E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaradeniz’de sıcak gelişme! Rusya takibe aldı---

Karadeniz’de sıcak gelişme! Rusya takibe aldı

Karadeniz’de sıcak gelişme! Rusya takibe aldı
20 Mart 2021 - 00:02 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz sularına giriş yapan ABD’ye ait savaş gemisinin yakın takibe alındığını açıkladı.

ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait 61 borda numaralı Kruvazör tipi savaş gemisi “USS Monterey”, akşam saatlerinde İstanbul Boğazı'ndan geçmesinin ardından Karadeniz sularına açıldı. ABD'nin, Karadeniz'deki unsurlarından her defasında rahatsız olduğunu dile getirerek tepki gösteren Rusya'dan ise savaş gemisine ilişkin açıklama geldi.

ABD KRUVAZÖRÜ, YAKIN TAKİBE ALINDI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz sularına giren geminin yakın takibe alındığı kaydedildi. Açıklamada, “Rusya Karadeniz Filosu kuvvetleri ve araçları, 19 Mart 2021'de Karadeniz sularına giren ABD Donanması'na ait USS Monterey kruvazörünü yakın takibe aldı” denildi.

Geçtiğimiz yıl 25 Ocak tarihinde ABD’nin güdümlü füze destroyeri USS Donald Cook, yine Karadeniz'e girmişti. Bunun üzerine Rus Hava Kuvvetleri'ne ait SU-30 ve SU-24 tipi savaş uçakları, ABD gemisinin her hareketini yakından takip ederek geminin yakınından alçak uçuşlar yapmıştı.

Rusya ABD'den Libya için destek istedi

 

Rusya: En kötüsüne hazırız

 

Putin'in 'online' teklifine Biden yanıt verdi

 

Erdoğan'dan Biden-Putin yorumu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT20 Mart 2021 14:27

    dünya yı sömüren bu ülkeler malesef bizim gibi ülkeleri yalandan korkutmak için olayları sınırlarımızda yapmaktadırlar.eğer gerçek niyetleri savaş olsa sınır başka yerlerede bu savaşları girişimlerini rahat yapalarlar idi.bir şey olmaz korkmayın derim.

  • Kamil20 Mart 2021 11:29

    Montrö Boğazlar Anlaşmasına göre Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin gemileri Karadeniz'de 21 günden fazla kalamaz ve beilli tonilato altında ağırlıklı gemilerle girebilir. Abd şımarık , Dünya Jandarması, Nato bahanesiyle ne kurallara uyar ne takar. Lanet olsun. Zamanında Abd filosunu Kıble yapıp namaz kılınmasaydı bunlar gelmezdi başımıza. kendimiz olmadıkça daha çoook Abd sopası yeriz

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ20 Mart 2021 12:29

    Sen herhalde kıble nedir bilmeyenlerdensin bilenlere bulaşma islam düşmanı.bizim bir kıblemiz var o da kabedir.Bu cümleleri sarfettiğine göre demekki senin kıblen şaşmış durumda Müslüman ve ALLAH düşmanı seni. Ne yapacak idik abd savaşmı açağcağız.acsak bu seferde başka türlü yorumlar yaparsınız.bugün abd çin ve rusya kabadayılık yapıyorlar onlar bile seslerini çıkartamıyor iken .bizler ne yapacağız.

  • Mustafa20 Mart 2021 00:43

    Savaş yakindami arabulucu devreye girer

  • TAMİZ KARTALGÖZ20 Mart 2021 00:26

    ABD çevremizi kan gölüne çevirmeye kararlı.umarım bu olayda tarafsız kalırız.çünkü abd bizim dostumuz değil baş düşmanımızdır.onların dostukları başlarına çalınsın.bu hafta sonu büyük bir çatışma dahi çıkabilir diyor uzmanlar.

  • TAMİZ KARTALGÖZ20 Mart 2021 13:15

    hissetdiklerim  malesef sen kafan kuma gömülü yaşıyorsun.bu devletler asla bir birleri ile savaşmazlar.bunlar diğer ülkeleri bu tür olaylar ile korkutup sindirip arkasından milyar dolarlıklar silahlar satıyorlar ve her gün zatan müslüman ve gariban milyonlarca insanı her gün katledip öldürüyorlar.bunları neden görmezden geliyorsun.

  • Hissettiklerim20 Mart 2021 12:17

    Savaşın hiçbir zaman kazananı olmaz. Çocuklar kaybeder en çok. Yatırımlar çöp olur. Dünya kimin diye sormalı insan. Baki olmadığımız şu hayatta zulüm, kin, nefret söylemleri neden? Kim kazanacak. Gerginlik yerine huzuru tercih etseler tüm insanlık kazanacak. Her milletin birbirinden öğreneceği güzellikler vardır. Herkes ırkçılık olmadan gidip istediği ülkede ailesi ile huzur icerisinde yaşasa ne güzel olurdu. Kuralları ihlal etmeden...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Mart 2021 00:16

    ulan bizim sınırımızda savaşmayın gidin alaska tarafında savaşacaksa savaşın.bizler sizlerin pisliğini temizleme veya bulaşmaya mecburmuyuz.