E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaradeniz'de gerginlik! Rusya tatbikata gelen NATO gemilerini takipte---

Karadeniz'de gerginlik! Rusya tatbikata gelen NATO gemilerini takipte

Karadeniz'de gerginlik! Rusya tatbikata gelen NATO gemilerini takipte
30 Mart 2019 - 08:04 borsagundem.com

Ukrayna ve Gürcistan ile ortak tatbikatı için Karadeniz'e geçen NATO gemilerine karşı Rus Karadeniz Filosu harekete geçti

NATO savaş gemileri, Ukrayna ve Gürcistan ile ortak tatbikat için Çanakkale ve İstanbul boğazlarından geçerek Karadeniz’e girerken, Rus Karadeniz Filosu da harekete geçti. Evertsen, Santa Maria, Toronto, Drazki, Yıldırım ve Regele Ferdinand adlı NATO savaş gemilerinin "Sea Shield" (Deniz Kalkanı) tatbikatı ve "Ukrayna ile Gürcü partnerlerle ortak çalışmak için" Karadeniz'e girdikleri belirtilmişti.

İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rusya savunma İdaresi Ulusal Merkezinden yapılan açıklamada, Rusya Karadeniz Filosu’na bağlı gemilerin, NATO gemilerine "eşlik ettiği", yani takibe aldığı duyuruldu.

Açıklamada, “Karadeniz Filosu’nun güçleri ve kaynakları, Karadeniz sularına giren NATO gemilerine eşlik ediyor” denildi.

NATO askeri gemilerinin, Rusya Deniz Kuvetleri’ne bağlı “İvan Hurs” ve “Vasiliy Bıkov” gemileri tarafından gözlem altında tutulduğu açıklandı.

NATO gemileri dün akşam Boğazları geçerek Karadeniz’e girmişti.

NATO’dan yapılan açıklamada, savaş gemilerinin “Ukraynalı ve Gürcü partnerlerle yapıalcak tatbikatlara katılacakları” belirtildi. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)