E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaradeniz gazı için boru üretimi başladı---

Karadeniz gazı için boru üretimi başladı

Karadeniz gazı için boru üretimi başladı
02 Ağustos 2021 - 04:15 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Twitter paylaşımında açıkladı. Karadeniz gazı için kullanılacak boruların üretimine başlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2022'de Karadeniz'de tabana serilecek 169 kilometrelik boru hattı için üretimlerin başladığını bildirdi.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Karadeniz gazında geriye sayım sürüyor. 2022 yazında deniz tabanına sereceğimiz 169 kilometrelik boru hattının ilk üretimleri başladı. Boru hattı rotaları belirlendi. Korozyon testleri tamamlandı. İnşaatı yapacak gemilerin teknik yeterlilikleri belirlendi." ifadesini kullandı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Karadeniz'de, ultra derin denizde gerçekleştirdiği arama çalışmalarında bugüne kadar toplam 540 milyar metreküp doğal gaz keşfedildi. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi, deniz altında kurulacak doğal gaz üretim sistemi, Filyos kıyısında kurulacak bir işleme tesisi ve bu iki üniteyi birbirine bağlayacak boru hatlarından oluşuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Waw02 Ağustos 2021 08:26

    Boru hatti onemli. Borular kisa surede döşenmeli. Saglam döşensinki millet rahat etsin. Umariz ucuzluk hissederiz. Baraj aciliyir, elektrik zammi. Petrol buluyoz benzine zam, suriyeye giriyiz, mermi kac para zammi. Boru uretiyo, boru doseme maliyet zammi

  • ismail02 Ağustos 2021 08:20

    henüz gaz deniz üstüne çıkmadıysa hangi gazı yaktık gaz töreninde  daha borusu yeni üretilecekmiş 

  • GazMan02 Ağustos 2021 07:52

    Emeği geçenlere helal olsun inşallah çok daha büyük rezervlerde buluruz en azından gaz konusunda dışa bağımlılık kalkar ortadan,bakalım ilk gaz ne zaman çıkıp kullanıma sunulacak ve tabi ücterininde düşük olması gerekir ithal ettiğimizden aksi halde anlamı kalmaz.

  • Bir yorum02 Ağustos 2021 06:20

    Borular yalandar ve yandaşlarına kapak olsun.

  • Murat02 Ağustos 2021 05:02

    O zaman bu boru kime gelsin....

  • Metin02 Ağustos 2021 11:37

    Kemal Meral