E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaramollaoğlu: Türkiye'de tutuklama tam bir cezaya dönüştü---

Karamollaoğlu: Türkiye'de tutuklama tam bir cezaya dönüştü

Karamollaoğlu: Türkiye'de tutuklama tam bir cezaya dönüştü
19 Şubat 2020 - 20:41 borsagundem.com

Karamollaoğlu, "Tutuklama sadece idari bir tedbirdir. Kaçma tehlikesi olan veya mevcut verileri bozma ve imha etme ihtimali bulunan insanlar tutuklanırlar. Tutuklama ceza değildir. Ama bugün artık tam bir cezaya dönüştü" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında adaletin herkese lazım olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, "Bu sebeple Gezi Davası'nda başta Osman Kavala olmak üzere verilen berat kararını umut verici olarak görüyordum, birdenbire farklı bir manzarayla karşılaştık. İnsanların sokağa dökülmeden hakkını adalet kurumları çatısı altında alabildiği bir Türkiye'nin inşa edilmesi bizim en büyük temennilerimizden biridir" dedi.

Kavala'nın başka bir gerekçeyle yeniden gözaltına alındığını hatırlatan Karamollaoğlu, "Burada göze çarpan 2 husus var. Bunlardan bir tanesi Kavala farklı gerekçelerle gözaltına alınmaya devam edecekmiş gibi gözüküyor. Bir iddia var, o iddia boşa çıkarsa ve mahkemeler kendi beklentilerinden başka bir karar verirse bu sefer başka bir gerekçeyle gözaltına alınıp susturulacak. Bunu bir insanın hafızasının alması mümkün değil. Tutuklama sadece idari bir tedbirdir. Kaçma tehlikesi olan veya mevcut verileri bozma ve imha etme ihtimali bulunan insanlar tutuklanırlar. Tutuklama ceza değildir. Ama bugün artık görüyoruz ki tutuklama tam bir cezaya dönüştü" dedi.

Daha sonra darbe iddialarına değinen Karamollaoğlu, "Bu açık oturumlarda konuşulacak, karar verilecek bir şey değil ki. Eğer birileri darbe yapma niyetindeyse sen konuşsan da konuşmasan da darbeyi yaparlar. Ama bunu görmek istemiyorlar" diye konuştu.

Gezi Davası’nda beraat kararı veren hakimlere soruşturma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MELTEM GÜZELBAHAR20 Şubat 2020 01:05

    osmanlı imparatorluğunu imparatorluk yapan tek şey.padişahlar vatan önce gelir diye oğlunu dahi idam ettirir idi.o yüzden bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyenler ve bunlarla işbirliğini kim yapar ise idam cezası gelmesi lazım.

  • MİLLET ..20 Şubat 2020 00:08

    Karamollaoğlu nun kime hizmet ediyor belli değil ülkesini milletini düşünmeyen mahlukat

  • Erol g.19 Şubat 2020 23:48

    GEZİ PARKININ OLDUĞU YERDE TAKSİM KIŞLASI VARMIŞ 31 MART VAKASI DİYE TARİHE GEÇEN OLAYDA KIŞLADA KALAN TOPÇU KIŞLASI ASKERLERİ DİN ELDEN GİDİYOR DİYE KIŞKIRTANLARIN SONUCU AYAKLANIP BAZI KOMUTANLARINI VE SİVİLLERİ ÖLDÜRÜP SARAYA YÜRÜYEREK PADİŞAHI DEĞİŞTİRMİŞLER SONUÇTA AYAKLANMA BASTIRILMIŞ KIŞKIRTICILARLA BİRLİKTE DARBEYE KARIŞANLAR CEZALANDIRILMIŞ SAHİ GEZİ PARKINA 0TEL/ALIŞ VERİŞ YERLERİYLE KIŞLANIN BİR KISMI DA YAPILIP 2 DE ANIT DIKILECEKTI ANITLAR NE/KİMLER İÇİN DİKİLECEKTİ ACABA?

  • ----------- ??????????-------------20 Şubat 2020 01:04

    galiba kemal meral ve hdp olabilir.

  • EMEKLİ ASKER19 Şubat 2020 21:58

    siz bu kavala nın avukatı mısınız.yoksa olaylardan  zarar gören vatandaşın yanında mısınız,

  • BİR DOST19 Şubat 2020 21:01

    Gezi destekçileri paslaşıyor.