E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaradeniz'de 2 ilimizden daha kötü haber---

Karadeniz'de 2 ilimizden daha kötü haber

Karadeniz'de 2 ilimizden daha kötü haber
13 Ağustos 2021 - 21:53 borsagundem.com

Karadeniz'deki iki ilimiz Ordu ve Rize'den de peş peşe kötü haberler geldi. Sağanak yağış iki ilde sele neden oldu

Selin yıkıp geçtiği Batı Karadeniz'in ardından sağanak yağış uyarısı yapılan Ordu ve Rize'de de zor anlar yaşandı. Ordu'da iki mahalle sular altında kalırken, Rize'de Pazar-Hemşin karayolunda kopmalar meydana geldi.

Türkiye, yangın felaketlerinin ardından bu kez de sellerle boğuşuyor. Batı Karadeniz'de günlerdir etkili olan sağanak yağışın ardından Bozkurt ve İnebolu ilçesinde büyük yıkım yaşandı. Sinop'ta da birçok yapı sular altında kaldı. Batı Karadeniz'in ardından uyarı yapılan Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış etkili olmaya başladı.

ÜNYE'DE İKİ MAHALLE SULAR ALTINDA

Ordu'nun Ünye ilçesinin kırsal mahallerinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı Çiğdem ve Yeşilkent mahallerinde sağanak etkili oldu. Çiğdem Mahallesinin Muhtarı Osman Demir, gün boyunca devam eden sağanağın özellikle 65 haneli Düz Sokak'ta hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Pazar'da şiddetli yağış etkili oldu: Yollar göle döndü, iş yerlerini su bastı

Ünye-Kumru yolu üzerindeki büzlerin tıkandığını belirten Demir, "Yağışın etkisini biraz olsun azaltmasıyla birlikte kendi çabamızla açtık, kepçeyi bekliyoruz. Belediyenin, mahallemizin girişinde yaptırdığı istinat duvarının altı da suyun etkisiyle boşaldı. Mahallemizden geçen Kuru Dere'nin taşması sonucu yollar araç trafiğine kapandı" dedi.

Pazar'da şiddetli yağış etkili oldu: Yollar göle döndü, iş yerlerini su bastı

FATSA BELEDİYE BAŞKANI: GEREKLİ OLMADIKÇA ÇIKMAYIN

Ordu'da şiddetli yağışların etkisini gösterdiği ilçelerden biri de Fatsa oldu. İlçede akşam saatlerinde şiddetli sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçe merkezinde bazı yollar suyla dolarken, sürücü ve yayalar zor anlar yaşadı. Yağışın sürdüğü bölgede su baskını nedeniyle bazı iş yerlerinde hasar oluştu. Belediye ekipleri de su baskınlarına müdahale etmeye çalıştı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da vatandaşlara uyarıda bulunarak, "Yağış yarın akşama kadar devam edecek, vatandaşlarımız gerekli olmadıkça dışarıya çıkmasınlar" dedi.

Karadeniz'deki iki ilimiz Ordu ve Rize'den peş peşe kötü haberler! Sağanak yağış sele neden oldu

RİZE'DE İLÇE MERKEZİ SULAR ALTINDA

Rize'den bugün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağış Çayeli ilçesinin ardından Pazar ilçesinde de etkili oldu. İlçe merkezinde bir çok yer yağmur suları nedeniyle göle dönerken, Çarşıbaşı mevkiindeki 7 dükkana su bastı. Rögarlar tıkanırken, vatandaşlar tıkalı rögarları kendi imkanları ile açmaya çalıştı. Vatandaşlar ve esnaf belediye ekiplerine her yağmurda yaşanan manzara nedeniyle tepki gösterdi.

Pazar'da şiddetli yağış etkili oldu: Yollar göle döndü, iş yerlerini su bastı

YOLDA KOPMALAR MEYDANA GELDİ

İlçenin Yukarı Soğuksu mahallesinde de heyelanlar meydana gelirken, mahalle mezarlığındaki bazı mezarlar toprak kayması nedeniyle zarar gördü. Pazar-Hemşin karayolunda kopmalar ve heyelanlar meydana gelirken, ulaşım faaliyetleri de şiddetli yağmur ve heyelanlar nedeniyle güçlükle sağlandı.

Pazar'da şiddetli yağış etkili oldu: Yollar göle döndü, iş yerlerini su bastı

AĞARAN ŞELALESİ DE TAŞTI

Rize'de etkili olan sağanak nedeniyle Çayeli ilçesindeki ünlü Ağaran Şelalesi taştı. Taşma sonucunda şelalenin alt kısmındaki ulaşıma kapanan yolda hasar oluştu. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Koca duyurdu: Sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum15 Ağustos 2021 06:44

    Doğa  uyarıyormuş!   Allah ikaz ediyor angus oğlu anguslar!   Bütün Dünya sel yangın ve felaketler ile boğuşuyor.  Öyle bir an gelir ki  bunların  yaptığınız nankörlüğün ve zulmün bedeli olduğunu  anlarsınız!   

  • Cingöz13 Ağustos 2021 23:06

    Belediyeler çalışmamış

  • Okie Dokie13 Ağustos 2021 22:50

    Sıkıntı yok.

  • vatandaş13 Ağustos 2021 22:29

    doğa uyarıyor ,helak olacaksınız diyor ,çünkü siz doğayı tahrip ediyorsunuz bende sizi mahvedeceğim diyor,yani yöneticiler dere yatağına ev yaparken oy uğruna susarsa ,talan için ormanın yangınını söndürmek için önlem almasa sonuç kaçınılmaz bu olur helak oluyoruz ,demekki neymiş iyi yöneten ve doğayı koruyup saygı duyan adil bir yönetim seçmek lazımmış ,valla siz biliiniz benden uyarması 

  • Osman14 Ağustos 2021 12:32

    Vatandaş rumuzlu kardeşim yorumun mükemmel olmuş teşekkür ediyorum