı yapıyorum.
Dökülen kandan bizi sorumlu tutuyorlar. Lütfen Cumhurbaşkanı ve başbakandan bunun delilini isteyin…
Bu ülkenin alçak medyası Dağlıca’da ki emri de benim verdiğimi yazdı, nasıl olmuş, emri kim vermiş çıksın istiyoruz ortaya. Biz korkmuyoruz.

“DAĞLICA’DA ŞEHİT HABERLERİ GELDİĞİ DAKİKALARDA KONYA’DA GOL COŞKUSU YAŞIYORDU”

Şu anda şehit cenazelerinde ağlamaklı konuşan bu ülkenin düşmüş başbakanı Dağlıca’da şehit haberleri geldiği dakikalarda Konya’da gol coşkusu yaşıyordu ve bir şehit çocuğuyla birlikte büyük bir maç coşkusu yaşıyordu ve o saatte maalesef haberi vardı…
Bu ülkenin düşük başbakanı maç coşkusuyla seçim pozları veriyor.

“BU İŞTE BİR TERSLİK OLMALI”

Bu ülkeyi çalan, çırpan yağmalayan siz, saray uğruna bu çocukları savaşa gönderen siz ama ne hikmetse binaları yakılan, hep saldırıya uğrayan biz… Bu işte bir terslik olmalı
Bugün kardeşlik var mı yok mu onu gösterme zamanıdır.
Türkiye’nin batısı ne diyor bu yakma yıkmalara? Etle tırnak edebiyatı yapmak kolaydır
Komşusunuz evi, işyeri yakılırken Türkiye’nin batısı  bu işe ne diyor.
HDP Türkiye için bir şanstır.

“60 ODALI YERİMİZDE TEK ODA ATEŞE VERİLDİ O DA ARŞİV ODAMIZ” 

Türk-Kürt bugün el ele versin. Kardeşlik düğünde değil, taziyede belli olur. Hakkımızdır bunu görmek istiyoruz, büyük bir zulüm ve baskı altındayız…
Polis eşliğinde arşivimiz yağmalandı ve yakıldı.
Neredeyse 60 odalı yerimizde tek oda ateşe verildi o da arşiv odamız. Yüzlerce kişi parti merkezinin önünde, aradık uyardık tedbir alınmasını istedik müdahale.

“BURADAN O DEVLET MEMURUNA SESLENİYORUM, ARKADAN DURAN BİR İKTİDAR YOK” 

En son kendim Ankara Valisi’ni aramak zorunda kaldım ama anladım ki kendisi de işin içinde… Bir gelen başkana terbiyesizce, saygısızca bir konuşma yaptıktan sonra telefonu kapatmıştır.  Buradan o devlet memuruna sesleniyorum, arkadan duran bir iktidar yok. AKP’ye güvenerek yanlış yapmayın sakın.
Size yazık olur yıllarca hapis yatarsınız, sizi korumazlar. Paralarını alır yurtdışına giderler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mann09 Eylül 2015 19:09

    Erdogan kadar tas düşsün başına tetikci selo

  • Medya gücü arkasında09 Eylül 2015 15:50

    Malesef ana medya bunların arkasında oldugu sürece bu yalanlarının alasını da söylese bu halka inandırır. Onlar da biliyor neyin yalan neyin doğru olduğunu, önemli olan halka neye inandırabildiğin ve bu yalanların haber adı altında yayınlanmasının amacı da bu. 12 eylülde ki gibi yapanları kurtarıcı olarak karşımızda gösterme gayretleri. Bu kafayla 80 i 180 yapmamalarının önünde hiçbir engel malesef yok.

  • bomba yüklü tır09 Eylül 2015 15:21

    Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından dün gece saat 01.30 sıralarında yapılan çalışma sonucu 32 DG … Plakalı bir TIR içerisinde soğan çuvalları arasına gizlenmiş 5.5 ton patlayıcı ele geçirildi. TIR içerisinde bulunan Y.K ve H. T isimli şahıslar ise sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Bu tırdakiler ile ne yapacaktı sizin çocuklar sayın çakmaktaş? kurban bayramı için torpil mi yapacaktılar? Yoksa mehmetçik katletmek için mi sipariş vermiştiniz!?

  • corc09 Eylül 2015 14:05

    bunlar baraj altında kalsaydı ve akp g doğudan yine iyi oy alaydı zaten pkk ya operasyon falan olmayacak pkk şehir yapılanmasını daha da güçlendirecekti akp bu adamların barajı geçeceğini hesap edemedi bu adamlar akp nin ürünüdür tutumuşlar yok üst akıl yok yan akıl bu üst yan akıl yeni mi ortaya çıktı siz oy alırken yokmuydu

  • referans09 Eylül 2015 14:02

    AKP+CHP+HDP+Cemaat hepside aynı ihanetin bir parçası.

  • HALİT09 Eylül 2015 13:41

    TURKİYEM için kötü emelleri ol her kişi bilsinki bıçak kemiğe dayandımı neler olacağını kimse tahmin edemez VATAN MEVZU olunca herşey teferruat olacaktır ve ÖYLE

  • aptal değil apdal olmak gerek09 Eylül 2015 13:33

    akp hdp ve cemaat baz alındığında ortak üst akıl ilişkileri var.

  • herdaim istikrar09 Eylül 2015 13:22

    her daim 3+1 dir...akp.cemaat akabinde akp = ortak planlar ve amaç baz alındığında amaç bop..aptal olmak gerek

  • 198009 Eylül 2015 13:17

    aselsan çineyetlerini çözün bu ülkenin vatan haini yurtdışı destekliçileri çözülür

  • nur çele09 Eylül 2015 12:52

    yazarlar senin gibi düşünmeyince ya paralı yada bilgisiz oluyor, yani ölçü senin gibi düşünüp düşünmediği değil mi? hazımsızlar sizi!

  • nur çel09 Eylül 2015 12:17

    Yazarlar ya paralı yazar yada bilgisiz

  • terör ve kürtler09 Eylül 2015 12:15

    Hani diyorlar ya pkk tehtid yoluyla halka baskı kuruyor da falan filan tamam böyle de oluyordur da ama buna çok fazla inanmıyorum çünkü, ben namaz kılıp pkk sempatizanlığı yapan hacı'lar biliyorum neden biliyor musunuz sırf kürt milliyetçiliği yüzünden yani ırkını savunduğunu sanıyor pkk'nın halbuki namaz kılan kürt vatandaşımız şu hadisi şerifi bilmelidir ki; acemin araptan arabın acemden üstünlüğü yoktur üstünlük ancak takvadadır(yani iyi kul olmakta) dolayısıyla bi çok kürt vatandaşımız orada cahilliğinden sempati duyuyor tehdit falan değil! Yahu neden karadenizde yok terör? Türkiyede 20 milyon kürt olsa yarısı batıda yarısı doğuda olsa bu 10 milyon da doğudaki şehirlere bölün kaba taslak hepsi kendi şehrinde pkk'ya bir dur dese 2-3 binlik pkk hadi ıraktaki ile birlikte 5bin olsun ben 5 bin üyesi olan aşiretler biliyorum bu pkk'ya bir aşiret bile dur diyebilir..! Yani askere polise bile gerek yok hani alerjiniz var ya asker polise(!) hepinizde silah desen gani yokda isteyin devlet de verir size. He aralarında gerçekten vatanseverler de vardır/var ama bunlar çok azdır ama velhasılı ben kürt vatandaşlarımızın pkk'yı gerçekten desteklediğini desteklemeyen var ise onlar da en azından sempati duyduğunu düşünüyorum bu sempati de yukardaki terör partisinin 80 tanesini içeri sokuyor. işte sonra da Türkiyenin başına bela yapıyor. SEVGİLİ KÜRT VATANDAŞLARIMIZ AYAĞINIZI DENK ALIN HEPİMİZ BU GEMİNİN İÇİNDEYİZ SİZ ALMIŞSINIZ ELİNİZE DELİCİ KESİCİ ALETLERİNİ BU GEMİYİ DELMEYE ÇALIŞANLARA YARDIM EDİYOR GEMİYİ DELİYORSUNUZ BATARSA KOSKOCA OKYANUSTA BİZİ YERLER KÖPEK BALIKLARI BURASI BİR KARIŞIRSA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR AHLAR VAHLAR FAYDA ETMEZ! BAKINIZ GÖRDÜNÜZ NELER OLDUĞUNU O KAÇAK KULLANDIĞINIZ ELEKTRİK DİREKLERİNİ YIKTILAR ÇALIŞTIIĞNIZ İNŞAATARDAKİ MAKİNELERİ YAKTILAR ALT YAPINIZI MAHFETTİLER CEP TELEFONU KULLANAMIYORSUNUZ BÜTÜN VERİCİLERİ YIKTILAR SİZ BÖYLE YAŞAMAYA MÜSTEHAK MISINIZ? EĞER ÖYLE İSENİZ DEVAM EDİN DEĞİLSENİZ AYAĞA KALKIN!

  • faşist09 Eylül 2015 11:45

    ya amma çok terör kafalı varmış bu sitede bunlar hep bir yerden mi kumanda ediliyor mesela kandil olabilir mi?

  • asi09 Eylül 2015 11:35

    bu adam batıda farklı doğuda farklı konuşuyor. bunu parlatan medya tayyib düşmanlığından yapıyor. bu adam yalan söylüyor.

  • faşist09 Eylül 2015 11:32

    Bu milletin evlatlarını şehit edenlere evlatlarını yetim bırakanlara devleti bölüp suriyeye benzetmeye kalkanlara karşı durmak ayağa kalkmak ne zaman faşistlik oldu?! eğer faşistlikse en büyük faşist biziz! Sizin gibi kandan beslenen terörist olmaktansa vatan millet asker polis düşmanlığı yapmaktansa bu ülkenin ekmeğini yiyip bedava su elektriğini kullanıp sonra da kudurup bu vatanın evlatlarına saldıran zihniyeti savunmaktansa senin tabirinle faşistiz biz bu vatanın evladını şehit etmiyoruz çocuklarını yetim bırakmıyoruz! Allah islah etsin sizi etmezse nasıl biliyorsa öyle yapsın!

  • baturayersin09 Eylül 2015 11:31

    meclis kürsüsüne çıkacaksın namusun şerfin üzerine yemin ediceksin ondan sonra bu devletin askerine polisine kahpece pusu kurup insanları öldürüyorsan senin konuşmaya hakın yok

  • çetin09 Eylül 2015 11:28

    Dünkü hdp binası baskınlarında başbakanın sağduyu çağrısı vardı yani şehitlere tepkinizi bu şekilde parti binalarına ve sivil halkın dükkanlarına sırf doğulu diye saldırarak vermeyin diye. şimdi kalkmış bu kişi de -bu haberde eksik var konuşmasının devamı var- "EĞER SALDIRIRLARSA BÖLGENİZİ KORUYUN AYNI ŞEKİLDE KARŞILIK VERİN" diye iç savaş tellallığı yapıyor! neden sakin olun bu işi kolluk kuvvetlerine bırakın itidalli olmak iyidir tarzında başbakan gibi çağrı yapmıyor? nedenini ben söyleyim teröristten emir alan bir parti ancak bu kadarını yapar terör içerikli mesaj verir! barış barış diyerek milleti teröre yönlendiriyor! samimi değil bunlar ve bunları görmek için bakan ve gören göz lazım!

  • fuat09 Eylül 2015 11:22

    bu konuşmanın devamını yayımlayın! konuşmasının devamında İÇ SAVAŞ ÇAĞRISI YAPIYOR kırparak keserek bu zevatın haberini yayımlıyorsunuz ne amaçlıyorsunuz?

  • veli09 Eylül 2015 11:18

    yahu ne kadar çok faşist var bu sitelerde bunlar hep bir yerden mi kumanda ediliyor.

  • bomba09 Eylül 2015 11:14

    Beyler yorumlarınıza dikkat edin tesadüf okursa burayı, kızdırırsınız küçük barış güvercinini, sonra eviniz arabanız kundaklanır patlar çatlar ona göre.

  • fırat09 Eylül 2015 11:05

    bombacı mülayim çıkmış yine kesin bir yerler patlayacak çatlayacak! hala hangi yüzle konuşuyor bu zevat?

  • 80 m.vekili09 Eylül 2015 11:03

    seçimlerden sonra siz değil miydiniz korucuyu ve kolluk kuvvetlerini tehtid eden, bundan sonra buralar bizden sorulur diyen? bu mu sizin barış yönteminiz?

  • seçmen09 Eylül 2015 10:57

    bu kaos ve kirli savaşın müssebipleri, HDP nin 80 milletvekilini içlerine sindiremeyenlerdir....

  • iktidar yok09 Eylül 2015 10:57

    iktidar yok arkanızda diyorsun da senin arkanda hangi iktidar var? senin arkanda kandil iktidarı varsa biz de bu devletin arkasındayız! teröristleri iyice kazımadıktan sonra bu ülkeye rahat huzur yok bu yüzden siz yok olana kadar biz de yok olacağız!

  • delil mi09 Eylül 2015 10:56

    Yav emri sen versen ne olur sen vermesen ne senin sırtını yasladıkların tarafından yapılmadı mı bu? sen teröriste terörist diyor musun? Sen artık sadece halkının haklarını siyasette arayacağım diyor ve pkk'yı lanetleyip terör örgütüdür diyor musun? onun güdümünden çıkıyor musun? KOCAMAN BİR HAYIR! o halde senin emri verip vermediğinin ispatını bir atasözü ile açıklayayım "zırva tevil götürmezmiş" yani biri zırvalayınca bunun mealini açıklamasını yapmanın gereği vakit kaybıdır!

  • garip09 Eylül 2015 10:50

    ne o tehdit mi ediyor yeni saldırıları mı haber veriyorsun

  • alp09 Eylül 2015 10:45

    İNADINA HDP, İNADINA BARIŞ!!!!