E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKar sezonu başlıyor---

Kar sezonu başlıyor

Kar sezonu başlıyor
20 Ekim 2015 - 09:08 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da işlem gören sanayi şirketlerinin güçlü kar etmesi bekleniyor

Dünya borsalarındaki yükseliş hız kesiyor. Asya borsaları ve para birimleri Çin’den gelen yavaşlama işaretleri ile geriliyor. Rupi, ringit, won ve ruble satıcılı seyriyle dikkat çekiyor. Borsa İstanbul’da dünkü sert yükselişten sonra ABD vadeli piyasalarındaki satışlar ve Türk lirasındaki değer kaybına paralel kar realizasyonu görebiliriz.  3. çeyrek kar açıklamaları bugün Türk Telekom ile başlıyor. Şirketin 642 milyon TL net zarar (beklenti 477mn TL zarar), 1.363mn TL FAVÖK (beklenti 1.365mn TL) açıklamasını bekliyoruz.  

Sanayi şirketlerinin faaliyet karları artıyor

Takip listemizdeki şirketleri banka ve banka dışı şirketler olarak ayırdığımızda, bankacılık sektörü hisselerinin 3Ç 2015 toplam net karında senelik %15 gerileme tahmin ediyoruz. Bankalar arasında karını bir önceki çeyreğe göre arttırabilen tek banka Vakıfbank (VAKBN.IS, +17%).
Banka dışı şirketlerin ise 3Ç 2015 toplam net karında, artan kur farkı giderlerinin etkisi ile, geçen yılın aynı dönemine göre %34 oranında gerileme öngörüyoruz. Banka dışı şirketlerin FAVÖK ve net satış rakamları %17 ve %9 oranında artarak daha iyi bir tablo veriyor.
Kar artışı anlamında Havacılık ve Otomotiv sektörü hisseleri ön plana çıkıyor. 3Ç’de net karını geçen yılın aynı dönemine göre en çok arttıracak şirketler arasında Ford Otosan (FROTO.IS, +%69), Tupras (TUPRS.IS, +%58), Sisecam (SISE.IS, +%56), Türk Traktör (TTRAK.IS, %57), ve Aygaz’ı  (AYGAZ.IS, +%49) sayabiliriz. FAVÖK artışı açısından baktığımızda bu listeye Türk Hava Yolları (THYAO.IS, +38%) ekleyebiliriz.   
Net karı geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösteren banka dışı şirketlere baktığımızda Tekfen Holding (TKFEN.IS, -%68), Gübre Fabrikaları (GUBRF.IS, -%64), Erdemir (EREGL.IS, -%46), Emlak GYO (EKGYO.IS, -%46), Trakya Cam (TRKCM.IS, -%40), ve Dogus Oto (DOAS.IS, -%33%) dikkat çekiyor.

Seçim anketleri

Bugün açıklanan Konsensus anketi Ak Parti’nin oylarının %43,0’e CHP’nin %28,6’ya yükseldiğini, MHP’nin %13,1’e, HDP’nin %11,9’a gerilediğini buluyor.  Şirketin Haziran seçimlerinde isabet yüzdesi zayıf olduğu için ıskonto ile değerlendirmek lazım.


Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)