E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaramollaoğlu: Abdullah Gül de ihtimallerden biri---

Karamollaoğlu: Abdullah Gül de ihtimallerden biri

Karamollaoğlu: Abdullah Gül de ihtimallerden biri
20 Şubat 2018 - 13:46 borsagundem.com

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri için kendi adaylarını çıkaracaklarını, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de adaylık için ihtimallerden birisi olduğunu söyledi

Reuters’in haberine göre, Karamollaoğlu “Kendi cumhurbaşkanlığı adayımızı çıkaracağız. Çıkaracağımız adayın toplumun bütün kesimlerinden oy alması icap eder” diye konuştu. Karamollaoğlu Abdullah Gül’ün olası adaylığına ilişkin bir soruya da “Bu süreç içerisinde Abdullah Gül ile birkaç kez görüştük. Ama somut şekilde Gül’ü aday gösterme iddiamız olmadı. Olabilir mi? İhtimallerden birisidir. Aday kim olursa olsun bizim tabanımız ve kamuoyunun bu kişiyi tasvip etmesi icap eder.” diye yanıt verdi.

AKP-MHP İTTİFAKINA KATILACAKLAR MI?

AKP ile MHP arasında ayrıntıları netleşen ‘Cumhur’ ittifakına katılıp katılmayacakları ile ilgili olarak da Karamollaoğlu şu yanıtı verdi:

“Görüşmemizde en son kalkışımızda Erdoğan (bana) MHP ile böyle bir ittifak yaptıklarını, (bununla ilgili) bizimle de bir temasın faydalı olabileceğini söyledi. Biz de ‘neden olmasın?’ dedik. Dirsek teması olur. Ama bir ittifak noktasında değil.”

‘Cumhur’ ittifakına BBP de yeşil ışık yakmıştı.

KARAMOLLAOĞLU, ERDOĞAN VE GÜL GİBİ RP KÖKENLİ

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, 1990’lı yılların başlarında Tayyip Erdoğan’ın da İstanbul İl Başkanlığı yaptığı Refah Partisi’nden milletvekilliğinin yanısıra Sivas Belediye Başkanlığı görevlerine seçilmişti. Refah Partisi’nin 1998 yılının başında kapatılması sonrası Erdoğan gibi Fazilet Partisi’ne (FP) geçenler arasında yer alan Karamollaoğlu, 2002 yılında Erdoğan ve Abdullah Gül ekibinin ayrılarak AKP’yi kurmasına karşın FP’de kalmış, FP’nin de kapatılması sonrası yerine kurulan SP’de siyasete devam etmişti.(Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6620 Şubat 2018 15:34

    Mühendislik Operasyonuna bak... Üzerinde çok düşünülmüş tek elden organize edilen bir operasyon. Amaç Gül'ün kazanması değil, zaten kazanamayacağı açık. Amaç AK partinin oyunu bölmek. Böylelikle en azından seçimi ikinci tura taşımak. Hangi elden bu çalışmanın yapıldığını kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Millet bu mühendislikleri bozar.

  • sezai20 Şubat 2018 15:30

    Rüyanızda belki göreceğinin iktidarı onurlu bir adayla bulabilecekken temiz suyu bulandırıyorsun Chp ile aynı bardaktsn su içmiş

  • Sivasli20 Şubat 2018 15:06

    Sen önce su yimpas in hesabını ver. Sivas in tüm parasını yimpas ta batmasına vesile olsun. Sivaslı ne bilirdi yimpasi.

  • FATİH İSLAMBUL120 Şubat 2018 14:33

    Abtullah Gül Aday olurmu Olmazmı Göreceğiz aday olursa kaybedeceği kazanamayacağı nı bildiği halde Aday olursa itibarını kaybeder bunu göze ala bilecekmi bekleyip göreceğiz

  • alp20 Şubat 2018 14:23

    bu tam bir mollaymış..be...kendini bi halt sanıyor...cürmün kadar yer yakarsın...ABDULLAH GÜL ile birlkte...millet şimdi enayi değil...

  • E.S.20 Şubat 2018 14:11

    Seni fetomu ayağa kaldırdı kimlerle ittifak yaparsan yap hiç bir nane yiyemesin.