E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKar satışları yeni alım fırsatı doğurabilir---

Kar satışları yeni alım fırsatı doğurabilir

Kar satışları yeni alım fırsatı doğurabilir
11 Haziran 2019 - 09:14 borsagundem.com

"Kısa vadeli göstergelerin aşırı satımda olması nedeniyle gün içinde sınırlı da olsa da kar satışları yaşanması ve kar satışlarının yeni alım fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir"

"Güne sınırlı eksiyle başlayan BIST-100 endeksi yükselen hacimle günü %0,31 yükselişle günü 94.103’den kapattı. Kısa vadeli düşüş trendini yukarı kıran endeks orta vadeli önemli direnç konumunda olan 50 GHO’nın geçtiği 92.000 üzerinde yükselen hacimle tutunmayı başardı.

Endeks kısa vadede 92.000 üzerinde tutundukça kar satışları yaşansa da tepki yükselişini 200 GHO’nın geçtiği 96.000’lere doğru devam ettirmesi beklenmektedir. Ancak aşırı alımda olan endekste gün içinde ve kısa vadede sınırlı da olsa kar satışları yaşanabilir.

Olası kar satışlarında endeksin 92.200-92.600 aralığına doğru geri çekilmesi beklenmektedir. Kısa vadede bu aralığa gerileme yeni alım fırsatı, 95.500-96.000 aralığına olası yükselişler ise kar satışı fırsatı olarak takip edilebilir.

Teknik göstergelerdeki güçlü pozitif eğilim ve kısa vadeli ortalamalardaki eğilim (18-22) geri çekilmeler olsa da yükseliş eğiliminin güçlenerek devam edeceğine işaret etmektedir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satımda olması nedeniyle gün içinde sınırlı da olsa da kar satışları yaşanması ve kar satışlarının yeni alım fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir. Endeksin güne yatay yakın sınırlı eksiyle başlaması beklenmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)