E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKar satışları yeni alım fırsatları doğurabilir---

Kar satışları yeni alım fırsatları doğurabilir

Kar satışları yeni alım fırsatları doğurabilir
21 Şubat 2019 - 09:13 borsagundem.com

Şeker Yatırımın analizine göre "kar satışları sonrası yeni alım fırsatları oluşabilir".

"BIST: BIST-100 Endeksi güne hafif pozitif eğilimle başlayarak tepki yükselişi eğilimini devam ettirse gün sonuna doğru gelen satışlarla kazançlarını geri vererek günü %0,23 yükselişle 101.971’den kapattı. Bankacılık Endeksi sınırlı şekilde negatif ayrışma gösterdi.

Yurtdışı Borsalar’da pozitif hava ABD’de devam eden ticaret görüşmeleri iyimserliğiyle günü genel olarak yükselişle kapattı. BIST, yurtdışı piyasalardaki pozitif havaya paralel gün içinde tepki alımları gerçekleştirse de kazançlarını ikinci yarıda geri vererek günü tamamladı. Tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi devam ederken, TL’de sınırlı değer kayıpları ve negatif ayrışma var. TL varlıklardaki genel negatif fiyatlama BIST’te tepki yükselişleri oluşsa da kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğine işaret ediyor. Bu nedenle kısa vadede BIST’te tepki yükselişi denemeleri devam etse de satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edebileceğini düşünüyoruz. Akşam açıklanan Fed tutanakları büyüme risklerinin faiz artırımlarına ara verilmesini teşvik ettiğine ve 2019 yılında bilanço küçültme programının sonlandırılabileceğine işaret etti. Fed tutanakları piyasalarda sınırlı bir pozitif eğilim oluşturdu. BIST Şubat ayında yaşana negatif ayrışmada Petrol fiyatlarındaki yükselişin de etkisi olmuştu. Petrol fiyatlarındaki yükseliş eğilimi devam ederken, yükselişin güç kazanması durumunda BIST ve TL varlıklardaki negatif ayrışmanın devam etmesi beklenir. Ancak global risk iştahında bozulma oluşmadıkça BIST’teki satışların Ocak ayındaki güçlü yükselişin kar satışı şeklinde gelişmesi ve kar satışlarının orta vade için yeni alım fırsatı yaratması beklenmektedir.

BIST’te henüz kar satışı ve düzeltme süreci tamamlanmadı ve tepki yükselişleri oluşsa da kar satışı fırsatı olarak kullanılmaya devam edilme olasılığı yüksek görünüyor. Endeksin güne yatay yakın sınırlı bir artı ile başlaması ve gün içinde kısmen dar bantta dalgalı bir seyri izlemesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün serbest piyasada 5,2900-5,3210 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki kapanışa göre %0,17 oranında değer kazanarak günü
5,3090 seviyesinden tamamladı. %50 Dolar ve de %50 Euro içeren döviz sepeti karşısında ise Lira %0,26 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında dün %15,15-%15,36 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 23 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %15,36’dan günü tamamladı."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)