E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaKaraborsaya düştüler---

Karaborsaya düştüler

Karaborsaya düştüler
14 Ağustos 2013 - 16:39 borsagundem.com

Altın talebinin düğün sezonu nedeniyle artması, bir yandan da Darphane'nin grevi derken çeyrek altın ve 1 dolar bulmak imkansız hale geldi...

Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Kaçire, çeyrek altının şu anda piyasada primli olarak satıldığını, 1 dolarlık banknot bulmanın da çok zor olduğunu söyledi.
Adnan Kaçire, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'ndan sonra düğün mevsiminin başladığını ve altına talebin oldukça arttığını vurguladı.
Piyasaya çeyrek altın yetiştirilemediğini dile getiren Kaçire, hediye için gram altın alınmasını tavsiye ederek, şöyle konuştu:
"Darphane 2013 yılında altın basma konusunda çok ağır kaldı, talebe yetişemiyor. Manisa'da çeyrek altın şu anda piyasada primli satılıyor. Manisa Kuyumcular Derneği olarak vatandaşlarımıza hediyelik olarak alacakları altında gram altını tercih etmeleri konusunda tavsiyede bulunuyoruz. Bu sayede en azından müşterilerimiz altını, altın değerinde almış olurlar. Vatandaşın elindeki 130 liralık altın, en fazla 140 ile 150 lira arasında el değiştiriyor. Bu da ne alanı ne de bizleri memnun ediyor. Çünkü biz 130 liralık altını 140 liraya alıp, 142 liraya satıyoruz. Burada zarar gören müşterilerimiz oluyor. Müşterilerimizin çeyrek altın konusunda talebini kesinlikle azaltmasını istiyoruz."
Düğünlerde bahşiş için tercih edilen 1 dolarlık banknotlara da talebinin fazla olduğuna dikkati çeken Kaçire, Manisa'daki döviz bürolarında 1 dolarlık banknot bulmanın güçlüğüne değindi. Kaçire, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün düğünde bahşiş olarak verilebilecek en küçük para 5 lira. 1 dolar yaklaşık 2 lira. Vatandaşımız bu yüzden düğünlerde bahşiş vermek amacıyla 1 doları tercih ediyor. Bugün itibariyle dolar 1,92 lira. Vatandaş 50 adet 1 dolarlık alsa en fazla 100 lira bahşiş dağıtmış olacak. Ama lira olarak bahşiş vermeye kalksa en az 250 lira verecek. 1 dolarlığa talep bu yüzden fazla. Serbest piyasada 1 doların tanesinin 2 lira, hatta üzerinde satıldığını duyuyoruz. Yaz mevsiminde 1 dolar bulmak çok zor. Manisa'daki döviz büromuz 1 dolar konusunda sıkıntı yaşıyor. Vatandaş da bu yüzden bulmakta zorlanıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)