E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaramollaoğlu, hükümetin para politikasını eleştirdi---

Karamollaoğlu, hükümetin para politikasını eleştirdi

Karamollaoğlu, hükümetin para politikasını eleştirdi
23 Mayıs 2018 - 20:52 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu canlı yayında açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, hükümetin ekonomi yönetimi eleştirdi

FOX TV’de yayınlanan Liderler FOX’ta programında katılan Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Karamollaoğlu’nın konuşmasından satır başları:

“SATIŞLAR DURACAK”

Özelleşmesi kesinleşmemiş tüm tesislerin satışını durduracağız. Çünkü Özel sektörün daha iyi çalışacağına inanıyorum. Ancak öyle şartlar oluyor ki devletin özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak bir mekanizmayı oluşturması lazım. Özel sektör nazlıdır. İhalelerde şeffaflık kalmadı. Hükümet özel sektörde kararlı, tarıma destek vermeyi aklının ucundan geçirmeyi bile düşünmüyor. Ama bizim Tarım Bakanı maşallah pehlivan gibi peşrev çekiyor. Gelecek sene biz ihracat yapacağız diyor.

ADALET SORUNU

Adalet duygusu yoksa parası olan insanlar yatırım yapamaz. Risk olarak görür bunu. Dışarıda milyarlarca dolar var boş dolaşan. Türkiye yüzde 17 faiz verecek kimse gelemeyecek. Bu dışarıda oluşturulan bozuk atmosferden kaynaklanıyor. Türk ekonomisine de, hükümetine de güven yok. Yarın çıkmak istediği zaman çıkamayacak çünkü dışarıdan gelen adam parasını getirir belli bir süre size yatırır ama dilediği zaman o parasını alma şartını ister. Bunu göremediği için Türkiye’ye gelmezler.

ÇALIŞAN ÜCRETLERİ

3 sene içinde en azından herkes bugün aldığı maaşın 2 misli maaş alacak. Asgari ücret her sene yüzde 7 artsa iki misline çıkar. Asgari ücret söz konusu olduğunda işverenin de halini düşünerek vergilerde de düşüş olması lazım. Devlet bunu karşılamalı. Asgari ücret bu şartlarda bin 600 TL olmaz. Bugünkü şartlarda yoksulluk sınırı 5 bin 600 TL civarında asgari ücret 5 bin 600 tl olmazsa adil düzen yok demektir.

İSRAF VE YOLSUZLUK

İsraf ve yolsuzluğu ortadan kaldırmak. Bizim tahminimiz 50-60 milyar liradan daha az bir kaynak bunun fazlasını sağlar. İsraf çok geniş bir kavram. Ben şuanda yatırıma dönük olmayan bütün giderleri israf olarak görüyorum. İster yol ister inşaatlar olsun. Türkiye’nin şu an için Çanakkale köprüsü diye bir köprüye ihtiyacı yok. Kanal İstanbul’a ihtiyaç yok. Türkiye’de şehirlere gidince ben üzülüyorum. Eski bşnalar yıkılmış yerine yenileri yapılmış bu yatırım değil; israftır. Bizim başka yerde bu paraya ihtiyacımız varken bu tür yatırımlar gereksiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz24 Mayıs 2018 02:03

    Devraldığın mirası zelil ederek listeye aldıklarının durumları mı dersin kimlerle nasıl ve ne için ittifak ettiğinin durumları mı dersin yazık.

  • Giray....24 Mayıs 2018 01:08

    Adam haklı

  • POLAT ALEMDAR23 Mayıs 2018 23:33

    Sivas ta belediye başkanlığın zamanında milletin arsalarının% 15-20 lik bölümünü parsel çalışması nedeni ile gasp ettin milletin anasını ağlattın eğer sana yetki verilir ise anamızı ağlatırsın.

  • ASKER23 Mayıs 2018 23:04

    kendini ne zannediyorsun vilayetlerde mitink yap boyunun ölçüsünü veya kaç kilo ğıram geliyors un

  • ASKER23 Mayıs 2018 22:55

    kemal bitir bu sahte bilir kişiyi.

  • Demo23 Mayıs 2018 22:41

    Ya sen bir aynaya bak ta kendi kendinle bir muhasebe yap. Milli görüşünü nasıl bir pazarlıkla bir çırpıda çöpe attın. Bu millet bunu affetmez.

  • Derin 23 Mayıs 2018 21:26

    Yav sen konuş he he

  • By Kemal 23 Mayıs 2018 21:25

    Temel dede sana helal olsun ,izliyorum TV yi şuan mülaim adam ,hiç bir vaadde bulunmuyor dürüst adam en önemlisi bilgili bir adam ..üslubunu bilen beyfendi birisi helal olsun valla .koy oraya binaliyi mıy mıy mıy ne dediği anlaşılmıyor ne anlattığını zaten anlayan Yok .oyum temem dedeye 👏

  • bu dünyadan biri23 Mayıs 2018 21:02

    Erbakan'da aynı şeyleri söylerdi bunlara. Ancak geç kalındı bunları konuşmak için. Çünkü özelleştirme adı altında peşkeş çekilmeler olurken neredeydin Karamollaoğlu?