E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Kara Cuma'ya pandemi damgası---

'Kara Cuma'ya pandemi damgası

'Kara Cuma'ya pandemi damgası
28 Kasım 2020 - 04:14 borsagundem.com

ABD’de her yıl Şükran Günü’nün ertesi günü mağazaların büyük indirimler yaptığı ‘Kara Cuma’ alışverişlerini salgın hastalık korkusu olumsuz etkiledi

ABD’de her yıl geleneksel olarak Kasım ayının son Perşembe günü kutlanan Şükran Günü’nün ertesi günü mağazaların büyük indirimler yaptığı ‘Kara Cuma’ alışverişleri bu yıl korona virüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde gerçekleşti. 

New York’ta her yıl büyük mağaza ve alışveriş merkezlerinde binlerce kişinin oluşturduğu uzun kuyruklar bu yıl olmadı. ABD’de, Corona virüsü yüzünden en fazla can kaybının yaşandığı kent New York’ta, salgın korkusu tüketicileri mağazalara gitmek yerine online sipariş vermeye yöneltti.

Ülke genelinde, salgın hastalık nedeniyle ‘Kara Cuma’ alışverişlerinde mağazalarda geçtiğimiz yıllara göre kalabalıkların önemli ölçüde azaldığı kaydedildi.

Ünlü mağazalar boş kaldı

New York’ta her ‘Kara Cuma’ binlerce kişinin uzun kuyruklar oluşturduğu ünlü mağaza Macy's’in kapılarını ‘Kara Cuma’ alışverişlerine açmasından itibaren çok az sayıda tüketicinin yüz yüze alışveriş yapmayı tercih ettiği belirtildi.

New York’ta, birçok ünlü markanın bulunduğu alışveriş merkezi Manhattan Mall’un da bu yıl az sayıda kişi tarafından ziyaret edildiği kaydedildi.

New York’ta, Best Buy, Walmart, Home Depot, Target gibi birçok ünlü mağazalar zincirinde de ‘Kara Cuma’ nedeniyle ne uzun kuyruklar oluştu ne de kalabalıklar meydana geldi.

Korona virüs online satışları arttırdı

Amerikan Ulusal Perakende Birliği, salgın hastalığın etkisiyle tüketicilerin yüzde 59’unun Kasım ayı başında alışveriş yapmaya başladığını, tüketicilerin büyük bir çoğunluğunun, mağazalara gitmek yerine online alışveriş yaptığı kaydedildi.

ABD’de bu tatil sezonunda online alışverişlerin geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 oranında artacağının tahmin edildiği belirtildi.

Adobe Analytics, ABD’nin en popüler 100 online satış sitesiyle yaptığı araştırmada, tüketicilerin geçen yıl ‘Kara Cuma’ alışverişlerinde 4,2 milyar dolar harcadıklarını, bu yıl ise 5,1 milyar dolar harcayacakların açıkladı. (amerikaninsesi.com)

Nasdaq'ta 'Kara Cuma' etkisiyle gelen rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • T.C29 Kasım 2020 03:09

    Muslumanlar uyumaya devam ederse daha cooook boyle seyler cikartacak lar etme kardesim alisveris isim degistiriyorlar neden cuma neden neden saban dalga gecilen isimler oldu ac gozunu kardesim uyuma

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU28 Kasım 2020 17:32

    Cuma müslümanların bayramı fakat kafirlerin ise kara belalı günlerinden biridir.bu cuma eğer satışlar yok ise borsalara çöküş başlamış demektir.

  • Cooll White28 Kasım 2020 12:55

    İlk cuma yı kara cuma diye tanitan türk mağazalarını unutmadık utanç verici bir olay idi ben çok utaniyorum.ama magzalar boş kalinca şimdi makyajlama yapip muhteşem suleymandan etkilenerek mi yaptılar ise muhtesem cuma ya döndü halbuki müslüman isek mubarek cuma dememiz lazim . Yazık bu cehalete ki bu yüzyılda böyle mi vah vah vah.

  • Mert28 Kasım 2020 08:58

    Bizde hergün kara gün. Ülke bitik maaşlar ölü.

  • ZEYREK ZEMHERİ28 Kasım 2020 17:33

    o zaman beğendiğin bir ülkeye git.seni kara topraktan başka kimse kabul etmez ki.

  • ahaha28 Kasım 2020 07:13

    Abd demalum oyun konsolu var. 5 serisi çıktı. bilirsiniz oyun konsolu çok popüler. ABD de bin usd ye konsol+dev plazma tv alabiliyorsun. Kara Cuma gerçekten ucuz oluyor. 1 genç, parttime maaş 1 ay çalışsa petrolcude, 2410 usd yapar. yani 1 genç.düşün yaşı 18. 15 gün çalıştığında oyun konsolu 5 . seriden alabiliyor ve tv alıyor son sistem . Ülkemizde bu oyun konsolu 8 bin - 10 bin arasında şuan. bizim ülkemizde bir genç çalışsa, tabi iş bulursa 5 ay lık maaşına denk geliyor... Cep telefonda öyle ABD de, 18 lik genç, 10 günde son medel telefon alabiliyor. Ülkemizde en az 5  yada 6 ay lık net maaş ile alabiliyorlar. Herkesin cebinde telefon var, zengn millet diyenlerede cevabım, Ülkemizde çöp telefonlar kullanılıyor. son model telefonlar deil. AVrupa ve ABd son model kullanıyor. Yani bizim ülke telefonlar üretimi duran ve çöp olanlar. Zenginlik göstergesi deil.Türkiye çok zor yaşamak. iş bulsan en az 12 saat çalışırsın.en az. yaşamay fırsat yok.

  • Bekçi28 Kasım 2020 22:06

    Ananızı da Babanızı da Her bir eşyanızı da Alın gidin her ikinizde Abd,ye veya gıpta ettiğiniz Başka bir ülkeye. Yallah.

  • Türkoğlutürk28 Kasım 2020 08:57

    O ülke insanı benim kadar vergi ödemesine karşın benden iyi yaşıyorsa ve ben bunun nedenini sorduğumda milliyetçiler git orada yaşa diyorsa demekki bu ülkede ne hırsızlık biter nefakirlik nede salaklık