E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaradeniz'de ağlar palamutlarla doldu---

Karadeniz'de ağlar palamutlarla doldu

Karadeniz'de ağlar palamutlarla doldu
16 Eylül 2022 - 08:45 borsagundem.com

Batı Karadeniz'deki palamut bolluğu, balıkçılara limanda mutluluk yaşattı.

Batı Karadeniz'in önemli limanlarından Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki balıkçılar, yaklaşık 250 ton palamut avlayarak limana dönmenin mutluluğunu yaşadı.

Sinop, İstanbul, Samsun, Trabzon, Ordu gibi illerden Karadeniz'e açılan balıkçılar, Akçakoca Limanı'na teknelerini doldurarak döndü.

Balıkçılar, gırgır tekneleriyle sırayla limana girdi. Teknelerden indirilen palamutlar, burada bekleyen araçlara yüklenerek, çevre illerin yanı sıra İstanbul ve Ankara'ya gönderildi.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, liman içerisinde ciddi bir palamut sevkiyatı olduğunu belirterek, "Balıkçılar açısından şu anda umduğunuzu bulduk diyebiliriz. Liman içinde kamyonlardan adım atılacak yer yok. Balıkçılar seri olarak kamyonlara yüklemeye çalışıyorlar, bir an önce işlerini bitirip avlanmak için" diye konuştu.

Bolluğun balık fiyatlarını da etkilediğini ve düşüş yaşandığını ifade eden Karakaş, şunları söyledi:

"Şu an tam bolluk zamanı. Bu şekilde devam edeceğini tahmin ediyoruz. Havalar sıcak olduğu için palamudun tüketilmesi lazım. Bu yoğunluğu sık sık göreceğiz diye tahmin ediyorum. Bu gece tahminimiz 200-250 ton civarında. Tekne başı ortalama 7 ton ile 10 ton arası bir balık geliyor. Yani kasa olarak hesaplarsak bin, bin 200 civarında. Balıkçıların yüzü kesinlikle güldü."

Balıkçı Mustafa Kıroğlan da bol miktarda palamut avladıklarını ve 6 bin çift palamudu sevk ettiklerini açıkladı.

Çanakkale'de palamut bolluğu balıkçıların yüzünü güldürüyor

 

Tezgahlarda palamut ve istavrit bolluğu

 

Marmara'da palamut bolluğu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ16 Eylül 2022 11:41

    dün 3 tane palamutu 150 TL  aldım temizlendikten sonra tartım 2,400 Gr geldi fırında yaptık süper idi.sizlere de tavsiye ederim.afiyet olsun.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa16 Eylül 2022 10:15

    Palamut gsmhsına  ya göre kişi başı 7 palamut balık düşüyor. Herkes hakkını arasın. 7 tane Hamsiye kanmasın.

  • tip16 Eylül 2022 09:55

    Haber güzelde ortada alabileceğimiz palamut yok.

  • Mucise Reis : )16 Eylül 2022 09:26

    Hep aynı muhabbetler... Evlerde et yok, süt yok, yumurta yok, çocukların beslenme çantaları boş, millet ucuz ekmek kuyruğunda.. gsmh yüzyılın üzernde cumhuriyet traihi rekorui gel görki ucuz ev dendi milyonlar başvurdu :D bu ülkede yaşamış emekli olmuş ev alamamış milyonlar ... :D Gerçekten türkiyede çalışmak ve bir şeyler elde etmek çok zor. imkansız hatta. pamalut alacağına gider 50 tl lik kıyma alır, onla işini görür. 3500 tl maaş alan biri nasıl  70 tl ye 1 palamut alsın ? ..Günde 2 - 3  öğün yemekler yenirdi., Şimdi yemek diye aparatif çorba içiliyor bitti.... bulgur pilavı yeniyor bitti. makarna yeniyor öğün bitti.. yahu bunlar bizim zamanımızda ana yemekden önce gelen tadımlık aparatif atıştırmalıktı bee :D nerden nereye ekonımı